woensdag 9 januari 2019

Julie | Opgemaakt #58 – November

Eerst en vooral wil ik jullie allemaal het beste voor het nieuwe jaar wensen! Ik nam een korte pauze van twee weken op Verodoesthis en dat was ook echt nodig. Het is druk geweest in december op mijn werk en ik werkte meer uren dan doorheen het jaar. Doordat we 7 op 7 open waren, was ik helemaal in de war met mijn dagen. Neem daar ook nog eens Kerstmis en Nieuwjaar bij en je zult snappen dat ik er even tussenuit wou. Maar hier ben ik weer met een nieuwe artikel! Jullie hadden van mij nog het opgemaakt artikel van november tegoed en daar wil ik dan ook graag mee starten. Zoals gewoonlijk start ik met mijn opgemaakte kaarsen.


Van Rituals hebben we zowel de Black Oudh Geurkaars als de Wild Fig geurkaars opgemaakt. Ik zou nooit gedacht hebben dat ik de Black Oudh geur lekker zou vinden maar hij viel me zeker mee! Wild Fig vind ik sowieso een lekkere geur, dus ook in deze kaars vond ik ze fijn. Doordat we een grote open ruimte hebben, zijn deze kaarsen ook niet te sterk aanwezig. Deze zou ik allebei opnieuw kunnen kopen.

Van Candra hebben we een verpakking Vanilla Theelichten opgemaakt. Als ik me niet vergis, kan je deze kopen bij Action. Deze ruik je niet zo sterk aangezien ik ze per stuk gebruik, maar ik vind ze wel goed van kwaliteit. Ze branden mooi op en ik vind een extra kaarsje altijd wel gezellig! Daarom zou ik deze ook zeker opnieuw kunnen kopen. Benieuwd naar wat ik nog meer heb opgemaakt? Lees dan zeker verder!

In het begin van november heb ik nog deze Express Your Soul Bed & Body Mist van Rituals opgemaakt. Deze geur was de Limited Edition van de zomer 2017 en ik vond hem echt erg lekker. De geur met verbena en petitgrain was echt citroenfris en dat vond ik vooral in deze bed & body mist wel lekker. Ik spray deze graag op mijn lichaam in de zomer maar ook op mijn kleding vind ik deze erg fijn. Volgens mij heb ik hiervan nog één back-up staan maar je kan deze dus niet meer opnieuw kopen.


Uiteraard heb ik in november ook weer een aantal basics opgemaakt. Deze bundel ik altijd even samen omdat het niet echt spannende producten zijn maar ze verdienen toch een plaats in dit artikel. Van Albert Heijn eigen merk hebben we samen een doosje Wattenstaafjes opgemaakt en heb ik zelf ook nog een pakje Duo Wattenschijfjes opgemaakt. Ik vind deze allebei super fijn en koop deze dan ook elke keer opnieuw tijdens het boodschappen doen.


Van Primark heb ik nog een pakje Deep Cleansing Facial Wipes opgemaakt. Deze irriteren de huid niet en voelen goed aan. Ik vind deze erg fijn om mijn reinigingsmelk mee te verwijderen, waarna ik dan nog mijn gezicht was met een specifieke reiniger. Ik heb deze al vaker opnieuw gekocht maar volgens mij hebben ze recent de verpakkingen gewijzigd. Ik zou deze sowieso nog wel opnieuw kopen.

Van Prodent heb ik de Fresh Mint Tandpasta opgemaakt. Vroeger gebruikte ik altijd dezelfde tandpasta maar sinds een tijdje wissel ik iedere keer af. Dit kan komen door aanbiedingen, kortingsbonnen of gewoon omdat het gratis ergens bij zit. Ik vond deze van Prodent helemaal prima en zou hem zeker opnieuw kunnen kopen!

Wat gezichtsverzorging betreft heb ik ook weer flink mijn best gedaan. Links zie je een lege verpakking van de Rituals The Ritual Of Namasté Glow Day Cream. Het fijne hieraan is, dat je gewoon het witte potje uit de marmeren verpakking kan tillen en deze vullen met een refill potje. Dit bespaart je als consument enkele euro’s en het is beter voor het milieu! Ik vond deze dagcrème uit het vernieuwde gamma erg fijn en mijn huid zag er goed uit toen ik deze crème gebruikte. Ik heb hiervan reeds een refill in huis maar gebruik op dit moment een andere dagcrème.


Van Lush heb ik een verpakking van de Enchanted Eye Cream gebruikt. Wat kom je hier lang mee toe zeg! Tegen het einde was ik hem echt beu omdat er maar geen einde aan leek te komen. Het was een vrij dunne crème die op zich prima was, al had ik het gevoel dat hij naar het einde toe echt verminderd was qua werking. Het pompje is op zich handig, al spuit hij soms alle kanten op. Ik denk niet dat ik deze snel opnieuw zou kopen omdat ik andere en betere oogcrèmes ken.

Uiteraard hebben we niet enkel geurkaarsen maar ook geurstokjes opgemaakt. Links zie je een grote verpakking van de Rituals Under A Fig Tree Geurstokken. Deze hebben in onze badkamer gestaan en vond ik erg fijn. Helaas zitten deze niet meer in het gamma maar in de Private Collection van Rituals kan je wel een geur vinden die er op lijkt; namelijk de Wild Fig geur waarvan ik dus in november de kaars heb opgemaakt.


In onze inkomhal staat telkens een klein flesje geurstokjes omdat de geur anders te intens is. Je kan deze op zich ook weer navullen maar op dit moment heb ik geen refill in huis. De geur die we in november opgemaakt hadden, was The Ritual Of Sakura. Deze vind ik erg fijn en fris om in de inkomhal te zetten en zou ik dus zeker opnieuw kopen.

Op deze foto zie je nog enkele essentials voorbij komen. Links zie je de Dove Go Fresh Deodorant met Peer & Aloë Vera. Ik moet toegeven dat ik normaal gesproken niet zo’n Dove fan ben maar deze geur vond ik wel erg lekker. Ik had deze fles in mijn handtas zitten omdat ik dat makkelijker vind dan een roller of stick. Op dit moment heb ik nog verschillende deo sprays in huis, anders zou ik deze zeker opnieuw kunnen kopen.


In het midden zie je een flesje Nivea MicellAIR Water. Ik vind de woordspeling leuk bedacht en ook het product op zich doet prima zijn werk. Ik gebruik dagelijks micellair water in de ochtend en wissel eigenlijk regelmatig af van merk. Deze vond ik fijn in gebruik en zou ik zeker opnieuw kunnen kopen, al vind ik die van Rituals en Nuxe ook erg fijn.

Batiste is zonder twijfel mijn favoriete merk van droogshampoo. Oké, je hebt wel een beetje last van een witte waas maar qua werking heb ik nog geen ander merk geprobeerd dat kan tippen aan Batiste! Ik gebruik droogshampoo vaak al ’s avonds in mijn haren voor ik ga slapen en dan zie je ’s morgens ook niks meer van die witte waas. Dit keer heb ik de Rose Gold variant gebruikt en deze was opnieuw weer erg fijn. Ik wissel het liefst af tussen verschillende geuren maar op zich zou ik deze zeker opnieuw kunnen kopen.

Iets wat je niet erg vaak opmaakt, is parfum. Dus ik ben dan ook altijd erg trots wanneer ik wel eens een parfum weet op te maken! Ik heb dit keer de Marc Jacobs Decadence Parfum opgemaakt en hiervan had ik in Tenerife alvast een grote back-up gekocht. Het formaat dat ik opgemaakt heb is de 50ML flacon en ik kocht alvast de 100ML opnieuw. Deze kruidige geur is helemaal mijn ding en ik hou echt van de prachtige verpakking! Ik denk dat dit zo’n geur is die ik altijd wel opnieuw zal blijven kopen. Hij is vrij speciaal maar ik ben echt verliefd op deze geur.


Ik heb op drie plaatsen in huis handzeep staan en in november zijn deze alle drie opgemaakt. In de keuken stond de Balea Tropisches Paradies Handzeep. Dit is een moussezeep die ik erg fijn vond in gebruik. Balea heeft altijd fijne geuren voor een lage prijs dus wanneer ik in Duitsland kom, neem ik altijd weer een nieuw geurtje mee. Deze vond ik lekker dus het zou wel kunnen dat ik hem eens opnieuw koop.


Van Rituals hebben we een Refill verpakking van The Ritual Of Ayurveda Handzeep opgemaakt. Hiermee vul ik altijd het stenen pompje dat in de badkamer staat. Hierbij wissel ik ook iedere keer van geur maar deze Ayurveda is toch wel een van mijn favorieten! Op dit moment heb ik nog voldoende handzeep in huis, anders kocht ik deze zeker snel opnieuw.

In de badkamer ligt ook altijd een solide stuk zeep. Nick gebruikt deze niet mee omdat het zijn gevoelige huid altijd uitdroogt maar ik vind het wel eens fijn ter afwisseling van een vloeibare zeep. Dit keer heb ik de Lush Neon Love Handzeep opgemaakt. Dat werd dringend tijd want deze geur komt uit een Valentijnscollectie van enkele jaren geleden. Hij rook echter nog lekker en deed prima zijn werk! Deze kan ik niet opnieuw kopen en ik heb overigens nog verschillende blokken zeep op voorraad.

Wat make-up betreft heb ik niet zoveel opgemaakt in november. Meestal zie je ergens wel een poeder of foundation passeren maar dit keer heb ik enkel een oogpotlood opgemaakt. Voor mijn werk draag ik dagelijks de Rituals oogpotloden en deze vind ik dan ook oprecht erg fijn! Ook privé verkies ik deze potloden en dit keer heb ik de groene Jungle variant opgemaakt. Deze potloden heb ik altijd in huis omdat ik niet zonder wil zitten.


De volgende categorie waarin ik meerdere producten heb opgemaakt is lipverzorging. Samen met Nick heb ik de Crazy Rumors Lippenbalsem in de smaak Bubble Gum opgemaakt. Vroeger kon je dit merk bij Boozyshop kopen en ik was hier altijd zeer tevreden over. Helaas zie ik dit merk nu niet meer terug op de webshop dus ik kan hem niet opnieuw kopen. Ik heb al verschillende smaken van het merk geprobeerd en Bubble Gum is zeker een van mijn favorieten.


Niet toevallig heb ik dus ook de Bubblegum Lipscrub van Lush weer eens opgemaakt. Valt het op dat ik wel hou van een zoet smaakje? Deze scrub voor je lippen vind ik echt fantastisch omdat hij zijn werk super goed doet maar ook omdat je hem gewoon mag opeten na gebruik! Gewoon even je lippen aflikken en je bent good to go! Van alle smaken die ik al geprobeerd heb, blijft deze mijn favoriet! Op dit moment heb ik hem niet meer in huis maar ik zal hem ooit zeker opnieuw kopen.

Wat maskers betreft heb ik even een combinatie gemaakt van haar- en gezichtsmaskers. Links zie je een opgemaakte pot van het Dessange Sublime Restructure Haarmasker. Ik heb hiervan ook de conditioner gebruikt en ik vind dit zeker fijne producten. Op dit moment zou ik deze echter niet opnieuw kopen omdat ik nog andere maskers in huis heb. Bovendien vond ik dat bij langdurig gebruik, mijn haren hiervan sneller vet werden. Fijn ter afwisseling maar dus niet als wekelijks masker voor mijn type haar.


Van L’ Oréal heb ik de 3x Masker Set opgemaakt. Dit is een set waarmee je kan multi-masken en dus drie verschillende maskers gelijktijdig aanbrengt op je gezicht. Afhankelijk van de verschillende zones op je gezicht, is ook een apart masker vereist. Ik vond het leuk om deze uit te proberen en ik kwam minstens 3 à 4 keer toe met deze kleine potjes. Toch vind ik het een beetje veel gedoe om iedere keer met drie maskers aan de slag te gaan. Leuk om te proberen maar ik zie het mezelf niet snel aankopen.

Van Primark heb ik nog eens een Hydro Gel Mask With Hyaluronic Acid opgemaakt. Van alle sheetmaskers die ik ooit al geprobeerd heb, is deze een van mijn favorieten. Hij komt vrij nat uit de verpakking maar het product dringt vrijwel allemaal in de huid! Echt een fijn masker om af en toe te gebruiken. Wanneer ik bij Primark kom, neem ik altijd wel een exemplaar van dit masker mee naar huis.

Helaas heb ik ook twee bodycrèmes moeten weggooien die niet helemaal opgemaakt waren! Ik heb erg veel producten in huis en gebruik alles met liefde maar toch moet ik soms bepaalde producten weggooien omdat ze niet meer goed zijn. Van Lush moest ik de Sympathy For The Skin Bodylotion wegdoen omdat deze echt schimmel begon te vertonen. Lush is een vrij vers merk waarbij je je dus echt moet houden aan de houdbaarheidsdatum! Ik koop deze ooit nog wel eens opnieuw maar wil eerst mijn voorraad dus opmaken.


Van The Body Shop moest ik de Special Edition Blueberry Bodybutter weg doen. Deze rook niet meer helemaal zoals hij hoort te ruiken en daarom vond ik het beter om hem weg te doen. Zoals je kan zien, is hij wel goed gebruikt geweest en moet ik dus zeker geen volle pot weg doen. Deze zit niet in het vaste gamma maar ik zou deze ook sowieso niet meer los opnieuw kopen. Ik wil vooral gebruik maken van producten waarvan ik zowel de scrub, douchegel als bodycrème van in huis heb.

Om te vermijden dat ik nog vaker bodycrèmes zoals deze moet weggooien omdat ze slecht zijn, heb ik mezelf een goed voornemen gemaakt. Niet op 1 januari zoals de meesten, ik begon er al mee in december. Ik probeer me iedere dag ’s avonds in te smeren met bodylotion, ook al neem ik op dat moment geen douche of bad. Dit helpt me om losse producten op te werken en het is bovendien ook erg fijn voor mijn huid! Tot nu toe slaag ik hier prima in en heb ik al enkele producten weten op te maken in december.


Als laatste heb ik ook nog een doucheproduct opgemaakt in november. Het lijkt zo wel of ik erg weinig onder de douche sta maar ik heb gewoon een belachelijk grote voorraad aan doucheproducten en ik kies iedere keer weer iets anders om mij mee te wassen! Toch heb ik nog een Rituals Sakura Doucheolie weten op te maken. Deze is nog een oude verpakking, voortaan zitten ze in witte flessen. Ik gebruik deze vaak nog nà een doucheschuim om wat extra hydratatie te bieden aan mijn huid. Ik heb alweer een nieuw exemplaar in gebruik van deze doucheolie.

Dat was het dan weer wat opgemaakte producten in november betreft! Binnenkort kunnen jullie alweer de december editie verwachten. Hopelijk vonden jullie het fijn om te zien welke producten ik zoal helemaal opgebruikt heb. Wat is jouw favoriete item uit dit artikel? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Ik hou ook zo van de doucheolie van Rituals! Marc Jacobs ken ik ook, daar heb ik een paar testertjes van. Heerlijke geur, maar best prijzig! Die balea zeep ken ik in een andere geur, die helaas er niet was de vorige keer. Echt zo een bijzonder product

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Marc Jacobs parfum is best prijzig maar ik vind de geur echt zo bijzonder! :-)

   Verwijderen
 2. Fijne dingen heb je opgemaakt! Ik ben zo benieuwd naar Marc Jacobs Decadence, ik houd ook van kruidige geuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Evelien! Zeker eens uitproberen in de winkel! ;-)

   Verwijderen