vrijdag 5 april 2019

Julie | Friday Nails #224 – The Monkey Gets Funky

http://www.verodoesthis.be/2019/04/julie-friday-nails-224-monkey-gets-funky.html

Het is eventjes geleden dat er een Friday Nails verschenen is. Zoals jullie vast gemerkt hebben, is Verodoesthis even offline geweest. Ik heb er toen bewust voor gekozen om een weekje over te slaan met deze artikels. Deze week krijgen jullie er wel eentje en het is al de 224ste Friday Nails hier op deze blog. Ik koos voor een nagellak van Catrice, die ik mocht lenen van vriendin Sarah. De bruine kleur bevat een subtiele gouden shimmer en kreeg de naam The Monkey Gets Funky. Ik vind deze naam leuk bedacht, zeker in combinatie met de kleurtint. Benieuwd hoe deze het doet op mijn nagels? Lees dan zeker verder!Het flesje zelf heeft de standaard vormgeving van Catrice. Ik weet niet of deze kleur nu nog te koop is maar hij ziet er hetzelfde uit als de kleurtjes in het huidige gamma. Mag ik ook even stilstaan bij de prachtige tekening die mijn grootmoeder gemaakt heeft en die ik als ondergrond heb mogen gebruiken? Over het algemeen ben ik nooit laaiend enthousiast over Catrice en verkies ik zelf budgetmerk Essence als het op nagellak aankomt. Zowel hun kleuren, verpakkingen als kwaliteit spreken me net iets meer aan. Dit kleurtje zou denk ik niet mijn aandacht getrokken hebben in de winkel.Het kwastje heeft een gemiddelde lengte en is aan de brede kant. Bovenaan is hij lichtjes afgerond, iets wat ik persoonlijk wel fijn vind om mee te werken. Het kwastje neemt voldoende product in zich op en lakt vrij netjes. De kleur is chocoladebruin en bevat een subtiele gouden glitter, die je vooral in het zonlicht kan waarnemen. Ik vind deze kleur een beetje lijken op Dark Grey van Rituals, al bevat die geen glitters.Zoals je kan zien heeft deze nagellak een vrij goede dekking. Toch zie ik her en der mijn eigen nagel nog een beetje doorschemeren. Bruin is dan wel een donkere kleur, deze tint is aan de lichte kant. Ik vind wel dat je kan zien dat het kwastje netjes lakt en dat is voor mij zeker een pluspunt. Het is wel even zoeken voor je de gouden shimmer kan ontdekken en dat had van mij gerust wat sterker aanwezig mogen zijn. Mijn eerste indruk is dus zeker niet slecht maar ik ben ook niet omver geblazen door dit resultaat.Een tweede laag versterkt de intensiteit zeker wel en nu kan je ook al iets beter de gouden details zien. Ik vind de kleur eigenlijk wel mooi, ook nu in de lente. Wat me wel opgevallen is, is dat de nagellak niet echt snel droogt. Ik meen me te herinneren dat dit in het verleden niet echt een probleem geweest is bij Catrice maar nu valt het me echt op. Natuurlijk mag je niet verwachten dat je nagels snel uitgehard zijn maar dit keer blijven ze echt langer dan gemiddeld nat. Het is een tof kleurtje maar ik zou het niet lakken wanneer je weinig tijd hebt voor je de deur uitgaat. De houdbaarheid heb ik niet kunnen testen maar die vind ik over het algemeen bij Catrice niet geweldig.

Wat vinden jullie van dit kleurtje? En welk merk van nagellak is jullie favoriet? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten