zondag 19 april 2020

Food ideas #1


Als er een ding is waar ik de afgelopen weken veel tijd in heb gestoken, dan is dat koken. Van lekkere ontbijtjes, tot lunches tot zelfs een erg uitgebreid paasbuffet. Het kon de afgelopen weken allemaal. Omdat het terug bloggen al wel even in mijn hoofd zat, maakte ik van heel wat gerechten foto's en dus kan ik die vandaag met jullie delen zodat je weer wat inspiratie hebt voor inspiratieloze momenten. Als het eigen recepten zijn dan deel ik deze kort (of later) met jullie en indien ik het van internet heb gehaald, dan krijg je ook ineens de link naar het recept. 

We zullen met iets heel ergs simpels beginnen. Soms smaakt er namelijk niets beter dan 's middags twee lekkere sneden vers gebakken brood met daartussen een laagje mayonaise, wat groentjes, kaas en ham. Een smoske maar dan tussen twee boterhammen! Ik ben trouwens enorm grote fan van de broodjes die we in BelgiĆ« smoskes noemen, maar helaas bevatten die zoveel calorieĆ«n dat ik het steeds minder aan mezelf kan verantwoorden om 's middags een smoske en 's avonds nog een warme maaltijd te eten. 
Dit bevat natuurlijk ook voldoende kcal, maar nog steeds een pak minder dan een smoske en dus mag dit van mezelf wel af en toe. 


Ik weet nog dat heel wat jaren geleden mijn mama eens sandwiches probeerde te maken en deze faliekant mislukt waren. Daarom dat het eventjes duurde tegen dat ik deze uitdaging zelf aandurfde. De paasvakantie leek me daarvoor dan het ideale moment want we hadden weer wat meer tijd. De eerste uitdaging was het vinden van verse gist, maar dat is gelukkig wel weer gelukt. 

De sandwiches waren best wel lekker! Nog niet 100% mooi gerezen zoals zou moeten, maar voor een eerste keer zeker niet min. Ik gebruikte dit recept


Een minder mooie foto, maar wel eentje waar eten op staat dat superlekker was. Ik maakte opnieuw het deeg van de sandwiches (zie hierboven), maar ik vulde deze met een mengsel van bosbessen en suiker (bevroren bosbessen met een schepje suiker even in de microgolfoven zodat ze zacht worden). Een heerlijk soort zoet broodje! Ik heb mij hiervoor gebaseerd op wat we in Polen kennen als "jagodzianki". (Iets wat ik superlekker vind, maar wat ik als ik in Polen ben nog zelden in een bakkerij tegenkom. )


Aangezien we in de categorie 'bakken' zitten, zullen we hier nog even mee verdergaan. Voor kerstmis kreeg ik van Toon een slowcooker cadeau en daar heb ik al heel wat mee uitgeprobeerd. Zo ook deze broodjes. Ze zien er misschien niet zo mooi uit (ik heb maar een kleine slowcooker, vandaar dat de vorm wat raar is...), maar ze waren wel erg lekker. Dit zijn namelijk Amerikaanse 'dinner rolls' uit de slowcooker. Het recept vind je hier

Het enige wat ik anders heb aangepakt, is dat ik nog knoflookpoeder en andere kruiden aan de boter heb toegevoegd, net voordat ik de broodjes nog even onder de gril zette om ze wat kleur te geven. = een aanrader! 


Voor Pasen wilden we een buffet maken met een aantal lekkere en ook specialere hapjes. Een van de beste dingen waren deze bladerdeegpakketjes met asperges en prosciutto. Wel moet ik toegeven dat ik deze niet zelfgemaakt heb, maar dat Toon zich hieraan gezet heeft. Ik was bezig met gyoza's te maken. 

Dit is zeker een aanrader om als je gasten hebt voor een brunch mee op tafel te zetten. Het lekkerste zijn ze als ze wat lauw zijn. Het recept ervoor vind je hier

Ik heb nog heel wat foto's achter de hand van erg lekkere gerechten, maar toch rond ik het artikel hier al even af. Als ik hier nog vijf gerechten aan toe moet voegen, wordt het vrees ik een beetje te lang. Volgende week krijg je dus sowieso part 2 te zien! 

Liefs
Veronique 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten