zondag 3 mei 2020

Mijn ervaring met HelloFresh


Een paar weken geleden kregen we dankzij een goede vriendin de kans om 4 dagen HelloFresh gratis uit te proberen. Gratis is een leuk woord en ik was al erg lang benieuwd naar hoe het concept mij zou bevallen. Ik vermoed dat een heel aantal van jullie er al meer ervaring mee hebben dan ik, maar goed. Ik wil toch maar weer eens mijn mening delen. 

Het concept

Je kiest ten laatste een kleine week op voorhand uit een aantal gerechten wat je die week (of die 4-tal dagen) wilt eten. Er zijn een tiental verschillende gerechten waaruit je kunt kiezen en er zitten ook een aantal vegetarische opties bij. Daarnaast zijn er ook een paar premium gerechten waar je enkele eurootjes voor bijbetaald. 

Wat de levering van de box betreft, ben ik erg tevreden. De dag van de levering krijg je een bericht met het uur waarop de koerier langskomt. Dit kan een halfuur voor of een half na het gekregen uur zijn afhankelijk van de drukte. Het zou zelfs kunnen dat ik dat uur al een dag op voorhand gekregen heb, waardoor ik voor die dag had besloten om toch nog een ander gerecht te voorzien zodat we toch op tijd eten hadden. 

Toen ik de box opende was ik eventjes overweldigd en wist ik niet zo goed wat ik moest doen. Je ziet in de doos namelijk 4 kartonnen zakjes zitten waar alles per recept inzit. Ik heb kort overwogen om ze gewoon helemaal in de koelkast te steken, maar daar hadden we helaas de plaats niet voor. Ik heb er toen voor gekozen om alles wat in de koelkast moest, in de koelkast te doen en dan op elke zak te schrijven welk gerecht het was en welke ingrediĆ«nten ervan in de koelkast zaten. Merk je al dat ik een stuk georganiseerder ben dan enkele jaren geleden? :P 

Het concept vind ik dus prima en het was ook leuk om een beperktere keuze te hebben qua avondeten. Als wij ons weekmenu willen opstellen, duurt het soms enorm lang om te beslissen wat we gaan eten en dat ging nu dus een pak beter. 

De prijs
Des te meer je bestelt, des te goedkoper het natuurlijk per portie wordt. Voor ons zou het op een 6 euro per persoon per maaltijd komen. (Iets meer als we 4 dagen zouden kiezen, iets minder als we 5 dagen zouden kiezen). Persoonlijk zou ik het voor die prijs zeker nog overwegen om het af en toe te doen, voor Toon is het een harde nee. Hij vindt het persoonlijk te duur. 

Om die reden ben ik eens gaan rekenen en het komt inderdaad goedkoper uit als je het zelf gaat kopen, maar het verschilt niet superveel. Per gerecht gemiddeld tussen de €1 en €2,5 euro (in totaal, voor 2 personen). Je zou je kunnen afvragen of het voor die prijs de moeite is om zelf je boodschappen te gaan doen, maar aangezien wij ook eten nodig hebben voor het ontbijt en de lunch, vinden wij dus van wel. 


De recepten
Iets waar ik weinig over aan te merken heb, zijn de recepten. We hebben ook al een paar recepten zelf nagemaakt en het was eigenlijk altijd lekker. Twee keer viel het voor mij wat tegen, maar gewoon omdat de gekozen recepten uiteindelijk toch niet mijn ding waren. Toon vond het altijd wel heel erg lekker. We hebben ondertussen al een achttal recepten uitgeprobeerd en de meerderheid is echt wel voor herhaling vatbaar! 

Onze favorieten op dit moment zijn zeker de varkenshaas met balsamico-aardbeisaus (eerste foto), de pasta met garnalen in tomatenroomsaus (niet op foto), de orzo met spinazie en cherrytomaten en de naanpizzaatjes met geitenkaas (2e foto). 

Ik hoop dat jullie hier toch iets aan hadden en eerlijk? Ik hoop Toon toch eens te overtuigen om het nog eens te proberen! (of misschien een andere box? :p)

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten