vrijdag 1 maart 2019

Julie | Friday Nails #220 – Sole Mate

http://www.verodoesthis.be/2019/02/julie-friday-nails-220-sole-mate.html

In de Friday Nails van deze week heb ik weer eens een nagellak van Essie voor jullie. Ik mocht deze lenen van vriendin Sarah en heb deze dus zelf niet in mijn collectie zitten. De kleur die ik dit keer koos, kreeg de naam ‘Sole Mate’ en ik vond hem er in het flesje zeer mooi uitzien. Het is een diepe, wijnrode kleur met een paarse ondertoon. Ik hou wel van dit soort tinten en ondanks het zonnige weer van de afgelopen week, lijkt een winterse kleur op dit moment meer gepast. Benieuwd hoe dit kleurtje het doet qua dekking? Lees dan zeker verder!Ik heb altijd al een zwak gehad voor de mooie vierkanten flesjes van Essie. Toch heb ik eigenlijk zelf niet zoveel nagellak van het merk in huis. Tegenwoordig laat ik mijn nagels sowieso doen met gellak maar ook vooraf kocht ik er weinig van. Niet omdat ik er niet tevreden over was maar omdat ze natuurlijk niet zo goedkoop zijn. Dan vind ik de kwaliteit van pakweg Essence eigenlijk ook net zo goed en die zijn dan toch vriendelijker voor de portemonnee. Toch hebben de flesjes van Essie een bepaalde uitstraling en spreken ze me keer op keer weer aan.Het kwastje van deze nagellak ziet er vrij gewoon uit. Niet te lang, kort, breed of smal. Een prima doorsnee kwastje dus! Nergens steken er haartjes uit en bovenaan zijn ze licht afgerond. Hiermee kan je dus perfect aan de slag om je nagels te lakken. Ik was zeer benieuwd naar deze donkere tint en had een super goeie dekking verwacht. Het kwastje lakt fijn, al moet je aan de randjes even goed opletten om niet te knoeien. Dat heb ik in het verleden wel vaker gehad bij Essie maar al doende leert men natuurlijk!Een eerste laag van deze nagellak viel me eigenlijk een beetje tegen. Hij dekt niet perfect in één laag en dat vind ik jammer voor zo’n donkere tint. Bij een licht pastelkleurtje verwacht ik een dunne dekking maar voor zo’n diepe kleur had ik toch gehoopt op wat meer. Je ziet in het midden van al mijn nagels nog mijn nagel doorschemeren en dat vond ik jammer. De kleur op zich is mooi maar ze is niet zo intens als dat ze in het flesje er uit ziet. Voor nu vind ik deze kleur wel oké maar niet donker genoeg naar mijn verwachtingen.Gelukkig geeft een tweede laag een veel beter resultaat! De kleur is nu wel 100% dekkend en overal egaal aangebracht. Hierdoor ziet de kleur er een pak donkerder uit en zie je haast niet dat het een paars/bordeaux kleur is. Ik had om eerlijk te zijn iets meer verwacht van deze Sole Mate. Het is zeker een prima kleur maar ik ben niet meteen verliefd geworden op deze tint. De houdbaarheid heb ik niet kunnen testen maar die is over het algemeen bij Essie wel vrij goed. Ik vond het fijn om deze kleur te kunnen proberen maar zou er zelf niet voor naar de winkel rennen.

Wat vinden jullie van deze kleur? En dragen jullie op dit moment al een lichte lentekleur of houden jullie ook nog even vast aan de donkere najaarstinten? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kleur, dit is precies een kleur dat ik zou dragen! En ik draag weinig nagellak. Volgens mij heb ik wel een aantal van deze kleuren in m'n stash, ook van Essie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen Evelien! :-) Welke is jouw favoriet van Essie?

   Verwijderen
 2. Oeh, ik vind het een mooi kleurtje. Dat wat je zegt over de kleur na één laagje valt mij bij Essie lakjes wel vaker op. Ik moet altijd meerdere laagjes lakken om een mooi, egaal kleurtje te bekomen. Jammer eigenlijk. Qua houdbaarheid ben ik dan wel volledig te vinden voor Essie. Dat zit altijd goed. Net zoals de mooie flesjes. Daar ben ik ook fan van :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het volledig met mijn eens bent Sarah! Zo denk ik er dus ook over! :-)

   Verwijderen