woensdag 20 februari 2019

Julie | Opruimen & Ruilen #4

http://www.verodoesthis.be/2019/02/julie-opruimen-ruilen-4.html

Drie jaar geleden besloot ik om mijn producten en make-up eens uit te zoeken en weg te doen wat ik niet meer zou gebruiken. Omdat het zonde was omdat dit allemaal weg te gooien, besloot ik mijn vriendinnen uit te nodigen om wat spulletjes voor zichzelf uit te zoeken. Ondertussen is dit een jaarlijkse traditie geworden en brengt iedereen van alles en nog wat mee om te ruilen! We zijn ondertussen met acht en het blijft nog altijd leuk om naar huis te gaan met een zak vol producten die je niet hebt moeten kopen. Bovenaan de collage zien jullie een beetje wat ik allemaal weggegeven heb en onderaan waarmee ik naar huis ging. Ik laat jullie vandaag alles zien wat ik opgeruimd en geruild heb! Benieuwd? Lees dan zeker verder!Ik begin graag met de producten en items die ik allemaal weggedaan heb. Bovenaan links zie je een aantal skincare producten. De blok zeep was niet zo mijn ding de Micellair Water en dagcrème vond ik niet lekker van geur en van de twee Rituals tubes had ik zelf al meerdere exemplaren in huis.


Rechts bovenaan zie je enkele producten die ik zelf niet gebruik. De nagelpen, pincet en droogshampoo blotting papers zijn gewoon dingen die ik niet gebruik, net zoals de pot gel en Nick wou deze ook niet. Droogshampoo gebruik ik wel maar deze CoLab Dry + variant vond ik zelf niet zo fijn.


Links onder zie je een beetje de items enig in hun soort waren. Zo had ik een parfum sample die ik al meermaals had en een diadeem die ik niet droeg. De thee was best oké maar ik ben altijd in gevecht met losse thee en deze smaak was geen favoriet. De interieurspray was oké, maar tegenwoordig gebruik ik enkel die van Rituals.


Rechts onderaan zie je vier verschillende Rituals cadeautjes. Rituals heeft iedere maand een geschenk voor leden bij besteding van een bepaald bedrag. Wanneer ik er hiervan meerdere heb, stop ik deze wel eens in de ruildoos om er anderen blij mee te maken en om de verdeling eerlijk te houden! Wanneer er meerdere mensen hetzelfde item willen, steken we onze naam namelijk in een potje en mag de producteigenaar hier een naam uittrekken. Dit is het eerlijkste en snelste voor iedereen.Ik hou dezelfde volgorde aan en begin links boven. Je ziet tweemaal de Rituals Vata Dry Oil. Ik gebruik niet zo vaak droge olie en daarom heb ik deze weggedaan, het kleine exemplaar kwam ook uit zo’n member gift. Ook deed ik een kleine Body Lotion van The Body Shop weg omdat deze glitter bevatte, net zoals de Hand Gel van Bath & Body Works. Fijne merken maar deze producten gebruikte ik gewoonweg niet.


Rechts bovenaan zie je wat oogproducten. Zo deed ik een Gosh oogpotlood, Rituals eyeliner en Dior oogpotlood weg omdat ik ze nooit gebruikte. Ook de MAC Mascara vond ik niet geweldig en daarom ging hij de deur uit.


Links onderaan zie je nog meer make-up producten. Ik hou niet van blush of highlighter sticks, dus die gingen weg. Ook een blush en highlighter die ik te weinig gebruikte moesten gaan, net zoals de mini beauty blenders en foundation van Rituals in een kleur die te donker voor me was.


Wat oogschaduw betreft heb ik de laatste tijd behoorlijk wat nieuwigheden dus paletten en mono’s die ik niet gebruikte moesten plaats maken. Het Revolution Fortune Favours The Brave Palette vind ik geweldig maar daarin had ik al een stuk of vier kleuren opgemaakt. Deze kocht ik voor mezelf dus opnieuw. De andere oogschaduw tinten vond ik terug in andere paletten die ik vaker gebruikte dus deze heb ik weggedaan.De laatste categorie is misschien wel de grootste. Ik heb erg veel lipsticks en ben dan ook trots op mijn collectie. Helaas zit er wel eens een miskoop tussen of heb ik nieuwe favorieten ontdekt. Zo staan er op de foto links een aantal lipglossen, wat ik zelden of nooit meer gebruik. De lippenbalsem vond ik niet lekker van smaak en de lipliner niet mooi van kleur.


Bovenaan rechts zie je nog een aantal liquid lipsticks en paarse tintjes die ik niet meer zo vaak gebruik. NYX heeft prachtige producten maar deze gebruikte ik gewoon niet. Ook zit er een felle liquid lipstick van Rituals tussen die ik nooit meer gebruikte en een lipstick van Essence.


