woensdag 31 oktober 2018

Julie | Opgemaakt #56 – September

In de Opgemaakt van vandaag laat ik jullie zien welke producten ik tijdens de maand september heb opgemaakt. September is echt voorbij gevlogen aangezien ik twee weken op vakantie ben geweest en dan lijkt de tijd toch altijd nog sneller te gaan. Verwacht dus zeker ook verschillende reisproducten en zonnecrèmes maar ook thuis heb ik nog heel wat producten opgemaakt. Hij is niet zo lang als anders maar toch zeker de moeite waard!

Ik begin altijd met de geurkaarsen die ik heb opgemaakt maar dat was er deze keer slechts één dus heb ik even een collage met een paar andere dingen gemaakt die later nog aan bod komen. De enige kaars die ik heb opgemaakt is de Indian Rose Geurkaars van Rituals. Het is zonder twijfel mijn favoriet, al zit ze nu in een rode pot. Benieuwd naar wat ik nog meer heb opgemaakt? Lees dan zeker verder!

Thuis hebben we op verschillende plaatsen geurstokken staan en in onze inkomhal staan dan kleine geurstokjes. Dit keer waren het de Sakura geurstokjes van Rituals. Ik wissel graag af in onze gang maar kies wel altijd voor een klein formaatje. Ik zou deze zeker weer opnieuw kopen want op dit moment heb ik een zelfde flesje in gebruik. Nadien kies ik nog eens voor een andere geur.

Zoals jullie weten, draag ik graag en veel make-up. Wat ik daarbij wel erg belangrijk vind, is om dit ook ’s avonds weer allemaal te verwijderen. Ik heb een hele reinigingsroutine en die begint bij het verwijderen van mijn oogmake-up. Als tweede stap gebruik ik graag een reinigingsmelk om mijn gezichtsmake-up er af te halen. Ik heb dan ook deze Mild Facial Cleansing Milk van Rituals met veel plezier opgemaakt. Dit is nog een ‘oude’ verpakking maar hiervan heb ik nog 2 back-ups in huis. Ook de nieuwe Namasté Reinigingsmelk heb ik al geprobeerd en behalve dat de geur anders is, werkt hij minstens even goed! Ik koop deze producten dan ook graag opnieuw.

Naast het verwijderen van mijn make-up, probeer ik ook altijd mijn huid goed te verzorgen. In september maakte ik de Three Part Harmony Crème van Origins op. Ik heb dit potje als nachtcrème gebruikt en ik vind hem echt heerlijk. Het is geen goedkope crème maar hij voelt zo luxueus aan op mijn huid dat ik het de prijs waard vind. Ik heb hiervan nog een reserve staan en zou hem nadien graag ergens in korting opnieuw willen kopen. 

Helaas heb ik ook een aantal dingen moeten weggooien omdat ze niet meer zo goed waren. Zo gooide ik een Jafra nagellakje met de naam Coral Flash weg. Deze heb ik regelmatig gedragen en was dan ook zo goed als op maar op het einde werd hij erg stroperig en bracht hij niet meer mooi aan. Ik vond de kwaliteit hiervan erg goed maar heb echt te veel nagellak in huis om deze opnieuw aan te schaffen.

Van Lush moest ik het Mask Of Magnaminty de deur uit doen. Ik heb het potje van Nick gekregen en heb het zeker met veel plezier gebruikt! Helaas vervallen Lush producten nogal snel en was ik niet op tijd om alles er uit te gebruiken. Het masker zelf vind ik wel erg fijn en het was niet de eerste keer dat ik deze in huis haalde. Toch moet ik eerst mijn voorraad maskers maar eens zien op te gebruiken voor ik deze opnieuw koop…

Mijn BeautyBlender was, zoals jullie kunnen zien, ook echt aan vervanging toe. Zijn felroze kleur had hij al lang niet meer maar er begonnen ook kleine stukjes af te brokkelen. Ik kocht meteen een nieuwe omdat ik toch wel fan ben van deze spons! Ik gebruik hem dagelijks om mijn foundation en concealer mee aan te brengen.

Iets wat ik echt maandelijks opmaak zijn wattenschijfjes. Ik gebruik deze dagelijks om mijn make-up te verwijderen en om toner mee te gebruiken op mijn gezicht. Deze Zachte Duo Wattenschijfjes van Albert Heijn eigen merk vind ik echt de allerfijnste. Ze zijn best goedkoop, hebben een dubbel laagje en pluizen niet. Ik koop deze altijd opnieuw!

Wat reinigingsdoekjes betreft heb ik in september ook mijn best gedaan. Ik maakte van Carrefour een pakje van 25 doekjes op en een zelfde pakje van Albert Heijn eigen merk! Die van Carrefour ruiken niet zo lekker dus die heb ik enkel en alleen voor swatches en dergelijke gebruikt. Die van Albert Heijn vind ik wel erg fijn en heb ik gebruikt om de eerder vernoemde reinigingsmelk mee van mijn gezicht te halen. Deze koop ik ook vaak terug opnieuw.

RainPharma is een merk waar ik eigenlijk maar één product van gebruik en dat is hun AfterOil. Helaas is het winkelpand in Antwerpen centrum dicht dus ik moet nog even bekijken hoe ik voortaan hun producten zal aankopen. Deze Sweet Morning Mint geur heb ik al vaker gehad en ik wissel eigenlijk altijd af met A Zest of Happiness. Deze afteroil gebruik je als laatste product onder de douche voor een gehydrateerde en zijdezachte huid. Ik vind deze erg fijn maar heb er op dit moment geen meer in huis…

Ik ben dol op droogshampoo en dan vooral op die van Batiste. Ik gebruik zeker ook andere merken, zoals CoLab, maar deze blijven mijn favoriet. Wel gebruik ik ze voornamelijk voor ik ga slapen zodat ’s morgens de witte waas verdwenen is. Dit keer heb ik de Pink Pineapple variant opgemaakt en deze vond ik ook weer erg lekker van geur. Ik kocht verschillende varianten in Londen en thuis koop ik het vaakst de Tropical versie opnieuw. Ik heb altijd wel een flesje of twee van deze droogshampoo in huis!

Wat make-up betreft heb ik zelfs twee producten opgemaakt. Vaak ligt dat toch wat moeilijker als bij skincare of douchegel dus ik vind het best leuk dat deze er tussen zitten. Om te beginnen maakte ik een Eyebrow Fibers Coloured Mascara in de kleur 04 van Kiko op. Deze gebruik ik over mijn wenkbrauwpoeder om het geheel vast te zetten. Gelukkig wordt deze niet steenhard en voelen mijn wenkbrauwen de hele dag comfortabel aan. Ik heb deze reeds opnieuw gekocht!

Van Rituals heb ik alweer een product met een ‘oude’ verpakking opgemaakt. Hun 3-in-1 Miracle Mascara zit nu in een witte huls maar heeft nog steeds dezelfde formule. Ik vind dit oprecht een van de beste mascara’s die ik al geprobeerd heb en wil deze dan ook erg graag opnieuw kopen. Ik ga echter eerst de mascara’s die ik in huis heb opmaken aangezien mascara een product is dat relatief snel slecht wordt.

Op de foto hierboven zien jullie de Ayurveda Wardrobe Sachet van Rituals. Dit is een zakje met geur dat je in je kast kan hangen zodat je kleding niet muf gaat ruiken. Ik vind dit echt super goed werken en heb er dan ook altijd wel ergens eentje liggen of hangen. Je hebt deze in drie geuren maar de Ayurveda is toch mijn favoriet. Ook Nick gebruikt deze graag en nu hebben we dus één zo’n zakje opgemaakt. We doen er trouwens ook altijd langer mee dan de termijn die op de verpakking vermeld staat!

Thuis heb ik vlak voor vertrek op vakantie nog de Lush Snow Fairy Showergel in een klein formaatje opgemaakt. Jullie weten vast dat ik deze ondertussen opnieuw heb gekocht dankzij mijn Lush Shoplog van anderhalve week geleden. Ik ben dol op deze mierzoete geur en vind het dan ook erg fijn dat hij ieder jaar opnieuw in de Kerstcollectie zit!

Op vakantie hebben Nick en ik twee kleine doucheschuims van Rituals opgemaakt. Bovenaan kan je die uit het Dao gamma zien en onderaan die uit het Happy Buddha gamma. Ik neem altijd reisverpakkingen mee op vakantie omdat ik het handiger vind dan een grote flacon. Bovendien kom je zelfs met zo’n kleintje best lang toe. Ik zou deze zeker opnieuw kunnen kopen, al kan je de Happy Buddha geur niet apart kopen in dit formaat.

Geen vakantie zonder zonnecrème! Ik heb namelijk een zonneallergie dus ik moet goed opletten met hoe vaak en wanneer ik in de zon kom. Ik smeer altijd SPF 50 van Rituals en die helpt me beschermen tegen verbranden maar helpt ook bij mijn allergie. Zolang ik oplet dat ik niet lag liggen bakken in de zon, kan ik me prima verweren met deze Milky Spray. Verder heb ik natuurlijk ook zonnecrème voor mijn gezicht en aftersun gebruikt maar deze zijn niet tijdens de vakantie opgemaakt. Ik denk niet dat ik het moet zeggen maar ik doe het toch: ik koop deze altijd opnieuw!

Op vakantie gaan is voor mij ook de ideale gelegenheid om kleine parfums te gebruiken en deze dan ook op te maken. Bij Primark kocht ik ook dit kleine flesje parfum met de naam LOVE en deze vond ik best lekker. Ik vond het wel een geurtje voor overdag en zo heb ik hem dan ook opgemaakt. Het is niet per se een geurtje dat ik opnieuw zou kopen, al vond ik hem zeker niet slecht.

Van Kruidvat eigen merk hebben ze een lijn met parfums die bovendien vaak geïnspireerd zijn op ‘echte’ parfums. Zo ook deze Oriental Summer geur, die zou lijken op Black Opium van Yves Saint Laurent. Ik vind deze flesjes super handig om ergens mee naartoe te nemen en ik vond de geur ook erg lekker. Natuurlijk vervliegt zo’n geurtje sneller dan the real deal maar ik vond hem toch ook best goed ruiken! Ik zou deze op zich opnieuw kunnen kopen maar heb op dit moment echt nog te veel parfum in huis om nieuwe te kopen!

Op vakantie neem ik altijd zowel shampoo, conditioner als een haarmasker mee om mijn haren optimaal te verzorgen. Zon, zee en strand klinkt altijd erg fijn maar je haren zijn er een stuk minder blij mee. Als verzorging koos ik deze keer voor het Balea Wonderfull Repair Express Kurr masker. Met zo’n kleine tube doe ik zo’n drie tot vier keer dus het is ideaal om mee te nemen op vakantie. Ik vond deze dan ook erg fijn en zou hem zeker opnieuw kopen voor een volgende vakantie!

Na het verwijderen van mijn make-up, reinig ik mijn gezicht nog in de diepte met een speciale reiniger. Op vakantie was dit de Velvety Smooth Cleansing Foam van Rituals die ook Nick mee gebruikt heeft om zijn gezicht mee te reinigen. Ik vind deze erg fijn en vind het handig dat ze deze in een reisformaat verkopen zodat ik altijd dit soort verpakking mee kan nemen. Ik zou deze dus absoluut opnieuw kopen voor een volgende vakantie.

Omdat ik nergens een travel formaat van een reinigingsmelk gevonden had, nam ik op vakantie nog deze Micellair Reiniginswater van Garnier mee. Met dit formaat kwam ik maar net toe voor twaalf dagen maar ik gebruikte deze dan ook twee keer per dag. Ik vind deze micellair water van Garnier best fijn maar thuis gebruik ik toch altijd een andere. Ik wissel graag af en bovendien vind ik deze van Garnier een beetje overroepen. Er zijn andere merken die goedkoper zijn en minstens evengoed, al hadden die geen reisverpakking in het assortiment! Ik zou deze dus best nog eens opnieuw kunnen kopen.


Terug thuis hebben we nog één product opgemaakt voor de maand voorbij was. Deze Parfum d’Interieur uit de Dao lijn van Rituals vond ik erg fijn. We hebben deze op het toilet gebruikt maar je kan hem dus doorheen je hele huis gebruiken. Ik hou echt van de zachte witte lotus geur van de Dao lijn en ik heb dan ook al een nieuwe fles van deze geur in huis. Op dit moment wissel ik verschillende sprays af in huis. Vaak kies ik nu toch meer voor een winterse geur maar deze Dao kan het hele jaar door!

Dat waren dan weer al mijn opgemaakte producten van september! Wat is jullie favoriete product uit deze hele lijst? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

14 opmerkingen:

 1. Ik ben er altijd verbaast over hoeveel er op gaat hihi, al zal ik er misschien ook wel aan komen als ik het bij zou houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh maar ik verras mezelf er ook soms mee hoor Lodi! Je zou het echt eens moeten bijhouden! ;-)

   Verwijderen
 2. zo fijn , alles opmaken, dat geeft weer ruimte voor nieuwe dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig hoeveel producten je per maand eigenlijk gebruikt. De Rituals producten vind ik zelf het lekkerst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt! Daar sta je vaak niet bij stil! :-) En daar geef ik je gelijk op hoor Chaya! ;-)

   Verwijderen
 4. Ik vraag me bij dit soort posts af: heb je op een gegeven moment dan ook echt alles op? Of koop je maandelijks ook weer nieuwe spullen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zal nog een hele tijd moeten doorgaan voor alles op is hoor Nicole, ik koop inderdaad regelmatig spullen bij! ;-)

   Verwijderen
 5. Dat is best een hoop! Ik ben zelf ook enorm fan van Rituals.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad Maaike! Dat vind ik altijd leuk om te horen! :-)

   Verwijderen
 6. Je hebt fijne producten opgemaakt. De geurstokjes van de Rituals zijn zó lekker!

  BeantwoordenVerwijderen