woensdag 6 februari 2019

Julie | Brand New Party #1

http://www.verodoesthis.be/2019/02/julie-brand-new-party-1.html

Welkom bij de nieuwe serie Brand New Party op Verodoesthis! Het was al een hele tijd geleden dat ik nog eens een nieuw soort artikel bedacht had en ik vond het tijd voor weer eens wat nieuws. Zoals iedereen wel weet, ben ik dol op make-up. Ik ontdek hierbij graag nieuwe merken en producten en zo ontstond het idee voor deze reeks. In mijn Sample Mania artikels probeer ik ongeveer om te twee maanden een vijftal samples uit van producten die ik nog niet eerder geprobeerd heb. In de andere maand ga ik proberen deze Brand New Party te doen. Vanwaar de naam? Wel, ik bestel telkens een vijftal producten van een merk die ik nog nooit eerder gebruikt heb. Bij deze zijn het dus ‘brandnieuwe’ producten maar ook van een ‘brand’ dat mij nog onbekend is. Hierbij geef ik dan telkens uitleg bij de producten en beslis ik of ik nog meer van het merk wil ontdekken of niet! Benieuwd naar wat ik uitgekozen heb voor mijn eerste Brand New Party? Lees dan zeker verder!Om te beginnen speurde ik de website van Beauty Bay af, waar ik al deze producten besteld heb. Ze hebben ontzettend veel merken en verkopen hierbij ook een heleboel merken waarvan ik nog nooit wat geprobeerd heb. Ik wil hierbij graag even vermelden welke producten ik gekocht heb en vermeld daarbij ook telkens de prijs:

-      Paul & Joe Powder Blush 02 Re-Belle – €14 voor 4G
-      Jordana Best Length Extreme Lenghtening Mascara - €5.75 voor 10ML
-      Mario Badescu Carnation Eye Make-Up Remover Oil - €9.50 voor 59ML
-      Melt Cosmetics Eye Pencil 818 Corrupt - €16 voor 1.20G
-      Jeffree Star Velour Liquid Lipstick Deceased - €16.95 voor 5.6ML

Het totaal van mijn rekening bedroeg dus €62.60, wat zeker niet weinig is. Toch vind ik dit oké als je bekijkt dat ik er dan ook wel vijf producten voor in de plaats krijg. Ik was echt benieuwd naar al deze producten en merken en ging er dan ook meteen mee aan de slag! Ik bespreek ieder product afzonderlijk en op het eindelijk krijgen jullie ook nog close-ups en een full face look.Mario Badescu is een op planten gebaseerde en zeer betaalbare gezichtsverzorgingslijn. Ik heb hierover al eerder horen spreken door Youtubers en bloggers en daardoor wilde ik het merk ook zelf eens uitproberen. Ik ben dol op goeie skincare én op make-up dus leek het me ideaal om te beginnen met een skincare product dat make-up moet verwijderen. Het zou een lichtgewicht product zijn dat geschikt is voor ieder huidtype. Doordat het een olie is, zou het ook de meest hardnekkige waterproof make-up moeten verwijderen.

Ik heb dit product ondertussen een goeie week à twee weken in gebruik en ik heb er gemengde gevoelens bij. Op zich vind ik de speciale doseerdop er leuk uitzien maar in werkelijkheid voelt je flesje al snel helemaal vettig aan. Dat een olie op je ogen ook vet kan aanvoelen weet ik, maar na gebruik heb ik echt eventjes last van een troebel zicht. Het prikt niet of doet geen pijn maar ik vind het wel storend. Bovendien heeft deze olie soms toch moeite met bijvoorbeeld een longlasting eyeliner te verwijderen, zoals ik ook meermaals op mijn hand getest heb. Gewone oogmake-up verwijderen doet hij goed, maar dat doen wel meer merken.

Ik zou dit product een 7/10 geven en zou hem niet opnieuw kopen. Toch ben ik ergens nog wel benieuwd naar andere producten van dit merk, al zou ik geen olie meer kiezen.Jordana is een merk waar ik eerlijk gezegd nog nooit van gehoord had. Het zou een Amerikaans merk zijn en heeft best veel betaalbare producten. Ik zocht nog een nieuwe, goeie, mascara en hoopte deze te vinden bij het merk. Deze Best Lenght Extreme Lengthening Mascare beloofd zoals de naam doet vermoeden extreem volume. Hij kreeg op Beauty Bay best goeie ratings en voor een lage prijs van €5.75 wou ik deze zeker eens proberen. Behalve lengte geven zou hij de wimpers ook mooi moeten separeren.

Het borsteltje sprak mij eigenlijk meteen aan met zijn lange haartjes. Het is een rubber borsteltje en dat vind ik eigenlijk het fijnste bij een mascara. De verpakking oogt wat schreeuwerig en goedkoop maar dat is hij natuurlijk ook. Ik was meteen vanaf de eerste keer gebruiken tevreden over deze mascara. Hij maakt mijn wimpers mooi lang en vol, zonder een spinnenpoteneffect te creëren. De kleur 303 Black doet zijn naam ook zeker eer aan want deze mascara geeft meteen een mooi zwart resultaat.

