woensdag 27 februari 2019

Julie | Opgemaakt #60 – Januari

Op het einde van iedere maand is het weer tijd voor een Opgemaakt artikel. Dit keer laat ik jullie de opgemaakte producten van de maand januari zien. Beginnen doe ik altijd met de geurkaarsen die we in huis opgemaakt hebben maar dat zijn dit keer enkel de Candra Apple & Cinnamon theelichten. Ik zou deze zeker opnieuw kopen ondanks dat je de geur niet sterk ruikt maar ze branden mooi op en bieden extra gezelligheid.


Om toch wat in het geurthema te blijven, besloot ik mijn opgemaakte geurstokken ook maar alvast te benoemen. In januari hebben we van Rituals zowel The Ritual Of Anahata Geurstokken als The Ritual Of Banyu Geurstokken opgemaakt. De eerste stond in de badkamer, de andere op de kamer waar onze was hangt om te drogen. Beide geuren zou ik graag opnieuw kopen maar helaas zijn dit Limited Editions waarbij dit niet mogelijk is.

Benieuwd naar wat ik nog meer opgemaakt heb? Lees dan zeker verder!

Eind 2018 heb ik mezelf voorgenomen om wat meer bodycrème te smeren. Waar ik dit vroeger twee à drie keer per week deed, doe ik dit nu iedere dag. Hiermee wou ik er voor zorgen dat ik wat meer van mijn bodycrèmes zou kunnen opmaken en ik moet zeggen dat dit behoorlijk goed gelukt is in januari! Van The Body Shop heb ik zowel de Papaya als de Cacao Body Butter opgemaakt. Dit zijn grote potten en dus vind ik dit zeker een prestatie. Ik vond deze allebei prima maar zal ze niet meteen opnieuw kopen.


Uit het Smoky Poppy gamma van The Body Shop heb ik helaas een mini moeten weggooien die niet meer goed was. Deze was helemaal hard geworden en ik heb nog geprobeerd hem even te verwarmen maar ook dan was hij niet meer in goeie staat. Deze zit volgens mij niet meer in het gamma, anders had ik hem ooit weer wel opnieuw willen kopen.

Van Lush heb ik een klein potje van de Charity Pot opgemaakt. Deze ben ik echt gaandeweg gaan appreciëren. Het is een vrij lichte crème die toch een behoorlijk vette laag nalaat op je huid. Toch heeft deze me weten te overtuigen omwille van zijn goeie hydratatie en lekkere geur. Ik heb intussen al een nieuw potje in huis.

Van Institut Karité heb ik een Shea Body Lotion in een kleinere tube opgemaakt. Deze vond ik op zich niet verkeerd maar zou ik zeker niet opnieuw kopen. Het was een vrij dunne lotion en de geur was erg neutraal. Ik heb liever iets sterkers qua geur en textuur!

Iedere maand maak ik ook een aantal basics op die je regelmatig voorbij ziet komen. Geen echt spannende producten maar natuurlijk wel dagdagelijkse producten die daarom toch niet mogen ontbreken in dit artikel. Van Albert Heijn eigen merk hebben we een doosje wattenstaafjes opgemaakt. Deze koop ik altijd opnieuw en vind ik echt zeer fijn.


Van Primark heb ik een pakje H2OHH Micellar Wipes opgemaakt. Deze vond ik zeker niet slecht maar hun vroegere blauwe verpakkingen vond ik toch beter. Deze micellaire doekjes zijn prima maar ook niet meer dan dat. Omdat ze goedkoop zijn en in een duopack verkocht worden, kan het echter wel zijn dat ik ze opnieuw koop.

Van Ebelin heb ik een nagellakremover opgemaakt. Ik vind zulke potjes heel erg handig en koop ze ook wel eens van Bourjois of Hema. Deze van Ebelin is echt lang mee gegaan en vond ik daarom zeker de moeite waard. Bovendien is hij niet eens duur dus deze zou ik nog wel eens opnieuw willen kopen, al zal dat bij een DM in Duitsland moeten.

Van Albert Heijn eigen Care merk heb ik ook nog een pakje wattenschijfjes opgemaakt. Ik vind deze om eerlijk te zijn zelfs beter dan die van DeMake-Up dus ik koop ze iedere keer opnieuw. Ze zijn onlangs van verpakking verandert en zitten nu per 140 stuks.

Wat betreft skincare heb ik ook goed mijn best gedaan. Samen met Nick heb ik de Babaria Aloe Gezicht Reinigingsgel opgemaakt. Deze vond ik niet zo geweldig, hoewel hij op zich prima zijn werk deed. De gel schuimde echter niet fel op en de geur was eerder neutraal, bovendien was hij niet erg zuinig in gebruik. We hebben deze dan ook samen gebruikt om er iets sneller vanaf te zijn. Ik zou deze niet opnieuw kopen maar anderzijds was er ook niet echt iets mis mee qua werking.


Van Yves Rocher heb ik de Serum Végétal Oogcrème opgemaakt. Deze heb ik al eens vaker gehad en zou ik zeker opnieuw kunnen kopen. Echter heb ik sinds een tijdje last van wat eczeem onder mijn ogen en daar brandde deze wel een beetje op. Voorlopig haal ik deze dus niet meer in huis.

