zondag 16 december 2018

Julie | Tarte – Tartiest Paint Palette

http://www.verodoesthis.be/2018/12/julie-tarte-tartiest-paint-palette.html

In het artikel van vandaag laat ik jullie alweer een make-up review zien. Het lijkt een vaste gewoonte te worden op zondag en eigenlijk vind ik dat zelf wel leuk. Dit keer bespreek ik het Tarte Limited Edition Tartiest Paint Palette. Van het merk Tarte heb ik al veel gehoord en gelezen maar nog nooit iets geprobeerd. Ik mocht dit palette dan ook lenen van Karen die het in de kerstcollectie van 2016 kocht. Het palette is dus niet meer te koop maar ik vond het te mooi om het niet eens te gebruiken voor een look. Bovendien heeft Tarte ook dit jaar weer een prachtige Limited Edition dus wie weet kan je daar nog iets van bemachtigen!Het Tartiest Paint Palette bestaat uit twee laagjes in een doosje. Wanneer je de bovenste laag opent, komt het oogschaduw palette met spiegel tevoorschijn. Aan de rechterkant zit echter nog een schuifje en wanneer je die opent, zit er nog een face palette, een lipgloss en een mascara in. Deze laatste twee heb ik niet gebruikt, het face palette met een blush, bronzer en highlighter erin wel. Ik was meteen fan van deze verpakking en vind het geheel er echt leuk uitzien! Bonuspunten voor de leuke lay-out van het face palette waarbij je echt het gevoel hebt een palette van een schilder in je handen te hebben. Het enige jammere vind ik dat het deksel van het oogschaduw gedeelte niet helemaal tot achter gestrekt kan worden. Het kan slechts open in een hoek van 90°. Wel zit er in het deksel nog een grote spiegel, wat ik dan weer wel extra goed vind.Ik besloot meteen swatches te maken van alle poeders. Beginnen doe ik bij het face palette. Zowel de blush, bronzer als highlighter vind ik erg mooi, al is het toch die eerste die mijn aandacht het meest weet te trekken. De blush heeft een prachtige flamingokleur die denk ik bij vele huidskleuren past. De bronzer heeft een beetje een oranje ondertoon al viel hij in gebruik op mijn gezicht gelukkig mee. De highlighter had van mij nog een stukje intenser mogen zijn, zeker omdat hij wel mooi is en dus potentie heeft om een knaller te zijn! Gelukkig viel hij wel een beetje op te bouwen. Ik kon niet wachten om aan de oogschaduwkleurtjes te beginnen! Helaas viel de eerste rij me behoorlijk tegen. Oké, het zijn lichte, vaak matte kleuren die sowieso wegvallen op mijn lichte huid maar toch hadden ze wat intenser mogen zijn. De kleuren zelf vind ik echter wel geweldig om mee te werken! Beginnen doen we met de enige glanzende tint van deze rij: Reflection. Echt reflecteren doet hij niet maar het is wel een mooie, neutrale tint met een lichte glans er in. On Display is haast een matte witte krijttint. Ik vind deze mooi om op je wenkbrauwbot te gebruiken. Muse is een prachtige roze tint die ik geschikt vind om als transitiekleur te gebruiken of ook op je wenkbrauwbot. Canvas is een matte beige tint die een beetje in de lijn ligt van de kleuren die we hiervoor al gezien hebben. Tone is voor mij de perfecte nudekleur aangezien hij heel goed aanleunt tegen mijn eigen huidskleur. Tenslotte hebben we Have We Met, een zachte bruintint die ik mooi vind om te combineren met Muse. Het is een mooi taupekleur, al moet je hem wel een beetje opbouwen. De volgende rij wist me al meer te overtuigen met zijn pigment, al moest ik over sommige kleurtjes toch een paar keer heen strijken. Aan het begin van de rij zit Take It Easel, een matte bruintint die ook perfect als transitiekleur kan dienen als je een bruine look wilt maken. Het is echter Renaissance Woman die mijn aandacht trekt als basiskleur. Wat een prachtige oudroze kleur! Ik zie er zelfs een grijze en paarse ondertoon in. Dit is mijn favoriete kleur tot nu toe. Abstract is nochtans een waardige tegenstander want ook deze glanzende kleur vind ik erg mooi. Toch is hij een beetje kruimelig, waardoor ik zijn linker buur mooier vind. To The Pointillism vind ik een bijzondere kleur. Hij is semi matte en het is een soort beige goudtint. Giled Gallery is opnieuw een glanzende kleur maar helaas eentje die ik niet zo mooi vind. Stencil is dan weer wel een kleur die ik kan appreciëren. Het is een matte taupekleur die ik opnieuw als transitiekleur zou gebruiken.
 


