vrijdag 16 november 2018

Julie | Friday Nails #209 – Iron Mermaiden

http://www.verodoesthis.be/2018/11/julie-friday-nails-209-iron-mermaiden.html

Catrice is een merk dat denk ik iedereen ondertussen wel kent. Een super betaalbaar beautymerk dat je bij de drogist kan vinden. Ze hebben leuke Limited Editions en in hun vaste assortiment zitten ook veel fijne producten. Ikzelf heb niet erg veel meer van dit merk in huis dus het nagellakje dat ik jullie dit keer laat zien, heb ik dan ook geleend van Karen. De naam van deze kleur is Iron Mermaiden en dat vind ik wel ontzettend leuk gekozen. Ze maken hier een samentrekking van de bekende groep Iron Maiden en van een Mermaid thema. Dat laatste kan ik helemaal begrijpen als ik naar de kleur in het potje kijk. Het is een multichrome lakje waarin je vele kleuren kan herkennen. Kijken jullie mee naar het resultaat op mijn nagels?Het flesje zelf ziet er behoorlijk standaard uit. Volgens mij heeft Catrice al jaren dit soort verpakking voor zijn reguliere gamma. Dat maakt ze natuurlijk super herkenbaar in de winkel en in je stash. De kleur zelf kan je moeilijk omschrijven! Ik zie blauw, groen, paars en zelfs zilver! De nagellak vond ik in het flesje er behoorlijk vloeibaar uitzien. Op de achterkant kan je dan nog de naam van de kleur terug vinden en dat hij uit de Ultimate Nail Lacquer lijn komt.Het kwastje ziet er ook behoorlijk basic uit. Het is gemiddeld qua breedte en lengte en ik zie nergens uitstekende haartjes. Volgens mij is dit het meest standaard soort kwastje dat er bestaat. Op zich lakt het prima, zowel voor je handen als voor je voeten. Naar boven toe lopen de haartjes iets breder uit maar verder staan ze wel mooi dicht bij elkaar zodat je voldoende stevigheid hebt tijdens het lakken. Verder kan ik niks aanmerken op dit kwastje.Een eerste laag van deze kleur vind ik al meteen indrukwekkend! De kleur dekt goed en je ziet meteen een heel kleurenspel op je nagels. Op deze foto zien mijn nagels er voornamelijk paars uit maar in het flesje lijkt het toch meer grijs of groen te zijn. Al deze kleuren kan je dus ook op je nagel verwachten, afhankelijk van het licht waarin je hem houdt. Ik ben altijd gefascineerd door dit soort tintjes en vind het effect ervan erg leuk! Let vooral niet op mijn korte pinknagel, dat is nog steeds degene die onlangs helemaal er af geweest is. Ondertussen groeit hij stilletjes aan bij maar het is een werk van geduld!Een tweede laag maakt de kleur nog wat intenser! Je ziet ook de meerdere kleurlagen ontwikkelen. Helaas geeft dit speciale effect ook wel een beetje de indruk dat hij streperig is. Vooral op mijn middelvinger kan je dit goed zien. Je moet dus een beetje uitkijken dat je overal egaal aan de slag gaat, als je dit wil vermijden. Toch vind ik het er echt tof uitzien en ik zou mezelf deze kleur zeker zien dragen. Het is nu echt een goed dekkende laag en je ziet alle kleuren tegelijk. De houdbaarheid heb ik zoals gewoonlijk niet kunnen testen… Catrice scoort wat mij betreft vaak niet zo goed op houdbaarheid maar in dit geval zeker op originaliteit! Ik ben echt fan van dit kleurtje en zou het dan ook kunnen aanraden.

Wat vinden jullie van zo’n multichrome kleurtje? Ik vind het super bijzonder en ben dan ook benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

  1. Wat een grappige kleur, jammer van de strepen ja! Behalve dat vind ik het wel een tof effect geven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een aparte kleur! Die strepen vind ik op zich niet eens zo heel storend, maar misschien omdat ik het zelf sowieso nooit heel netjes erop krijg, dat ik het niet zo erg vind.

    BeantwoordenVerwijderen