zondag 2 december 2018

Julie | Masker Review – MudMasky Facial Detox

http://www.verodoesthis.be/2018/11/julie-masker-review-mudmasky-facial.html

Op de eerste zondag van een nieuwe maand, laat ik jullie altijd een maskertje zien. Ik probeer zelf regelmatig een masker uit en probeer sowieso goed voor mijn huid te zorgen. In de Deauty box die ik in september reviewde, zat een Facial Detox masker van het merk MudMasky. Ik had hier nog nooit van gehoord maar was wel benieuwd naar dit masker. In de aanloop naar de feestdagen en de koude wintermaanden leek het me ook fijn om mijn gezicht te verwennen met een detox masker. Benieuwd naar mijn uiteindelijke mening over dit, toch best prijzige, masker? Lees dan zeker verder!De tube die ik vond in de Deauty Box bevat 15ML. Een full size verpakking van dit masker komt in een tube van 60ML en dan betaal je maar liefst €69! Dat vind ik toch behoorlijk prijzig voor een moddermasker. Omgerekend is mijn tube dus zelfs al €17.25 waard. Op de verpakking stelt het masker dan ook best wat beloftes: pore refining, hydrating, anti-aging, brightening en smoothing! Net zoals bij de meeste maskers zijn de instructies dezelfde. Je brengt het aan op een schone huid, een dunne laag aanbrengen en 7-11 minuten wachten alvorens je het weer mag afspoelen. Grappig genoeg stond er in het Deauty menu dat je een rijkelijke laag mag aanbrengen terwijl MudMasky zelf toch eerder een dunne laag aanraadt. 

Wat ik opvallend vind, is dat het masker geschikt is voor ieder huidtype maar dat ze dan specifieke instructies geven over hoe lang je het masker mag laten zitten. Dat heb ik volgens mij nog niet vaak eerder gezien en ik vind dat een pluspunt! Als je een droge huid hebt, mag je het 7 minuten laten zitten. Met een normale huid kies je best voor 9 minuten en als je last hebt van een vette huid mag je het gerust 11 minuten laten zitten.Zoals gezegd, bracht ik een dunne laag aan en dat kan je ook onmiddellijk zien op de foto. Hier en daar begint het masker al op te drogen, terwijl ik de foto redelijk snel na het aanbrengen gemaakt heb. Ik heb over het algemeen een vrij normale huid die eventueel wel eens droge kantjes kan hebben. Ik heb dus het masker zo’n 9 minuten laten zitten op mijn huid. Het masker droogt vrij snel op, zelfs bij het aanbrengen merk je dat al. Het masker tintelt een beetje maar dat geven ze ook zelf aan op de verpakking. Je voelt daardoor een verkoelend effect en je merkt ook al snel dat het masker hard wordt. 

Het masker voelt na 9 minuten echt steenhard maar met de duidelijke instructie om het af te spoelen met koud water, laat het zich wel makkelijk verwijderen. Het verfrist onmiddellijk de huid en voelt korrelig aan wanneer je het aan het afspoelen bent, hierdoor heeft het masker ook een licht scrubbend effect. Het masker laat zich vlot verwijderen maar nadien lijkt het wel of ik nog een grijze schijn op mijn gezicht heb! Ik weet niet of het mijn verbeelding was maar dat gevoel heb ik wel eventjes gehad… Mijn huid voelt na gebruik wel fijn aan en ziet er goed uit. Ik vond dit masker dus zeker fijn in gebruik maar zou er persoonlijk nooit zoveel geld voor betalen. Er zijn zeker meer betaalbare alternatieven te vinden die hetzelfde resultaat geven.

Wat vinden jullie van dit masker? Zou jij er zoveel geld voor betalen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

14 opmerkingen:

 1. Ik heb vorig jaar voor het eerst een masker gehad. Dit was omdat mijn gezicht verbrand was door de aanhoudende zon. Dit was eigenlijk best wel lekker, maar als man zijnde zag ik dat eerst helemaal niet zitten. Vond het vooral heel rustgevend :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik nog wel hoor, als man! :-) Maar toch kan het wel erg deugd doen voor je huid! ;-)

   Verwijderen
 2. Ik ben sowieso al geen fan van maskertjes, dus ik zou er zeker niet zoveel geld voor geven. Ik vind het maar vervelend dingen XD

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik moet gewoon heel hard lachen om het idee dat ik 70 euro uit zou geven aan een gezichtsmasker. Nee daar kan je mij niet op betrappen.... Ik merk dat ik nu zit te bedenken wat ik vor 70 euro wel zou doen...Thnx ! er borrelt een blog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh daar ben ik zeker benieuwd naar Felice! Voor 70 euro kan je best wat dingen bedenken! :-)

   Verwijderen
 4. Ik vind het idd erg prijzig voor beide formaat tubes. Maar als het zijn werk uiteindelijk goed doet snap ik dat mensen het er wel voor over hebben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat begrijp ik Tamara! Maar ooit zijn er dan goedkopere maskers met dezelfde werking, vind ik! :-)

   Verwijderen
 5. Duuur! Ik zou dat er nooit voor betalen, maar ik doe ook bijna nooit maskers.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de bruine tube heir an ik vind het zelf erg fijn in gebruik

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ok, de detox mask van Mudmasky is duur. Maar mijn hemel, wat is die goed! Ik heb aardig wat maskertjes in de afgelopen jaren gehad, maar deze detox masker is het aller beste wat ik ooit heb gebruikt. Mijn gezicht is er heel erg van opgeknapt. Ik heb het er voor over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat hij zo'n goede resultaten heeft voor jouw huid Kim! :-)

   Verwijderen