De eerste twee rijen bevatten vooral veel zachte kleuren maar ik kan natuurlijk geen look maken met alleen maar transitietinten. Gelukkig vinden we vanaf rij drie wat intensere kleuren! Roygbiv is een bijzondere bruintint waar her en der een grove gouden glitter in te zien is. Mijn zijn rode ondertoon spreekt hij me zeker aan en ik vind dit echt een unieke kleur. Metallic Masterpiece is nog eens een glanzende kleur. Echt metallic zou ik hem niet noemen maar het is zeker een mooie tint. Ik zie er zowel roze als bruin in en dat vind ik een toffe combinatie. Natuurlijk spreekt Be An Original me het meeste aan in deze rij. Het is een prachtige burgundy kleur, waar ik echt van hou. Ik vind dit soort kleuren altijd geweldig in een palette! Beret is dan weer een wat zachtere kleur. Hier zit in de pan ook een gouden glitter in, maar die zie je niet zo sterk als bij Roygbiv. De matte tint Sepia spreekt me dan wel weer aan omdat het zo’n makkelijke kleur is om mee te werken. Kaleidoscope is in het palette veel donkerder en zelfs een beetje blauw van kleur, terwijl hij op de swatch niet zo intens is en meer paars lijkt. Een toffe kleur al had de pigmentatie iets sterker mogen zijn voor mij.De laatste rij bevat ook weer wat donkerdere kleuren en het valt me opnieuw op hoeveel matte tinten dit palette bevat. De eerste kleur Go For Baroque vind ik erg mooi. Deze lijkt me perfect om te combineren met de lichtere tinten uit de eerste rijen, zeker als je voor een volledig matte look gaat. Contrast is een felle paarstint maar omdat hij matte is, is hij ook een beetje stroef. Make The Gradient is dan makkelijker in gebruik. Het is in de pan een duidelijke bruine kleur terwijl hij op mijn huid toch meer aubergine is, wat ik eigenlijk nog mooier vind ook! Doodle bevat een beetje glans maar springt er toch vooral uit omwille van zijn felle baksteenkleur. Als voorlaatste zien we weer zo’n semi-matte kleur. Landscape is een groene kaki tint die ik zelf erg mooi vind. Al vind ik hem in dit palette ietwat misplaatst omdat ik hem moeilijk te combineren vind met de andere kleuren. Op het einde zit de gitzwarte, matte kleur Gothic. Op de swatch zie je al dat deze een beetje vlekkerig is en het een beetje laat afweten qua intensiteit. Dit zie je helaas wel vaker bij dit soort zwarte kleuren.Natuurlijk heb ik ook een look gemaakt met deze producten. Op mijn gezicht zie je zowel de blush, bronzer als highlighter en ik vind dit een zeer geslaagde combinatie! Ik vind zeker de blush erg mooi en de highlighter is dat ook wanneer je van een subtiel resultaat houdt. Voor mijn ooglook begon ik met de kleur Muse als transitiekleur. Nadien bracht ik Renaissance Woman hier een beetje over aan en blende ik deze verder uit in mijn crease. Op het bewegend ooglid koos ik voor Metallic Masterpiece, waarna ik Contrast aanbracht in mijn crease. Op mijn buitenste ooghoek gebruikte ik Kaleidoscope en op mijn wenkbrauwbot koos ik voor On Display. De kleur Abstract vond ik mooi om te gebruiken op mijn binnenste ooghoek en tenslotte koos ik voor Be An Original op mijn onderste wimperrand. Als ik me niet vergis, maakte ik de look af met het Bronze Taupe oogpotlood van Rituals.

Helaas zag ik dat er een vlekje ontstaan was op mijn linkeroog aan de buitenste ooghoek. Gek eigenlijk aangezien ik toch geprobeerd heb om de kleuren mooi op te bouwen. Het palette vind ik mooi maar een beetje moeilijk om mee te werken. Op mijn lippen gebruikte ik eerst de Essence Lip Liner in de kleur Satin Mauve en nadien bracht ik de Kiko Gossamer Emotion Lipstick aan. Deze combinatie vind ik zelf erg geslaagd en zal ik zeker nog vaker gaan dragen.

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten