vrijdag 20 september 2019

Julie | Friday Nails #243 – Petrol Blue

http://www.verodoesthis.be/2019/09/julie-friday-nails-243-petrol-blue.html

In de Friday Nails van deze week heb ik nog eens een nagellak van Rituals voor jullie. Ik vrees wel dat deze kleur ondertussen niet meer te koop is maar toch wou ik deze nog aan jullie laten zien. Het lakje kreeg de naam Petrol Blue en ik ben echt dol op donker blauwe tinten voor het najaar. Ik weet dat het nog maar midden september is maar ik ben toch al klaar voor de echte herfst en daarbij horen dus ook donkere tinten. Deze kleur was volgens mij een Limited Edition maar sowieso komt Rituals binnenkort weer uit met nieuwe kleuren. En misschien doet deze kleur je wel denken aan een lakje dat jij al in je stash hebt en krijg je zin om hem weer boven te halen! Benieuwd naar deze kleur? Lees dan zeker verder!Het kleurtje is zelfs zo donker dat je de zwarte letters Rituals niet eens meer ziet staan op de verpakking. Ik vind overigens de rosé gouden dop van deze lijn ook echt heel mooi. De flesjes van Rituals bevatten 5ML aan product en zijn dus vrij klein maar je betaalt ook slechts €5.90 voor een flesje nagellak. Ik vind deze ideaal om bijvoorbeeld mee op vakantie te nemen. De naam en verdere informatie staan eigenlijk op de onderkant van het flesje, zodat de rest van het uiterlijk strak en clean is gebleven.De haartjes van dit kwastje zijn vrij lang en bewegelijk. Het kwastje is vrij dun, wat ik wel erg fijn en handig vind om mee te werken. Bovenaan zijn de haartjes recht afgesneden. Ik vind deze kwastjes op zich niet slecht. Hiermee kan je namelijk zowel je vinger- als teennagels gemakkelijk lakken. Met een donkere kleur zoals deze moet je wel extra voorzichtig zijn aan de randjes want als je knoeit, valt dit natuurlijk extra hard op. Ondanks dat deze nu niet meer in het gamma zit, was ik toch wel benieuwd naar de kleur.
 


Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik dit kleurtje niet eerder aan jullie heb laten zien! De kleur is super intens, het lijkt wel een zwarte kleur met een donker blauwe schijn. In het flesje kan je echter zien dat de kleur wel degelijk volledig blauw is. Dit soort tinten vind ik altijd erg stoer en mysterieus staan. Ikzelf vind het altijd leuk als een kleur in een net-geen-zwart tint is, omdat dit veel verrassender staat dan een simpele zwarte kleur. Zoals jullie net al konden zien, dekt deze nagellak prima in één laagje. Natuurlijk wilde ik ook het effect na twee laagjes proberen en aan jullie laten zien. De kleur wordt nog intenser en krijgt echt een prachtige glans. Ik vind deze kleur echt super tof om te dragen maar voor op je teennagels is hij misschien wat donker. De houdbaarheid van Rituals nagellak is gemiddeld. Wanneer je er een primer onderzet, twee laagjes lakt en een top coat gebruikt, moet je zeker 5 dagen met je manicure kunnen doen zonder chippen. Gebruik je geen extra laagjes of goede basis, dan moet je hem er sneller afhalen.

Wat vinden jullie van dit soort donkere kleuren? Ik vind deze wel erg mooi maar kan hem helaas niet meer dragen voor mijn werk nu hij niet meer in het gamma zit. Laat zeker jouw mening achter in de comments!

Liefs,


Julie x

1 opmerking: