zondag 12 mei 2019

Julie | Morphe 35W Palette

http://www.verodoesthis.be/2019/05/julie-morphe-35w-palette.html

Vandaag wil ik jullie graag het Morphe 35W Palette laten zien. Ik kocht dit palette niet zelf maar mocht het weer eens lenen van vriendin Karen. Ik vind het altijd zo leuk om met de make-up van anderen aan de slag te gaan! Zo leer ik soms merken of kleuren kennen die ik zelf niet gekocht zou hebben. Telkens vormt het dan een uitdaging om hiermee toch een look te maken die volledig bij mij past. Ik heb ooit nog maar één keer eerder iets van het merk Morphe gebruikt en dat was hun Morphe x Jaclyn Hill Palette, dat ik ook van Karen geleend had. Die ervaring was me erg meegevallen dus ik was erg benieuwd naar die 35W Palette. Zijn jullie dat ook? Lees dan zeker verder!Het palette zelf ziet er vrij strak en clean uit. Het is gewoon een zwarte, platte doos met enkel de naam er op en een sticker op de achterkant met 35W er op. Ik weet niet of dit normaal gesproken nog in een soort van kartonnen verpakking komt maar dit is dus hoe ik het palette gebruikt heb. Dit palette bevat 35 warme tinten aan oogschaduw en dat is best veel! Op het eerste zicht vind ik wel dat er heel wat kleuren op elkaar lijken en dat het palette dus ook gerust iets kleiner had kunnen zijn. Wat ik vooral mis is een grote spiegel in het deksel van het palette. Nu moet je deze neerleggen om een spiegel te kunnen gebruiken en dat vind ik niet zo handig.Over naar de swatches dan maar! In het palette zit nergens een sheet met de namen er op en ze staan er ook niet in gedrukt. Ik zocht dus even online de namen op omdat dit toch wel handiger is dan telkens met rijen en kolommen te werken. Het palette begint met de matte witte kleur Buff. Dit is een zachte tint die je in veel paletten kan terugvinden. Half & Half is een amandeltint die dezelfde matte formule heeft als Buff. Ernaast zit Ready, een kleur die heel erg lijkt op zijn twee buren maar die omschreven wordt als een ‘almost apricot’ tint. Gown is dan weer een tint met een zachte schelpkleur die ene lichte shimmer bevat. Bridal is een zacht bruine kleur, net zoals de kaneeltint Sand die er naast zit. Op het einde zit Prime, een glanzende champagnekleur.In de tweede rij zit al veel meer variatie zo te zien! Beginnen doen we met de prachtige cacaokleur Value. Deze vind ik tot hiertoe te mooiste kleur uit het palette. Boy Bye is een goudtint die een duidelijke gele ondertoon heeft. Link is opnieuw een matte kleur die daardoor een beetje licht is qua dekking. Last Call daarentegen is juist heel intens. Het is een matte pompoenkleur. Petal springt meteen in het oog omdat het een suikerspinroze kleur is met een zachte glans. Fading is een kleur die me doet denken aan een koffie met melk en Fascinating ten slotte is een koperkleur waar opnieuw een gele ondertoon in zit.
 


Rij drie bevat wat fellere tinten zoals Rosie, een grapefruit kleur met subtiele glitters er in verwerkt. Vows is dan weer meer een appelsienkleur die een zachte glans heeft. De kleur Hushing vind ik erg mooi omdat het een zachtroze kleur is met een beetje glans. Romantic valt op door zijn paarse glans en Wifey wordt dan weer omschreven als een ‘sunset rose’ tint die mij toch meer bruin overkomt. I Love You is een mooie pruimkleur met glans en op het einde zit de ijskoude zilverkleur Bells.De vierde rij begint met de kleur Russet, een matte amaretto kleur. Ernaast zit Bay, die ook bruin is maar een beetje glans bevat. Pledge is een felle bruintint met een zachte glans, daar waar Newly een duidelijke glitter bevat. Gentle is een mokkakleurtje met een beetje glitters in. Voor mij is Dahlia de mooiste kleur uit deze rij omdat ik wel hou van dergelijke paarse tinten met een zwarte ondertoon. Hitch is een pittige violet kleur waar een glans overheen ligt. De meest verrassende kleur is Knot. Deze heeft een super intens pigment en bevat grove glitters. Untainted is een matte, bruine crème kleur die ik al vaker heb gezien in andere paletten. Toasty vind ik dan weer wel een mooie kleur omdat ik hou van roze in combinatie met bruin. Dit zou een goede transitiekleur zijn. Appraise heeft de matte kleur van drijfhout en Wedlock pakt dan weer uit als matte bosbeskleur. Op het einde zit een ondermaats presterende kleur Tie. Hij valt echt flets uit in vergelijking met hoe hij er in de pan uitziet. Afsluiten doen we met Lace, een intense matte zwarte kleur.Natuurlijk heb ik ook een look gemaakt met dit grote palette. Op zich was het niet zo moeilijk kiezen omdat ik het gevoel heb dat je hier veel vergelijkbare looks mee kan maken. Ik begon met Half & Half aan te brengen als basis op mijn gehele ooglid. Als transitiekleur koos is voor Vows, in combinatie met een beetje Rosie. Op mijn wenkbrauwbot koos ik voor de kleur Gown en op mijn binnenste ooghoek bracht ik Hushing aan in combinatie met de kleur Prime. Op mijn bewegend ooglid heb ik van alles geprobeerd om de look een beetje meer sprekend te maken… Het palette wou niet zo goed meewerken en uiteindelijk kwamen zowel Value, Boy Bye, Fascinating als Knot op mijn bewegend ooglid terecht. In de buitenste ooghoek maakte ik een combinatie van alle paarse kleuren uit het palette, namelijk I Love You, Dahlia, Wedlock en een beetje Hitch. Deze gebruikte ik uiteindelijk ook bij mijn onderste wimperrand.

Ik heb de look compleet gemaakt met de Lipliner en de Liquid Lipstick uit het Nabla Romanticized setje. 

Het maken van deze look was niet zo makkelijk als ik gehoopt had! Ik vond de kwaliteit een beetje tegenvallen en heb veel meer genoten van het Jaclyn Hill Palette van Morphe. Toch vond ik het wel fijn dat ik deze eens kon uitproberen maar ik zou hem zeker niet zelf aanschaffen. Wat vinden jullie van dit palette en van de look die ik er mee gemaakt heb? Laat het me zeker weten in de reacties!

Liefs,


Julie x

12 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kleuren en zo veel! Genoeg keus voor iedereen. En inderdaad een spiegel in de deksel van een palette is altijd handig. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt inderdaad voldoende keuze! Bedankt voor je compliment! :-)

   Verwijderen
 2. Wauw, wat een prachtige tinten! En je hebt er een supermooie ooglook me gemaakt =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw wat een prachtig palette. Hier zit echt alles in wat ik zoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow wat een kleuren zeg. Vind het palette heel erg mooi, vooral de donkere kleuren vind ik gaaf. Ik vind het resultaat bij jezelf ook erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kleuren allemaal! Passen heel goed bij de aankomende zomer vind ik...

  BeantwoordenVerwijderen