Van Sephora kocht ik in Mexico een klein flesje Eye Make-Up Remover en deze heb ik uiteindelijk thuis opgemaakt. Ik vond deze fijn maar niet fijner dan die van Rituals die ik normaal gesproken altijd heb. Het was leuk om deze eens uit te proberen en wanneer ik zonder zou zitten, zou ik deze zeker opnieuw kopen. Toch verkies ik het liefst die van Rituals boven deze.

Van Rituals heb ik uit het oude skincare gamma de Refreshing Toner opgemaakt. Ik heb deze altijd erg fijn gevonden maar sinds april heeft Rituals The Ritual Of Namasté met 100% natuurlijke producten. Deze die je hier op de foto ziet is dus niet meer in de winkels te koop, anders had ik hem vast nog wel eens opnieuw gekocht.

Make-Up is een categorie waarin ik graag dingen opmaak. Het valt niet zo vaak voor dus is het extra bijzonder wanneer ik zelfs vier dingen in één maand kan opmaken. Links bovenaan zie je de Collection Lasting Perfecting Concealer. Deze kocht ik vorig jaar in Londen en heb ik met veel plezier gebruikt. Ik vond hem zeker niet verkeerd dus misschien koop ik deze dit jaar weer wel opnieuw.


Rechts bovenaan zie je een oude favoriet en dat is het Healthy Balance Poeder van Bourjois. Helaas hebben ze deze ondertussen vernieuwd en zijn de kleuren niet meer dezelfde. Ik gebruik het poeder nog steeds maar vond de vorige – platte – verpakking iets handiger!

Van Essence heb ik het Little Beauty Angels Colour Correcting Poeder opgemaakt. Dit is een gewone matterende poeder die ook nog eens colour correcting zou moeten werken. Ik vond deze fijn in gebruik maar deze was limited edition. Bovendien gebruik ik nu een losse poeder van Nabla waar ik nog meer tevreden over ben.

Van The Balm heb ik een What’s Your Type: Tall, Dark & Handsome Mascara opgemaakt. Deze kocht ik eens aan een goeie korting en ik vond hem niet slecht. Toch is het zeker geen favoriet geworden. De mascara was prima maar ik heb toch een beetje volume gemist in deze mascara. Hij is mooi zwart, maakt je wimpers langer en separeert heel mooi. Ik kan deze aanraden als dat is waar je naar op zoek bent!

Wat handzeep betreft hebben we in januari ook goed ons best gedaan. We hebben op drie plaatsen in huis handzeep en deze zijn allemaal ongeveer tegelijk opgemaakt. In de badkamer had ik het Rituals Dao pompje staan. Deze is heel zacht van geur en ik hou wel van deze witte lotus geur. Toch mag het van handzeep voor mij iets sterker zijn. Alsnog zal ik deze vast wel eens opnieuw kopen omdat ik graag afwissel in geuren.


Van Baylis & Hearding hebben we de Eton Mess Hand Wash opgemaakt. Deze is vernoemd naar een typisch Engels dessert met aardbeien maar dat heb ik er nu niet per se uit weten te halen. Hij had zo’n typische zeepgeur en deed verder goed zijn werk. Het was een grote flacon en daardoor ook zuinig in gebruikt. Om eerlijk te zijn kochten we deze vooral voor de print op de fles tijdens ons eerste bezoek aan Londen.

Van Lush heb ik nog een stuk solide zeep opgemaakt. Dit was de Shooting Stars zeep en volgens mij komt deze uit de kerstcollectie. Ik heb deze nadien nog verder gebruikt maar anders had ik niets meer om op foto te zetten. Ik vond deze fijn maar wil nog zoveel andere geuren proberen dat ik hem niet opnieuw zou kopen.

Ik vind van mezelf dat ik echt goed bezig ben met het opmaken van spullen die ik al een tijdje in huis had. Zo heb ik ook de Smoky Poppy Bruisballen van The Body Shop opgemaakt. Ik douche veel vaker dan dat ik een bad neem, dus bruisballen vind ik wel leuk maar ik gebruik ze te weinig. Toch vond ik deze wel fijn. Na gebruik voelde mijn huid altijd super zacht aan. Er zaten wel veel zwarte pitjes in deze bruisballen dus grondig poetsen nadien was wel nodig. Ik zou deze niet opnieuw kopen omdat ik weinig in bad ga en omdat ik denk dat ze limited edition waren, kan ik ze ook sowieso niet meer kopen.


Van Lush heb ik een potje Snow Fairy Body Conditioner opgemaakt. Deze bijzondere textuur vind ik erg fijn. Gewoon aanbrengen op een natte huid, even wachten en weer afspoelen. Op deze manier ervaar je niet alleen de zoete geur van deze Snow Fairy, je krijgt er ook een erg zacht velletje van! Ik heb hiervan al een nieuw potje in gebruik, nadien is het weer wachten tot de feestdagen!

Van Bath & Body Works heb ik de A Thousand Wishes Scrub opgemaakt die ik in Mexico gekocht heb. Ik ben dol op deze geur en de textuur van deze scrub vond ik ook heerlijk! Hij was medium tot ruw maar smolt heerlijk weg in contact met water. De geur volgens het merk? “Key notes: Pink Prosecco, Sparkling Quince, Crystal Peonies, Gilded Amber, Amaretto Crème.” Echt super lekker vond ik deze! Jammer dat ik deze hier nergens in de buurt kan kopen.

In het begin liet ik al zien welke geurkaarsen en –stokken we hebben opgemaakt maar ook interieurspray gebruiken we regelmatig. In de woonkamer staat een Air Wick verstuiver maar die zetten we enkel aan als we door de hele dag thuis zijn. Daarin hebben we de Zalige Zomer spray opgemaakt. Ik heb al verschillende anderen geprobeerd maar deze blijft mijn favoriet! Deze zullen we dan ook zeker opnieuw kopen.


Op het toilet heeft een tijdje deze kleine Black Oudh spray van Rituals gestaan. Deze is niet zo te koop maar was een exclusief cadeau voor My Rituals leden. Ik vind deze kleine flesjes handig en je kan ze ook makkelijk bijvullen. Ik vind deze geur vrij bijzonder maar wel goed qua werking! Het is een zware geur waardoor je met één of twee keer sprayen al voldoende geur hebt voor één ruimte. Ik zou deze zeker kunnen aankopen!


Tenslotte heb ik nog wat andere lichaamsproducten opgemaakt die niet tot één categorie behoren. Zo maakte ik het Brazened Honey Masker van Lush op. In het begin vond ik dit een fijn masker maar de laatste beurt was het masker haast niet uit te smeren, ondanks dat de houdbaarheidsdatum nog niet verstreken was. De werking van het masker was wel oké maar ik zou hem toch niet meer opnieuw kiezen.

Van Bath & Body Works heb ik nog een PocketBac Handgel opgemaakt in de geur Crisp Morning Air. Ik ben dol op deze kleine handgelletjes van Bath & Body Works. Ze ruiken super lekker, blijven lang aanwezig en drogen de huid niet uit! Ik heb nog een heleboel verschillende flesjes in huis en wil ze het liefst allemaal ooit wel eens proberen. Deze koop ik waarschijnlijk niet opnieuw omdat ik ze graag afwissel!

Van Essence hebben Nick en ik samen de Banana Dark Chocolate Handcrème opgemaakt. Deze vond ik zo lekker van geur maar het was helaas een limited edition. Deze is een van mijn favoriete handcrèmes ooit, dus het was best jammer om hiervan afscheid te nemen maar ik wou hem ook niet slecht laten worden. Als deze ooit opnieuw in de winkels komt, sla ik een hele voorraad in!

Als laatste heb ik ook nog een Powder Protect Clear Gel Deodorant van Secret opgemaakt. Het was de eerste keer dat ik een gel deodorant geprobeerd heb en dat is me zeer goed bevallen! Normaal gebruik ik altijd Lady Speed Stick in crème textuur maar nu wil ik ook zeker de gels eens proberen! Ik vond dit een zeer grote aanrader en zou hem dus zeker opnieuw kunnen kopen. Helaas verkopen ze hier in België nergens Secret en heb ik deze zelf in Mexico gekocht.

Dat waren dan weer alle producten die ik in januari heb opgemaakt! Persoonlijk vind ik het toch weer behoorlijk veel en doe ik echt mijn best om veel full size producten op te maken. Wat vinden jullie het leukste item uit dit artikel? Ik lees het graag in de reacties!

Liefs,


Julie x

14 opmerkingen:

 1. Zo herkenbaar. Ik heb ook veel van die spullen die er al lang staan en eigenlijk ook opgemaakt moeten worden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben echt al goed bezig geweest in 2019 om net die spullen op te maken! :-)

   Verwijderen
 2. De makeup wipes van de Serum Vegetal (?) lijn is echt heeeel fijn. Aanradertje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je moet er echt een kunstwerk van maken, van al die spullen die je hebt gebruikt. Maak je met gaas een dier ofzo en daar gooi je dan die verpakkingen in

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha ik moet altijd zo lachen om de opgemaakte posts, ik vind het echt heel leuk om te zien. Ik maak helemaal niet zoveel op eigenlijk - als ik een opgemaakte post zou maken dan zou het alleen maar eten zijn denk ik haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Poeh wat heb je veel opgemaakt zeg. In mijn beleving maak ik echt nooit iets op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat dacht ik vroeger ook, tot ik het ging bijhouden Janet! :-)

   Verwijderen
 6. Ik heb ook zoveel half lege potjes staan... Steeds als ik iets nieuws heb ga ik dat gebruiken, moet ik toch eens af gaan leren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ik heb nu de regel dat ik iets nieuws wel eens 1 of 2x mag gebruiken maar daarna eerst weer andere dingen opmaken Nadia! :-)

   Verwijderen
 7. Wat een leuk post zeg, zou ik ook moeten doen, veel van de producten gebruik in ook wel... leuk om te zien. xx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik vind het altijd leuk om opgemaakt artikels bij anderen te lezen ook! :-)

   Verwijderen