Onderaan rechts zie je de laatste lipsticks die ik wegdeed. Er zat zowel Rituals, Flormar, Essence als Kiko tussen maar ook zelfs mijn twee high end lipsticks! Ik kocht eens een Chanel lipstick in de korting maar nadien bleek het mijn kleur echt niet te zijn. De Yves Saint Laurent Lipstick vind ik te romig en moet je te vaak bijwerken. De prachtige verpakking bleek niet voldoende om hem alsnog te houden.


Dat waren alle producten die ik die dag meenam om te ruilen! In de volgende foto’s krijg je te zien wat ik zelf weer terug mee naar huis nam en dus overnam van mijn vriendinnen.Links bovenaan start ik opnieuw met wat skincare. Ik nam een Reinigingsmelk van Dior over, een toner van Rituals en een gezichtsreiniger van Yves Rocher. Ik heb ze allemaal al geprobeerd en ben hier erg blij mee!


Ook voor Nick kies ik altijd wat uit. Rechts bovenaan zie je een douche puff, een deodorant en drie kokos douchegels die hij wel wou gebruiken. Niemand in onze groep bleek fan te zijn van kokos, dus die gingen allemaal met mij mee naar huis.


Links onderaan zie je wat losse items. Ik koos een gezichtsmasker uit om te proberen, een sample van een shampoo voor de Sample Mania en drie theezakjes die ik wel eens wilde proeven.


Rechts onderaan zie je enkele sprays. De linkse fles parfum zou een dupe moeten zijn van Boss Orange en hierover twijfel ik nog een beetje. Hij vervliegt vrij snel maar ruikt wel lekker! Ook nam ik nog een Body Mist van Hema en een Face Mist van The Body Shop over. Die laatste heb ik al eens eerder gehad dus die vind ik wel fijn. Op het einde ligt nog een Toner Mist van RainPharma die ik erg graag wilde uitproberen!We zijn eigenlijk allemaal wel lezers in onze groep dus ook boeken mag je zeker meebrengen naar deze ruildag. We gingen er in een snel tempo doorheen en uiteindelijk koos ik voor Blinde Angst van Hilary Norman. Het boek sprak me op zich wel aan en als het me niet zou bevallen, neem ik het volgend jaar gewoon terug mee voor iemand anders!


Wat nagellak betreft hadden we dit jaar eigenlijk allemaal zeer weinig bij. Ik koos voor een speciale Fluff nagellak van ProNails en een roze nagellak van Yves Rocher om uit te proberen tijdens een van mijn Friday Nails artikels. Deze zullen jullie dus zeker nog eens langs zien komen.De laatste categorie was natuurlijk make-up! Ik kon het niet laten om ook hiervan enkele nieuwe dingen mee naar huis te nemen. Zo koos ik een turquoise oogpotlood van NYC dat ik erg mooi vind. Van Essence kreeg ik een tweekleurige blush uit een Limited Edition en ook een Metal Chrome Blush die voor mij toch echt meer een highlighter is. Ook van Casuelle koos ik nog een blush. Ik vind dit nog vrij flink van mezelf dat ik niet met nog meer naar huis gegaan ben.


Onderaan zie je alle lipsticks die ik wel eens een kans wou geven. Uiteindelijk besloot ik enkel de tweede kleur te houden. Deze Liquid Lipstick van Covergirl sprak me wel aan. De bordeauxtint van Kiko zou ik links laten liggen voor mijn MAC lipstick in die kleur. De nude tinten vond ik wel mooi maar zo had ik er al veel en de applicator van de Catrice liquid lipstick brak af bij het maken van deze foto’s.Er zijn natuurlijk ook altijd een heleboel producten die niemand per se wil hebben. Wat we daarmee doen? Laurien nam een heleboel make-up mee dat gebruikt zou worden op het speelplein en ik nam een heleboel producten mee die ik dan weer zou voorleggen aan mijn grootmoeder. Nadat zij haar keuze gemaakt heeft, verdeelt zij het op haar beurt weer onder twee van haar vriendinnen. 


Op de foto hierboven zie je een klein overzicht van wat er allemaal naar mijn grootmoeder gegaan is. Ondertussen heeft ze zelf een keuze gemaakt en liet ze ook al één vriendin kiezen. De rest gaat mee naar haar vriendin die verder weg woont en ook zij kan het op haar beurt weer verdelen onder haar vrienden of familie. Op deze manier krijgt ieder product een nieuwe thuis en moeten we zo weinig mogelijk weggooien! Ik ben nog altijd super blij met onze ruildagen en we hebben al afgesproken om het de volgende jaren zeker opnieuw te blijven doen.


Wat vinden jullie van dit concept? En welk item dat ik heb weggedaan zouden jullie zeker houden? Natuurlijk ben ik ook benieuwd voor welke van mijn nieuwe producten jij ook je naam in de pot zou steken! Laat je reactie hieronder achter.

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten