vrijdag 10 april 2020

Even terug...


Image by Ylanite Koppens from Pixabay


Wauw, dit voelt na al die tijd zo vertrouwd en vreemd tegelijkertijd. Het is bij mij al superlang geleden dat ik nog voor Verodoesthis geschreven heb en zelfs Julie is al een half jaartje hier offline. Nu met deze vreemde situatie is het bij mij toch beginnen kriebelen om even terug te komen. Niet dat ik me verveel, integendeel, ik heb nog werk genoeg. Mijn leven is op al die tijd dat ik hier niet meer geschreven heb, toch wel lichtjes veranderd. Daarover wil ik in deze blogpost meer vertellen, voor de echte inhoudelijke posts gaan komen. 


Eerst en vooral, voor ik over mezelf begin: hoe is het met jullie? Trekken jullie het een beetje nu de wereld op z'n kop staat? Persoonlijk had ik het er in het begin heel moeilijk mee. Het waren die kleine gewoontes die ineens niet meer konden en dat was niet gemakkelijk. Angst zat er natuurlijk ook wel een beetje in, zeker wanneer er des te meer jonge mensen ook begonnen te sterven. Gelukkig zijn zowel ik als mijn familie voorlopig nog kerngezond (even afkloppen). Hopelijk geldt dit bij jullie ook. Ik wens jullie alleszins het allerbeste toe! 

Momenteel zit ik dus, net zoals een groot deel van België, thuis. Al de vierde week, maar het grote verschil met de vorige weken, is wel dat het momenteel paasvakantie is. Dit maakt dat ik sowieso al vrij was geweest. De afgelopen weken heb ik van thuis uit taken naar mijn leerlingen doorgestuurd, deze verbeterd en vragen beantwoord waar nodig. Toegegeven, het had ook wel zijn charme. Je dag zelf kunnen indelen, als het even niet ging toch nog iets anders doen of even snel de wasmachine uitladen tussendoor... Het ging allemaal. Ook nu tijdens de paasvakantie ben ik eigenlijk nog druk aan het werk. Ik schrijf namelijk sinds januari mee aan een nieuwe methode Engels bij Van In (Buckle Up!). Een avontuur waar ik mij ingestort heb en wat toch erg veel tijd en inspiratie vraagt. Wel allemaal heel erg leuk, met hele fijne collega's. 

Hoe het na de paasvakantie zal zijn, is nog onduidelijk. Een groot deel van ons gaat ervan uit dat we na de vakantie digitaal les zullen moeten geven. Ook hier zijn we ons al stilaan op aan het voorbereiden. Nog niks concreet vakinhoudelijk, maar we weten al wel hoe onze week eruit zou zien. Dat zal natuurlijk voor wat meer structuur zorgen en, helaas, ook weer voor minder eigen keuze, aangezien we dan wel een duidelijke planning volgen met wie om hoelaat wat doet. Het echte uitslapen waar ik vroeger zoveel nood aan had, is deze periode ook een stuk minder. Ik word wakker rond half acht (de oorzaak hiervan komt verder in deze post) en ik blijf nog lekker liggen tot negen uur à half 10. Volwassen worden noemt men dat zeker. 😉


Ik had je de bron van het vroege wakker worden beloofd en dus bij deze: we hebben een huisdier! Mogelijk heb ik jullie ooit wel verteld dat een huisdier er niet in zou zitten vanwege de allergie van mijn vriend. Well... De vriend is niet ingeruild, geen paniek! We zijn gewoon op zoek gegaan naar een Siberische boskat. Deze zouden namelijk hypo-allergeen zijn. Of dat voor al die beestjes geldt, durf ik niet te zeggen, maar ik weet wel dat Toon niet reageert op Assol (What's in a name...). Zij kom de laatste week netjes om half acht naar boven om mij wakker te maken. Ze komt dan even knuffelen tot ze het beu is en ja, dan ben je ineens wakker. Voor de rest is het zeker een schatje en zou ik ze voor geen geld van de wereld nog willen missen. 

Zo, dit is een klein beetje hoe het met mij gaat in een notendop. Nu nog even concreet wat jullie van mij de komende tijd zullen mogen verwachten. Ik ga voorlopig nog geen al te grote belofte doen met een hoeveelheid en op welke dagen, want dat kan ik echt nog niet zeggen. Ik vermoed dat 2 artikelen op een week wel zal lukken en misschien dat we dit in de toekomst kunnen uitbreiden naar meer. Mocht ik het weer evengoed volhouden zoals ooit. Qua inhoud zal het wel anders zijn dan vroeger. Make-up is namelijk niet meer interesse nummer 1, integendeel. Het is alweer enkele weken geleden dat ik zelfs mascara op heb gehad. Verwacht je eerder aan recepten, foto's met wat ik op een dag eet, reviews van bepaalde voedingsproducten... Lifestyle dus voornamelijk. 

Hopelijk vinden jullie het fijn om weer wat van mij te horen! 

Liefs
Veronique Geen opmerkingen:

Een reactie posten