maandag 10 september 2018

Tag | Food


Ooit vond ik het geweldig om tags in te vullen. Dit waren bij andere bloggers ook heel vaak de artikels die ik net zo fijn vond om te lezen. Het waren het soort lijstjes waardoor je de blogger achter het artikel weer een stuk beter leerde kennen. Om de schrijven is dit vaak ook wel handig als je iets minder inspiratie hebt of tijd om heel wat foto's te nemen. Ik heb er nu voor gekozen om dit nog eens te doen omdat ik er gewoon echt nog eens zin in had. Het is al zo lang geleden en bij het zoeken naar inspiratie kwam ik deze korte tag over eten tegen en laat eten nu net een van mijn favoriete bezigheden zijn. 


1. Ontbijt, lunch of avondeten?
Dit vind ik een verschrikkelijk moeilijke vraag. Elke maaltijd heeft gerechten die ik geweldig vind, maar als ik echt moet kiezen vind ik lunch nog altijd wel het fijnste. Lunchen op zich heeft ook gewoon iets gezelligs en het avondeten associeer ik tegenwoordig heel vaak met de altijd terugkerende vraag "wat eten we vandaag?" en daardoor vind ik dit dus niet meer zo geweldig als dat ik het vroeger vond. Lunch is vaak vanzelfsprekender en zelfs als we iets anders dan boterhammen eten, is de keuze snel gemaakt wat het dan wel wordt. 

2. Favoriete restaurant?

Ik hou enorm van op restaurant gaan en ik vind het erg moeilijk om een favoriet restaurant te kiezen. Hier bij ons in Turnhout ga ik heel graag naar Black Geisha. Dit is een all you can eat sushi en tepanyaki restaurant. Een Japanner dus eigenlijk. Hier is er voor iedereen wel iets wils. Als we dan ook internationaal gaan kijken, heb ik in Bulgarije ook nog twee restaurantjes die ik geweldig vind. Stella di Mare in Sunny Beach en Plakamoto in Nessebar. Zeker deze laatste was subliem! 

3. Groente of fruit?

Groenten! Ik eet over het algemeen veel liever hartige dingen dus dan is de keuze voor groenten hier wel logisch. De laatste tijd eet ik wel terug meer fruit dan vroeger. Het hangt er vaak gewoon vanaf waar ik net zin in heb.

4. Favoriete frisdrank?

Dit is gemakkelijk! Cola light! 

5. Pizza of pasta?

Pizza vind ik op zich wel lekker, maar eigenlijk is dat iets wat in mijn ogen overrated is. Zelf ben ik een grote pastafan en als het niet zo'n caloriebom was, zou ik het dagelijks willen/kunnen eten. Het is ook gewoon erg gemakkelijk en enorm veel variatie bij mogelijk. 

6. Brownies of koekjes?

Brownies!

7. Pannenkoeken of wafels?

Hiertussen kan ik niet kiezen omdat het me niet zoveel uitmaakt. Ik vind allebei wel lekker en het hangt er dan weer vanaf wanneer ik de vraag precies gesteld krijg. 

8. Soep of salade?

Ik ben soep steeds meer en meer beginnen waarderen. Vroeger was dat altijd een verplicht rondje voor het hoofdgerecht (wij eten thuis namelijk bijna altijd soep + hoofdgerecht), maar tegenwoordig kan ik er meer en meer van genieten. 

9. Favoriete smaak ijs?

Momenteel ben ik grote fan van de salted caramel smaak van Oppo. Het fijne hieraan is ook dat dit vrij weinig kcal bevat per bolletje ijs. Een gezonde guilty pleasure dus! Daarnaast eet ik ook erg graag pistache en speculaas!

10. Witte chocolade, melkchocolade of pure chocolade?

Allereerst wil ik toch even duidelijk maken dat ik witte chocolade eigenlijk geen echte chocolade vind, veel te zoet ook trouwens. Over het algemeen zal ik het snelst kiezen voor melk, maar pure vind ik ook erg lekker! 

11. Smoothies of milkshakes?

Smoothies! Begrijp me niet verkeerd, milkshakes zijn ook super lekker, maar daar word ik nogal snel misselijk van. Smoothies kan ik op dat vlak iets beter tegen. 

12. Warme chocolademelk, koffie of thee?

Bij warme chocolademelk heb ik vaak hetzelfde probleem als bij milkshakes. Je zou denken dat het dan makkelijk kiezen wordt, maar dat is ook absoluut niet waar. Thee of koffie? Allebei !

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten