woensdag 17 oktober 2018

Julie | I Heart Makeup – Mint Chocolate Palette

http://www.verodoesthis.be/2018/10/julie-i-heart-makeup-mint-chocolate.html

Vandaag heb ik nog eens een leuke make-up review voor jullie. Onlangs deed ik een bestelling bij Boozyshop en omdat ik boven een bepaald bedrag uitkwam, mocht ik een cadeautje uitzoeken. Tussen deze cadeaus zag ik plots het I Heart Makeup Mint Chocolate Palette staan. Daar moest ik niet lang over nadenken! Wie wil er nu geen gratis full size oogschaduw palette? Ik heb zelf het Naked Chocolate Palette en het Deathy By Chocolate Palette al in huis en ik was al langer benieuwd naar de andere varianten. Dit palette bevat kleuren die zeer goed bij de herfst passen dus het leek me het ideale moment om deze te reviewen. Benieuwd naar de kleuren, swatches en full face look? Lees dan zeker verder!Het palette komt in een kartonnen doosje met op de achterzijde alvast de kleuren uit het palette. Het palette zelf is in de vorm van een chocolade reep met dan afdruipende muntkleurige chocolade. Ik vind deze palettes altijd super leuk en dat is ook dit keer weer het geval. Normaal houd ik dit soort doosjes altijd bij ter bescherming maar aangezien deze palettes van harde plastic zijn, heb ik dat bij de vorige twee ook niet gedaan. De kleuren in dit palette spraken me meteen aan, al zou ik het misschien zelf niet meteen gekocht hebben. Net daarom vond ik het erg leuk om toch aan de slag te gaan met dit palette!Wat ik persoonlijk altijd erg leuk vind, is als een merk de verschillende kleuren oogschaduw ook een aparte naam geeft. Het is een kleine moeite maar ik vind het toch echt een meerwaarde! Ik hou dit soort plastic folies dan ook altijd bij, al is het wel handiger als ze de naam op het palette zelf drukken. Het palette bevat een mix van matte en glanzende tinten en de kleuren zijn neutraal tot warm. Bovendien zou dit een soort dupe zijn van het Anastasia Beverly Hills Palette Subculture. Ik kan geen vergelijking maken wat kwaliteit betreft omdat ik deze niet in huis heb maar er zitten wel een aantal gelijkaardige kleuren in. Over het ABH Palette hoor ik veel negatieve reacties dus ik was benieuwd naar de kwaliteit van I Heart Makeup.Ik begin maar gelijk met de swatches van de eerste rij. De eerste kleur is een gouden highlighter met de naam Sugarcoated. Ik vind deze best mooi, al lijkt hij op mijn arm erg subtiel. Engaged is een diepe bruine tint die ik vroeger vaak gebruikte maar tegenwoordig kies ik toch vaker voor kleur in mijn looks. Tea is een matte roze tint die ik echt prachtig vind! Dit is de perfecte transitiekleur en ik ben echt verliefd op deze tint! Lust is een kleur die je wel vaker in palettes ziet; een bruine kleur met blauwe shimmer er doorheen. Volgens mij zij deze vaak geïnspireerd op het MAC Blue Brown Pigment. De laatste kleur uit de rij is Poison Ivy, een matte groentint. Hij lijkt een beetje vlekkerig maar valt gelukkig goed op te bouwen. De tweede rij is meteen een stuk intenser qua pigment. Vaak zitten de lichtste kleuren dan ook in de eerste rij dus ergens begrijp ik dit verschil wel. Secret is opnieuw een bruine kleur maar ditmaal iets matter. Worlds Apart vind ik een prachtige donkerrode kleur die ook nog eens op te bouwen is voor een extra intens resultaat. Wanneer je graag op veilig speelt vind ik Distorted ook een goeie kleur. Het is een vrij klassieke koperkleur met extra glans er in. Rivals is een intens groene, glanzende kleur die me een beetje doet denken aan ‘Pine Tree’, een kleur uit het Revolution x Soph Palette. Ik vind zulke kleuren wel erg mooi voor het najaar. Interupted is een matte beige tint die je perfect in je crease kan gebruiken als transitiekleur maar dan vind ik Tea uit de vorige rij toch tien keer mooier! Compromise is opnieuw een glanzende bruintint en die heb ik nu eigenlijk al wel genoeg gezien in dit palette.De laatste rij start met de kleur Awaken, opnieuw een matte bruintint. Deze vind ik dan nog de mooiste van de verschillende opties in het palette, al hadden het er voor mij echt geen vier hoeven zijn. Disturbance is sowieso een eyecatcher! Wat een intense geelgouden kleur. Ik dacht niet dat ik deze vaak zou gebruiken tijdens het swatchen, al heb ik hem uiteindelijk toch in mijn look verwerkt. Commotion is een prachtige teal kleur die ik echt prachtig vind! Samen met Tea is dit denk ik mijn favoriete kleur uit het hele palette. Ik hou echt van dit soort intense donkergroene tinten. High Standards is opnieuw een kleur die naar het bruine neigt, al zie ik er ook wel wat rosé goud in. De laatste kleur is een wat grotere pan aangezien Confession een matte highlighter is. De kleur is amper zichtbaar op mijn arm maar kan je wel goed gebruiken in een ooglook. Het is een licht roze tint die je makkelijk kan combineren.Natuurlijk heb ik ook een look gemaakt met deze producten! Ik wou erg graag aan de slag met de fellere groentinten, de bordeaux kleur en de intense gele kleur. Dit leek me de ideale combinatie voor een op en top herfstlook. Ik begon met Tea, die ik als transitiekleur aanbracht in mijn arcadeboog. De kleur Interupted gebruikte ik net erboven voor een beetje meer kleurverschil. In mijn crease zelf, gebruikte ik vooral de kleur Worlds Apart. Ik begon met de kleur Poison Ivy op zowel mijn binnenste als mijn buitenste ooghoek als basis om nadien Commotion op het midden van mijn bewegend ooglid aan te brengen. Confession gebruikte ik op mijn wenkbrauwbot, waarna ik Disturbance aanbracht op mijn binnenste ooghoek. Als extra highlighter koos ik nog voor Sugarcoated aan de binnenkant. Net onder mijn onderste wimperrand probeerde ik bepaalde kleuren te laten terugkomen en maakte ik een combinatie van Poison Ivy, Worlds Apart en Disturbance om een mooie overgang te creëren.

Ik was zelf erg tevreden over deze look en wil hem zeker nog vaker gaan dragen! Natuurlijk wil ik met dit palette ook nog een everyday look maken door gebruik te maken van de meer neutralere goud- en bruintinten. Wat vinden jullie van deze look? En hebben jullie zelf het Mint Chocolate Palette van I Heart Makeup al geprobeerd? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

20 opmerkingen:

 1. Leuke kleuren zo bij elkaar. Ik experimenteer eigenlijk nooit met veel kleur in het gezicht haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha het heeft bij mij ook een tijdje geduurd hoor Patricia! ;-)

   Verwijderen
 2. Wat heb je de kleuren goed beschreven, in eerste instantie dacht ik neeee...niet echt mijn kleuren maar het staat je echt goed!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Farah! Ik vond het een leuk palette om te ontdekken! :-)

   Verwijderen
 3. jeetje, wat een mooie kleurtjes! kan me voorstellen dat je daar blij mee bent

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die mint kleur is tof zeg!! Mooie tinten ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow wat een heftige kleuren. Zelf ben ik meer van de wat rustigere kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik Melissa! Dan zou je beter het Naked Chocolate Palette kopen! ;-)

   Verwijderen
 6. Wat een mooi pallet! Super mooie ooglook heb je ervan gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die kleuren groen zijn heel gaaf. Ben benieuwd wat je er verder allemaal mee kunt maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik ook Elsemieke! :-) Je kan er echt alle kanten mee op! :-)

   Verwijderen
 8. Wauw, wat een prachtig palette! Distorted & Rivals vind ik denk ik het mooist.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie kleuren, leuk voor de winter!

  BeantwoordenVerwijderen