vrijdag 14 juni 2019

Julie | Friday Nails #232 – Satin Sister

http://www.verodoesthis.be/2019/06/julie-friday-nails-232-satin-sister.html

In de Friday Nails van deze week heb ik nog eens een nagellak van Essie voor jullie. Ik mocht deze lenen van Sarah (die vandaag trouwens jarig is! :-D) dus heb hem zelf niet in mijn collectie. Ik vind het altijd leuk om zoveel mogelijk kleuren en merken uit te proberen en Essie vind ik zeker een fijn merk wat nagellak betreft. De kleur die ik gekozen heb voor vandaag, kreeg de naam Satin Sister. Het is een teal blauwe kleur die dus een groenige ondertoon heeft. Ik was wel benieuwd naar dit kleurtje en hopelijk zijn jullie dat ook! Klik snel op ‘Meer lezen’.Het flesje zelf heeft de typische vierkante vorm die Essie eigenlijk altijd heeft voor hun nagellak. Ik vind het wel tof als een merk bij één design blijft, zo onderscheiden ze zich echt van de rest en dat maakt een merk heel herkenbaar. Bovendien hebben ze enkel nagellak in hun assortiment en dat maakt dat ze er zodanig in gespecialiseerd zijn, dat je dat ook wel merkt aan de kwaliteit. Ik vind het tof dat de naam van de kleur op de dop staat, zo zijn ze lekker herkenbaar vanuit een bovenaanzicht. Zoals ik al wel eens eerder vermeld heb, heb ik een haat-liefdeverhouding met de kwastjes van Essie. Op zich zijn ze niet slecht maar ik vind het moeilijk om er netjes mee te lakken. Ze zijn wat mij betreft net iets te breed, zeker als je er ook je teennagels mee wilt lakken. Zoals je op de foto kan zien, steekt er bij dit kwastje ook een haartje uit naar de zijkant. Wat ik dan wel eens doe, is dit ene haartje verwijderen met een pincet, zo kan je zonder risico op vegen gewoon verder lakken. Het kwastje lakt op zich wel prettig, alleen moet je dus zien dat je kwastje niet te veel product in zich opneemt.
 


Een eerste laagje van deze kleur vind ik er al meteen mooi uitzien. Op deze foto ziet het er weer duidelijk een blauwe tint uit, terwijl dat toch echt afhankelijk is van het licht waarin je deze kleur ziet. Ik vond de dekking aan de dunne kant, zeker voor zo’n donkere kleur als deze. Vooral aan mijn ringvinger zie je dat de kleur niet overal even egaal dekkend is. Op zich is dit zeker een mooie kleur maar op het eerste zicht ben ik er niet meteen verliefd op.Een tweede laag maakt de kleur wel volledig dekkend en nu komt hij ook meer intens tot zijn recht. Het is echt zo’n donkerblauwe inktkleur op deze foto maar als de zon er op schijnt zie je toch ook die groene ondertoon. De kleur is dus moeilijk vast te leggen maar wel mooi om naar te kijken. Je moet bij Essie toch altijd wel opletten aan de randjes van je nagels tijdens het lakken en dat merk ik ook deze keer weer. Toch kan je met een nagellak van Essie eigenlijk nooit iets fout doen. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan kleuren die goed zijn van kwaliteit en bovendien zijn ze ook nog vrij betaalbaar. De houdbaarheid heb ik niet kunnen testen maar die zit bij Essie altijd wel goed!

Wat vinden jullie van dit kleurtje? Hebben jullie veel nagellak van Essie in huis? Ik ben benieuwd naar jullie reacties! 

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten