woensdag 19 december 2018

Julie | Boekenpost #3

http://www.verodoesthis.be/2018/12/julie-boekenpost-3.html

Het artikel van vandaag zal er iets anders uitzien dan ik gehoopt had. Eigenlijk is het een beetje een Plan B artikel. Ik heb namelijk op 21 november een bestelling van de nieuwste Deauty box gedaan en deze is nu nog steeds niet aangekomen. Ik weet dat dit vaak eventjes kan duren maar we zijn ondertussen een maand verder! Ik had jullie hiervan dus graag de inhoud laten zien maar dat zal nog even op zich moeten laten wachten. In tussentijd wil ik jullie graag de boeken laten zien die ik de afgelopen periode gelezen heb. Momenteel ben ik bijna halfweg in alweer een geweldig deel uit de Helen Grace reeks van M.J. Arlidge dat in november uitgekomen is. Voordien heb ik nog twee andere boeken gelezen waarover ik jullie vandaag wat meer ga vertellen. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan zeker verder!“Nina Landry woont met haar twee kinderen op Sandling Island. Ze viert haar veertigste verjaardag, waarvoor haar tienerdochter een surpriseparty heeft georganiseerd. Iedereen is aanwezig, behalve haar dochter zelf. Is ze weggelopen? Of is er iets rampzaligs gebeurd?”

De volledige korte inhoud kan je op de achterkant van het boek lezen als je even de foto groter open klikt. Ik heb dit boek nog niet zo lang geleden gelezen dus het plot staat me nog helder voor de geest. Helaas heb ik gemengde gevoelens over dit boek. Het is mijn eerste Nicci French, wat een schrijversduo is en ik ben niet enthousiast geworden om al hun boeken in huis te halen. Het verhaal speelt zich af in één dag waardoor het boek geen hoofdstukken bevat, iets wat ik persoonlijk echt een gemis vond! Bovendien vond ik het verhaal een beetje langdradig en konden sommige scènes gemakkelijk op één pagina geschreven worden, terwijl zij er toch een zestal voor hadden uitgetrokken. Het plot was wel interessant maar werd op het einde nogal snel afgehandeld waardoor het ‘hoe en waarom’ niet helemaal duidelijk was. Beoordeel vooral zelf of dit boek iets voor jou is maar van mij krijgt het een iet of wat magere 6.5/10.“Als de schilderes Eva Magnus en haar dochtertje Emma langs een rivier wandelen, ontdekken ze het dode lichaam van een man. Eva belooft Emma dat ze de politie gaat bellen, maar dat doet ze niet. Waarom niet? En waarom reageert Eva elke keer zo ongemakkelijk als Emma zegt dat het fijn is dat ze meer geld hebben nu? Inspecteur Konrad Sejer is belast met het onderzoek naar de man in de rivier. Op zijn bureau ligt ook nog de onopgeloste zaak van de prostituee Maja, die een paar dagen eerder vermoord is. Al snel ziet Sejer een verband tussen beide misdaden: er is één naam die steeds opduikt - Eva Magnus. “

Ook bij dit boek heb ik enkele bedenkingen… Ik las dit nadat ik Verloren uitgelezen had en merkte al snel dat ook in dit boek geen echte hoofdstukken te vinden waren. Her en der stonden een paar sterretjes om een alinea te scheiden maar ook dit vond ik niet zo prettig lezen. Bovendien wordt er halfweg het boek een soort tijdsprong gemaakt naar het verleden zonder dat dit uitdrukkelijk gezegd wordt, wat een beetje verwarrend werkt. Het plot zit goed in elkaar! Laat ons zeggen dat ik een stuk had zien aankomen maar dat er dan toch nog een bijzondere twist in zat waardoor het me toch heeft weten te verrassen. Het boek zie ik op verschillende websites voor €5 staan, dus ben je opzoek naar een oké boek met een lage prijs? Dan is dit misschien iets voor jou. Deze geef ik zelf een 7.5/10. Niet echt een topper maar toch kan ik hem ook geen slechte score geven…

Hebben jullie al boeken van Nicci French of Karin Fossum gelezen? Ik ben benieuwd welk van deze twee boeken jullie het meest aanspreekt! Laat zeker je mening achter!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten