woensdag 3 oktober 2018

Julie | Let’s Talk Movies #15

http://www.verodoesthis.be/2018/10/julie-lets-talk-movies-15.html

Vandaag zou ik jullie normaal vertellen welke films ik in juli, augustus en september heb gezien. Het is me echter niet eens gelukt om in deze drie maanden één film te zien! Gelukkig hoef ik hier het artikel niet mee af te sluiten want ik heb wel twee series van het begin tot einde uitgekeken en daar valt natuurlijk ook wel wat over te vertellen. De ene serie telt maar liefst zeven seizoenen, de andere slechts zeven afleveringen. Ik kan alvast verklappen dat ik ze beide zou aanraden maar dat ik toch vooral op de lange serie verliefd geworden ben. Snel ontdekken over welke series ik het heb? Klik dan op meer lezen!
The Mentalist (2008-2015)

De eerste serie die Nick en ik gekeken hebben, is The Mentalist. Op onze huwelijksreis in Mexico keken we enkele afleveringen op dagen dat het fel regende. Nadien hebben we deze serie die zeven seizoenen telt, gezien in drie maanden tijd. Ik ben echt super fan en vind het jammer dat ze niet dubbel zolang geduurd heeft!

Deze serie stond al langere tijd op ons lijstje met series om te volgen en ik ben blij dat we ze nu hebben kunnen zien. Ik ben dol op het verhaal, de verschillende personages en de cases die behandeld worden in dit programma!


“De "mentalist" waarnaar de titel verwijst is Patrick Jane, (gespeeld door Simon Baker), die als onafhankelijk consulent het California Bureau of Investigation (CBI) adviseert. Jane heeft een opmerkelijke gave om misdaden op te lossen door zijn messcherpe observatievaardigheden te gebruiken. Ondanks dat Patrick het volgen van de protocollen aan zijn laars lapt wordt hij gewaardeerd door zijn collega's. Patrick werkte voorheen bij de televisie als bekend medium, maar nu geeft hij toe dat hij die paranormale gaven heeft geveinsd.”


Ik kan wel zeggen dat woorden te kort komen over hoe enthousiast ik ben over deze reeks. Het staat hoog bovenaan in mijn favoriete series allertijden! Naast Pretty Little Liars, Revenge en House mag The Mentalist zeker een plaats verdienen. De chemistry tussen de hoofdrolspelers is geweldig en ik heb dankzij deze serie een stel goeie acteurs keren kennen! Ik kan deze serie echt aan iedereen aanraden en van mij krijgt hij dan ook echt een 10/10! Zelfs op IMDB krijgt deze serie de hoge score van 8.1/10.

Big Little Lies (2017)
Op vakantie in Mexico las ik op enkele dagen tijd het boek Grote Kleine Leugens van Liane Moriaty uit. Het verhaal sprak me meteen aan en ondanks dat het een heleboel verschillende personages waren, was ik toch snel vertrokken met het verhaal. Ik las nadien dat hier ook een serie van gemaakt was, met slechts zeven afleveringen. Ik overtuigde Nick om deze ook samen te kijken en dat hebben we dan ook gedaan!
 De hoofdrollen worden gespeeld door grote namen als Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Alexander Skarsgård en Shailene Woodley. Dit in combinatie met een groot mysterie en een goede plot twist zorgen voor een fijne serie om naar te kijken!


“Schijn bedriegt in Big Little Lies, een zevendelige HBO-serie over een groepje welstellende vrouwen in een Californisch kuststadje die het ogenschijnlijk prima voor elkaar hebben, maar bij nader inzien heel wat te verbergen hebben. Een verdacht overlijden op de school van hun kinderen vestigt de aandacht op wat er zich achter de schermen van hun schijnbaar perfecte leven afspeelt.”


Het enige wat verwarrend kan zijn in het begin, als je het boek niet gelezen hebt, zijn de vele personages en regelmatige flashbacks. Persoonlijk vind ik het fijn hoe deze serie het beste van Gossip Girl en Pretty Little Liars weet te combineren: Rijke mensen met vele geheimen en een groot mysterieus drama. Op IMDB krijgt deze serie een ferme 8.6/10 en ikzelf zou ook richting een 8.5/10 neigen! Zin in een korte serie? Dan zit je goed bij Big Little Lies!


Dat waren dan weer de series die ik de afgelopen maanden gekeken heb. Gek genoeg hebben we nergens tijd gevonden om een film te bekijken maar volgende keer zal ik zeker wel weer een of meerdere films kunnen bespreken! Hebben jullie deze series al gevolgd? En welke serie is jouw all time favorite? Laat het me zeker weten in de reacties!

Liefs,


Julie x

15 opmerkingen:

 1. Die Big little lies die lijkt me heerlijk om eens te kijken. Ben super benieuwd naar wat ze allemaal te verbergen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Big little lies lijkt me erg goed. Vooral ook door de cast

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze hebben inderdaad veel grote namen kunnen binnenhalen voor deze serie Lodi! :-)

   Verwijderen
 3. Big little lies lijkt me erg goed. Ook door de cast natuurlijk. Lodi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Little big lies...dat klinkt echt goed! Toch die Netflix maar weer eens activeren...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Daphne - verdraaidmooi3 oktober 2018 om 15:19

  De serie die ik nu aan het kijken ben, is bijna afgelopen. Dit zijn mooie in het lijstje.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. The Mentalist heb ik inderdaad ook weleens wat van gezien, op zich wel een goede serie dus ik heb geen idee waarom ik eigenlijk ben afgehaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kon niet meer stoppen met kijken toen ik begonnen was Wanda! ;-)

   Verwijderen
 7. Wat een leuk idee om een movie list te maken! The mentalist lijkt me een onwijs mooie film. Die ga ik zeker kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Mentalist is natuurlijk wel een serie Yousra Yasmine, heb je net wat langer tijd voor nodig! ;-)

   Verwijderen
 8. Ik ben als enige in de wereld anno 2018 geen serie mens geloof ik... oeps

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat grappig! Er zullen er vast nog zijn hoor! ;-) Kijk je dan wel films Gabrielle? :-)

   Verwijderen