woensdag 15 mei 2019

Julie | Sample Mania #13

http://www.verodoesthis.be/2019/05/julie-sample-mania-13.html

Om de twee maanden probeer ik voor jullie een Sample Mania artikel te schrijven. Hierin laat ik dan telkens een stuk of vijf samples zien die ik de afgelopen periode geprobeerd heb. Hierbij probeer ik de werking van het product uit te leggen en of het voor mij een positieve of negatieve ervaring was. Ook vertel ik of ik het product zou willen aankopen of niet. De langdurige werking kan ik natuurlijk niet bespreken maar vaak weet je al wel veel over een product na het gebruik van een sample. Hoe is de geur, textuur en het gebruiksgemak bijvoorbeeld? Dit keer heb ik weer een gevarieerd lijstje van producten met onder andere een parfum, body lotion en een gezichtscrème. Benieuwd? Lees dan zeker verder!Beginnen doe ik zoals gewoonlijk met een parfum. Ik probeerde het geurtje Bright Crystal van Versace. Ik vond het erg leuk dat de ingrediënten en geurnoten op de verpakking gedrukt waren. Het is een bloemig, fruitig en musk parfum met ingrediënten zoals yuzu, granaatappel, magnolia en lotus bloem, musk en amber. Op zich zaten hier zeker dingen tussen die ik goed vind in een parfum maar ook enkele waar ik meestal niet voor val. Het is een vrij licht parfum dat wel in een prachtig flesje verpakt zit. Dit is zo’n geurtje dat ikzelf overdag zou dragen en liefst op vakantie of tijdens de zomer. Toch overtuigt dit parfum me niet genoeg om het ook effectief te willen aankopen. Het is zeker iets voor jou als je op zoek bent naar een licht en bloemig parfum voor deze lente en zomer!De volgende sample die ik geprobeerd heb, is de MAC Cleanse Off Oil. Ik gebruik graag en veel make-up maar natuurlijk wil ik deze ook wel dagelijks goed verwijderen. Ik heb een routine ontwikkeld waar ik erg tevreden over ben maar dat wil niet zeggen dat ik geen nieuwe producten wil ontdekken. Normaal gebruik ik een reinigingsmelk om mijn gezichtsmake-up te verwijderen maar een olie werkt ook prima. Ik vind deze olie van MAC fijn aanvoelen op de huid en hij heeft een zachte, neutrale geur. Nadat je deze hebt rond gemasseerd op je huid, kan je hem weer afspoelen met water. Ik vind het raadzaam om nadien nog een specifieke gezichtsreiniger te gebruiken om je huid ook in de diepte te reinigen. Het is zeker een aangenaam product maar ik hou meer van de textuur van een melk dan van een olie om mijn make-up te verwijderen. Verder kan ik je dit product wel aanbevelen!Het volgende product dat ik geprobeerd heb, is de Almond Milk Body Yoghurt van The Body Shop. Ik heb al wel vaker een van hun yoghurt producten gebruikt en zelfs aangekocht en ik vind de textuur wel fijn. Het is een lichte geltextuur die snel intrekt en geen vettige laag nalaat zoals een body butter dat doet. Ik heb zelf verschillende varianten van deze body yoghurts in huis en vind ze zeker een aanrader naar de zomer toe voor wie zijn huid graag wil blijven verzorgen maar niet houdt van een plakkerige laag. Deze specifieke sample komt uit de Almond Milk lijn en die is zelfs geschikt voor gevoelige huid. De geur is super zacht en geurt inderdaad naar amandelmelk. Ik vond deze ontzettend fijn en denk er zelfs over om de te kopen.Van Kiehl’s heb ik zelf nog nooit een product gekocht maar al wel eens ooit eerder een sample van een product gebruikt. Ik weet eigenlijk niet waarom ik er nog nooit iets gekocht heb want het is zeker een goed merk. Misschien ken ik te weinig van hun assortiment om een keuze te maken tussen hun grote aanbod. Dit keer heb ik dus het Hydro-Plumping Re-Texturizing Secrum Concentrate gebruikt. De eerste keer dat ik hem gebruikte viel me op dat de textuur aanvoelt als een gel waar siliconen inzitten. Ik denk niet dat dit he geval is, maar zo heb je wel een idee van de textuur van dit serum. Het bevat wel 15% plantaardige glycerine wat wellicht verantwoordelijk is voor die textuur. 


Het serum voelt fijn aan op de huid en smeert makkelijk uit. Het trekt snel in zodat je meteen erna een dag- of nachtcrème kan aanbrengen op je gezicht. Ik vond deze zeker niet verkeerd maar behoor nog niet 100% tot het doelpubliek. Het is namelijk klinisch bewezen dat dit serum de huid verjongt en verstevigt, de fijne lijntjes verwijderd en ruwe huidtextuur weer gladder maakt.Ten slotte heb ik ook nog een crème van Sisley geprobeerd. Het is de Velvet Nourishing Cream met saffraan bloem. Wat een fijne crème is dit zeg! Meteen bij het eerste gebruik voelde ik dat de crème ongelooflijk zacht is en daardoor erg luxueus aanvoelt. Voor zijn prijs mag dat ook wel maar de combinatie van de zachte geur en textuur overtuigden me al vrij snel. De crème voelt zalig aan op je huid en trekt toch snel in ondanks zijn rijke textuur. Wat mij betreft is dit zeker een aanrader, mits je de hoge prijs wil betalen voor dit potje crème. Ik heb hem ondertussen van Nick cadeau gekregen, wat uiteraard ontzettend lief is! Na gebruik van een volledig potje zal ik pas echt goed kunnen evalueren of deze crème een groot verschil maakt voor mijn huid.Dit waren dan weer de vijf samples die ik recent uitgeprobeerd heb. Zit er iets tussen dat jullie aanspreekt? Ik lees het graag in de reacties hieronder! 

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Ik volg je mening helemaal met de geur van Versace! Lekkere geur maar niet uniek genoeg om daadwerkelijk aan te schaffen.

    BeantwoordenVerwijderen