zondag 3 februari 2019

Julie | Lush Brazened Honey Mask & Hydrogel Lip Mask Review

http://www.verodoesthis.be/2019/01/julie-lush-brazened-honey-mask-hydrogel.html

Op de eerste zondag van een nieuwe maand, heb ik altijd een maskerreview voor jullie. Dit keer combineer ik er zelfs twee dus krijg je zelfs een dubbele review! Ik probeerde zowel het verse Brazened Honey Gezichtsmasker van Lush als het Hydrogel Lip Mask dat ik kocht bij Action. Ik heb al heel wat maskers van Lush geprobeerd maar deze had ik nog nooit eerder gehad. Naar zo’n lipmasker was ik al langer benieuwd dus het leek me leuk om deze alle twee uit te proberen! Ben jij ook een fan van maskers? Klik dan op Meer lezen om te ontdekken of deze iets voor jou zouden kunnen zijn!



Beginnen doe ik met het Hydrogel Lip Mask. Ik wist niet zo goed wat ik ervan moest verwachten maar ik vond het wel leul om het eens te proberen. Op de achterkant stonden duidelijke instructies. Ik moest het masker op schone lippen aanbrengen en goed aandrukken. Dit mocht ik dan 15-20 minuten laten zitten. Het is nog niet zo makkelijk om 15-20 minuten je lippen niet te bewegen. Nick was ook thuis toen ik deze probeerde dus ik kon hem natuurlijk ook niks zeggen. Op zich zit dit masker goed verpakt en kost het niet veel. Ik was benieuwd of het zijn beloftes kon waarmaken om mijn lippen zowel te hydrateren als te verzachten. 

Het masker zelf voelt aan als een siliconenlaagje op je huid. Op kleine puistjes kan het eventueel wat prikkelen, verder irriteert het masker nergens. Het tintelt zachtjes op je lippen maar niet zo sterk dat het storend is. Het masker is natuurlijk veel groter dan je lippen zelf, dus ook de zone rondom je mond is bedekt met dit masker. Het masker mogen verwijderen voelt goed aan! Uiteindelijk voelen mijn lippen wel zacht aan en heb ik eventjes geen last van velletjes. Ondanks de lichte tinteling heb ik niet gemerkt dat het mijn lippen voller gemaakt heeft. Ik vond dit zeker leuk om eens uit te proberen en zou het denk ik nog wel eens kopen. Toch zou ik het niet als een wekelijks masker gebruiken omdat het resultaat nu ook weer niet zo’n grote verandering was.



Verse gezichtsmaskers van Lush vind ik altijd erg fijn om te proberen! Bij het inleveren van vijf lege (en schone!) zwarte verpakkingen van Lush, mag je een gezichtsmasker uitkiezen. Ik vind het altijd leuk dat deze maskers zelf ook al in zo’n potje zitten, zodat je al meteen opnieuw kan beginnen met sparen. Het Brazened Honey masker had ik nog nooit geprobeerd. Dit masker zou je huid moeten ontgiften en verfrissen. “Schud je huid wakker met dit verse masker vol verse venkel, gember en koriander. We hebben een infusie van salie, rozemarijn en jeneverbes gemengd met de olie van kardamom en kruidnagel, omdat deze ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Vervolgens hebben we er verse limoensap aan toegevoegd dat de huid zuivert en scharreleieren, honing en amandelolie die de huid kalmeren en hydrateren.” Het masker bestaat (behalve veilige synthetische parfum) volledig uit natuurlijke ingrediĆ«nten.

Het masker ruikt fris maar het is een geur waar je van moet houden. In het begin bracht het masker makkelijk aan, de laatste keer was een hel! Het masker is beperkt houdbaar en ondanks dat de datum nog niet verstreken was, lukte het me de laatste keer echt niet om het egaal aan te brengen. Het is een masker dat veel ‘textuur’ heeft en daardoor net zoals plasticine weer van mijn huid rolde. Doordat het masker uit de koelkast komt, voelt het uiteraard koel aan. Op puistjes kan het een beetje prikkelen maar irriteren doet het zeker niet. Het masker droogt zachtjes op, zonder oncomfortabel te worden. 

Het afspoelen gaat vrij vlot, al komen er vrij grote brokken ineens van je huid af. Dit maakt dat ik me zorgen maak of dat het wel goed door te spoelen valt in de wastafel. Doordat het masker natuurlijke ingrediĆ«nten bevat, heeft het ook een lichte korrel waarvan je een scrubbend effect ervaart bij het verwijderen. Nadien voelde mijn huid zacht en niet strak aan. Bij mijn eerste gebruik vond ik dit een fijn masker maar na de struggle van de laatste keer, zou ik het toch niet nog eens opnieuw kopen. Dan vind ik bijvoorbeeld Cupcake of Don’t Look At Me veel fijnere maskers! 

Wat vinden jullie van deze twee maskers? Hebben jullie al eens een vers gezichtsmasker van Lush of een lipmasker geprobeerd? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

1 opmerking:

  1. Dat Lush-masker klinkt fijn! Ik heb enkel nog maar ervaring met hun Mask of Magnaminty. Intussen heb ik danig wat lege verpakkingen verzameld, maar ik moet eerst maar eens wat gezichtsmaskers opmaken. O:-)

    BeantwoordenVerwijderen