Dit product zou ik dan ook graag een score van 8.5/10 willen geven. Het is niet de beste mascara die ik ooit al gehad heb, maar voor zijn prijs is het zeker een aanrader! Ik ben nu zeker benieuwd naar meer producten van dit merk. Zo zou ik zeker hun pressed powders en liquid lipsticks eens willen proberen!De naam Paul & Joe heb ik her en der al wel eens horen vallen maar zelf had ik er nog nooit wat van geprobeerd. Hun prachtige verpakkingen springen meteen in het oog en dit maakt me dan ook meteen benieuwd naar de kleding die ze ook op de markt brengen. Ze verwerken ook vaak katten in hun verpakkingen en daar ben ik ook altijd meteen aan verkocht! Het product dat ik koos was een Bowder Blush in de kleur Re-Belle. Ik had helaas niet door dat dit een refill is, dus ik heb er eentje zonder originele verpakking. Op zich zit hij goed verpakt in een plastic verpakking die op zijn beurt nog eens in een fleurig doosje zit. 

De blush sprak me meteen aan door zijn mooie print en tweekleurigheid. Ik kies over het algemeen het snelste voor roze of perziktinten als blush en dat is dit keer niet anders. Op de swatch zie je links eerst de rechtse kleur apart, ernaast zie je de linkse kleur apart en uiterst rechts probeerde ik de twee kleuren te mengen zonder het patroon te verstoren. Deze blush is goed qua pigmentatie en kan je perfect opbouwen. Van mij hoeft een blush niet te sterk gepigmenteerd te zijn want dan moet je al gaan opletten dat je geen clown-effect krijgt.

De blush is ontzettend mooi en brengt makkelijk aan. Daarom zou ik hem zeker een 8/10 willen geven. Wel jammer dat je bij een product van €14 nog een apart doosje moet kopen dat op zijn beurt ook nog eens €7.75 kost. Toch ben ik zeker nog benieuwd naar andere make-up van het merk en ook de kleding ga ik op Zalando toch eens wat beter bekijken!Van Melt Cosmetics had ik al wel eens eerder gehoord maar volgens mij nog niks geprobeerd. Het merk bestaat pas sinds mei 2013 en dat maakt dat het op zich nog een vrij nieuw merk is. Dit duo maakt make-up dat er uit mag springen en speelt zeker niet op safe met hun collecties. Ik was al langer op zoek naar een mooi rood/bruin oogpotlood en vond dat in hun Eye Pencil in de kleur 818 Corrupt. Er zitten zelfs subtiele gouden stukjes verwerkt in deze kleur.

Het potlood schrijft erg vlot en is makkelijk om mee te werken. Ik hou niet van die echte droge oogpotloden, deze voelt meer aan als een wasco textuur. De kleur is echt perfect wat ik zocht en de gouden shimmers zijn niet te sterk aanwezig. Ik ben de laatste tijd behoorlijk aan het experimenteren met ooglooks en kleuren en deze zal daar zeker bij van pas komen! De kleur is meteen goed aanwezig en je moet niet hard duwen om wat pigment los te krijgen.

Dit oogpotlood krijgt van mij een dik verdiende 9/10 omdat het echt voldoet aan de verwachtingen. Bovendien is hij long lasting en blijft hij goed op z’n plaats zitten. Bij dit merk ben ik vooral benieuwd naar nog meer kleuren uit dit oogpotloden gamma.Ein-de-lijk! Eindelijk ben ik ook gezwicht voor de Jeffree Star hype. Ik was al zo lang benieuwd naar zijn producten maar de prijs weerhield me toch een beetje om het te bestellen. Bovendien is er ook al behoorlijk wat controverse rond zijn persoon geweest maar dit staat voor mij los van zijn make-up lijn. Zijn liquid lipsticks zouden behoren tot de besten die er zijn en als lipstick fanaat wilde ik dit natuurlijk zelf ook proberen!

Ik koos uiteindelijk voor de kleur Deceased. Zeker geen alledaagse nude kleur maar wel een unieke tint in mijn stash. Ik wilde kiezen voor een wat meer gewaagde kleur en ik denk dat me dat zeker gelukt is. De applicator werkt erg fijn en neemt voldoende product op. De lipstick glijdt over je lippen en zelfs op droge en gesprongen lippen benadrukt hij niet te fel velletjes. Ik vind de formule van deze lipstick erg aangenaam en was zeker verrast door de kleur.

Van mij krijgt ook dit product een 9/10. Ik snap niet dat ik niet eerder gevallen ben voor zijn grote variëteit aan kleuren van liquid lipsticks. Ook zijn highlighters zijn wereldberoemd maar ik wil toch vooral nog wat meer kleurtjes uitproberen van zijn lipsticks. Het was nog best een uitdaging om al deze producten te verwerken in één look. De blush en lipstick hebben namelijk een heel andere kleur dan het oogpotlood dat ik gekozen heb. Toch ben ik er in geslaagd om alle producten te verwerken in deze look. De Mario Badescu olie heb ik uiteraard pas ’s avonds gebruikt om mijn ooglook weer te verwijderen. 

Ik heb er voor gekozen om het oogpotlood enkel onderaan te gebruiken, zodat ik bovenaan voor een lichtere eyeliner kon kiezen om het geheel niet te donker te maken. Zoals jullie zien doet de mascara uitstekend zijn werk en ook de blush vind ik erg natuurlijk overkomen en is een plezier om mee te werken. De liquid lipstick blijft netjes op zijn plek zitten en heeft enkel na een vette hap een beetje bijwerking nodig. Ik kan dan ook oprecht vertellen dat alle producten uit deze eerste Brand New Party me bevallen zijn! Het minst tevreden ben ik over de Mario Badescu olie maar de overige vier ga ik zeker nog vaak met plezier gebruiken!

Wat vinden jullie van deze producten en merken? En wat vinden jullie van deze nieuwe rubriek? Laat zeker je reactie achter in de comments!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten