zondag 12 april 2020

Tried | Gyoza - receptToon en ik zijn enorme fan van de Aziatische keuken, niet per se van alles, maar een aantal dingen bestellen we keer op keer als we daar de mogelijkheid toe hebben. Gyoza is er een van, maar bij het restaurant waar we meestal naartoe gaan, hebben ze dit niet. Ook is op restaurant gaan nu geen optie en voor zijn verjaardag wou ik hem er toch mee verrassen. Dus ging ik online op zoek naar een recept en kwam ik uit op foodfromclaudnine.nl . Ik ging ermee aan de slag en vandaag vertel ik jullie of dit een succes was! Allereerst even iets meer over de website. Ik ben er toevallig terecht gekomen en ondertussen heb ik al een twintigtal recepten afgedrukt om ooit eens te proberen. Het ziet er allemaal zo lekker uit! Nu ik dit aan het schrijven ben, heb ik ook haar website opnieuw open gezet en ik ben weer verkocht. Er zijn weer een aantal recepten bijgekomen dus ik zal zometeen toch eens terug beginnen afdrukken. Maar goed, we hadden het over gyoza. 

Eerst en vooral vind je het recept hier. Ik ga dit niet op mijn blog overnemen omdat ik dit niet eerlijk vind tegenover Claudia, maar zo kunnen jullie het wel terugvinden. Ik heb van alle ingrediĆ«nten 2/3e genomen, omdat het mij anders voor een eerste keer proberen nogal veel leek. Dit kwam trouwens prima uit voor een 25-tal gyoza's. Daarnaast heb ik geen varkensgehakt, maar gemengd gehakt gebruikt. Dit puur omdat mijn vriend ging winkelen en ik wou het hem niet al te moeilijk maken. Gemengd gehakt is hier namelijk veel gemakkelijker te vinden. 

Het maken van het deeg was op zich niet zo moeilijk. Enkel het uitrollen (wegens geen pastamachine) was een hele karwei, maar het is gelukt. Ik merkte wel dat wanneer ik het deeg te dun gerold had, het vouwen minder goed ging. Dit is natuurlijk lastig, want eigenlijk hoort het erg dun te zijn. Het vouwen was het tweede lastige deel. Daar heb ik mee zitten knoeien! Bovenaan zie je de gyoza's die er mooi genoeg uitzagen voor de foto. Alle andere waren even lekker, maar enorm lelijk! 


Bij deze kan ik jullie dus vertellen dat het een geweldig recept is. We hebben ervan genoten en ik zoek het gauw opnieuw te maken! Let wel op dat wanneer je je gyoza gevouwen hebt, je deze of meteen in de pan doet of op een ondergrond waarop hij niet blijft plakken. Op deze manier heb ik helaas een aantal gyoza nog harder misvormd. 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten