vrijdag 17 april 2020

Tried | Cleanfoods SlimcakeEr zijn een heleboel kilootjes bijgekomen het laatste jaar en ik probeer om er toch, via kleine beetjes, iets aan te doen. Via cleanfoods.nl kocht ik een paar weken geleden een aantal low calorie pastaproducten en ik kreeg dit er gratis bij omdat ik voor een bepaalde hoeveelheid had gekocht. Ik vrees wel dat ze zich vergist hebben en in plaats van één zakje op te sturen, ze ineens een heel doosje gestuurd hebben. Ik klaag natuurlijk niet. Ik kon kiezen tussen de smaken vanille en framboos, maar op hun website hebben ze nog vele andere smaken. Omdat ik toch wel benieuwd was naar de smaak, heb ik het ineens een keertje geprobeerd. Voor we het gaan hebben over de bereiding en de smaak van deze mugcake, wil ik met jullie de voedingswaarden nog even delen. Voor één cake kom je op 73 kcal wat eigenlijk goed meevalt. In een doos (die trouwens €11,95 kost) zitten vijf zakjes van 100 gram. De bereiding is helemaal niet moeilijk. Je doet het poeder in een mok, je doet er 50 ml water en je zet het één minuut in de microgolfoven op 900 watt. Een kind kan de was doen. 
Op de foto's hierboven zie je hoe het eruit ziet als het in de microgolfoven gaat en hoe het eruit ziet als het eruit komt. Toen ik het poeder in de mok deed, kwam er een aangename, zoete vanillegeur op me af. Dit beloofde veel goeds! Toen het uit de microgolfoven kwam, was ik toch minder fan van de geur. Het lijk trouwens alsof het heel weinig is, maar ik heb een te grote mok gebruikt hiervoor. In het zakje leek het nogal veel te zijn. Zo ziet het er dan uit als je het uit de tas haalt. Het is niet het meest appetijtelijke cakeje ooit alleszins. Ik probeer me niet te hard te laten leiden door het uiterlijk en al zeker niet door de geur. Deze vond ik namelijk verschrikkelijk. En op deze foto zie je heel goed de structuur van het cakeje. Het ziet er echt luchtig uit, maar het was toch een erg taaie boel. De smaak vond ik bij de eerste hap verschrikkelijk, maar met wat chocoladesaus werd het na een paar happen wel beter. De textuur is erg vreemd en ik kan het maar moeilijk omschrijven. 

Mijn uiteindelijke conclusie is dat ik de overgebleven vier zakjes zeker niet de vuilbak in zal kieperen, maar de kans dat ik hier ooit nog een volledige doos van bestel, is zeer klein. Misschien dat ik wel eens een probeerzakje van een bepaalde smaak kies om te zien of die lekkerder is. Ook al dit de optie is voor als cadeau bij een bestelling vanaf x euro, zal ik het niet afslaan. Zelf geld uitgeven aan de vanillesmaak? Nee. 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten