woensdag 12 september 2018

Julie | Morphe – Jaclyn Hill Palette

http://www.verodoesthis.be/2018/09/julie-morphe-jaclyn-hill-palette.html

Zoals jullie ondertussen wel weten, ben ik dol op oogschaduw palettes! Ik heb er zelf best veel in huis maar toch vind ik het nog steeds leuk om nieuwe palettes te ontdekken. Omdat dit best een kostelijke hobby is, ging ik eens kijken in de stash van vriendin Karen. Ik liet jullie eerder al het Anastasia Beverly Hills Modern Renaissance Palette en het Too Faced All Natural Palette van haar zien. Vandaag is het alweer tijd voor een nieuw, prachtig palette. Dit keer koos ik voor het Morhe x Jaclyn Hill Palette. Het is een super groot palette met maar liefst 35 kleuren! Ik maakte swatches en creëerde maar liefst twee looks met dit palette die ik graag met jullie wil delen. Benieuwd? Lees dan zeker verder!Ik was meteen enthousiast bij het zien van dit palette. Het is best een cult product en is altijd op vele plaatsen uitverkocht. Ik weet zelfs niet zeker of deze nu nog te koop is! Het palette is erg clean aan de buitenkant en ergens vind ik dat wel leuk. Ik hou van mooie verpakkingen maar dit heeft ook wel iets. De binnenkant is natuurlijk de echte showstopper, met de 35 prachtige kleuren. Er zitten echt alle kleuren in die je mogelijks nodig kan hebben bij het maken van zowel een avondlook als eentje voor overdag. Felle kleuren, neutrale tinten, matte en glanzende texturen: je kan het allemaal vinden in dit palette. Mijn enige punt van kritiek is dat het palette niet handig is om ergens mee naartoe te nemen én dat de binnenkant geen spiegel bevat. Dat vind ik toch echt een must en zeker bij zo’n groot palette. Snel over naar de swatches!Ik moet toegeven dat ik de namen van dit palette online heb moeten opzoeken. In het palette van Karen staan deze namen nergens vermeld en dat vond ik in eerste instantie ook best jammer. Na het maken van al deze foto’s en looks ben ik er pas achter gekomen dat de kleuren wel degelijk een individuele naam hebben. Het palette start namelijk met Enlight, een erg koele highlighter kleur. Ernaast zit een iets warmere, gouden highlighter met de naam Beam. De kleuren Silk Creme en M.F.E.O zijn perfecte transitie kleuren. Op het einde van de rij vinden we de prachtige glanzende tinten Faint, Sissy en Little Lady. Ik was meteen onder de indruk van deze laatste drie kleuren.De pigmentatie van de tweede rij overtreft de eerste met gemak. Uiteraard is het logisch dat lichtere kleuren een beetje wegvallen op mijn lichte huid, dus ik was al enthousiast maar werd dat des te meer bij aanvang van de tweede rij. Creamsicle is een matte oranje tint, die ik mezelf eigenlijk niet zag gebruiken maar je zal straks zien dat hij toch in één van de looks verwerkt zit. Butter en Pooter zijn opnieuw weer perfecte transitie kleuren om aan te brengen in je crease. Pukey is een beetje een vreemde kleur en deze vind ik dan ook niet zo mooi. Hunts sprak me daarentegen wel meteen aan! Deze diepe baksteenrode kleur vind ik echt geweldig. Op het einde vinden we nog de twee glanzende kleuren Firework en Queen, die ik erg mooi en onmisbaar vind in een palette zoals deze.Deze derde rij werd bij het swatchen meteen gebombardeerd tot mijn favoriete rij uit dit palette. Ik hou van deze warme kleuren en zwicht de laatste tijd meer en meer voor zulke rode herfstkleuren. De rij start met de goedgekozen naam Obsessed, want dit is echt zo’n glanzende highlighter kleur die ik bijna dagelijks zo gebruiken! SBN is een iets donkerdere glanzende kleur die ik ook mooi vind maar meer ‘standaard’. Hillster vind ik dan weer wel een erg bijzondere kleur en zoals ik net al zei hou ik echt van deze bruin/rode tinten. Roxanne is een intense matte kleur die ik mooi vind, al kan de matte rode kleur Jacz me toch nog meer bekoren! Buns vind ik opnieuw een ideale crease kleur en Cranapple is dé perfecte najaar kleur. Deze kleur doet me echt denken aan Kerstmis!Bij de eerste twee kleuren uit deze rij, viel mijn mond meteen open van verbazing. Wat een intense kleuren zijn Royalty en Twerk! Ik vind deze diepe paarse en fel blauwe kleur echt geweldig en wou deze ook zeker gebruiken in een look. Hustle is een ideale kleur voor een everyday look en Meeks is dan weer een klassieke goud/brons kleur. 24/7 vind ik een ietwat saaie bruintint die je in veel paletten terug kan vinden. Chip en Mocha zijn de enige twee matte kleuren uit deze rij en die vind ik persoonlijk minder interessant dan de matte kleuren uit de eerdere rijen.De laatste rij start opnieuw héél sterk met drie intense kleuren. Ik werd meteen verliefd op de glanzende kleur Pool Party. Je ziet als het ware het water effectief stromen door de licht zilveren shimmer. Jada is dé perfecte matte kleur als je het mij vraagt: intens en kleurrijk! Diva is een kleur die me ook doet verlangen naar de feestdagen omdat het dat typische ‘kerstboomgroen’ is. Enchanted is een donker groene tint met een matte finish die ik ook wel kan smaken. De laatste drie kleuren zijn niet helemaal mijn ding omdat ik kleuren zoals Central Park, Soda Pop en Abyss haast nooit gebruik. Toch vind ik dan Soda Pop de mooiste van de drie.Bij het maken van de swatches kreeg ik ontzettend veel zin om aan de slag te gaan met dit palette. Ik wou graag inspiratie bieden aan Karen om zelf ook te experimenteren met deze kleur en heb daarom gekozen om twee totaal verschillende looks te maken. Deze eerste vind ik zelf erg leuk en kan wat mij betreft ook overdag gedragen worden.  Ik maakte hiervoor vooral gebruik van de kleuren uit de derde rij van het palette. Toen had ik nog geen idee van de namen, dus ik heb ook niet exact onthouden hoe ik deze look gemaakt heb. Ik weet wel dat ik de lichte, glanzende kleuren in de binnenste ooghoek gebruikt heb en dat ik voor de highlighter kleur gekozen heb voor de eerste kleur van het palette. Ik maakte vooral een combinatie van de donkere tinten voor de buitenste ooghoek. Je kan deze look zo neutraal of heftig maken als je zelf wil!De tweede look is meteen een stuk intenser en kleurrijker dan de eerste look. Ik leende mijn inspiratie bij Youtubester Kayla Hagey, die deze look op haar manier ook al gemaakt heeft. Hiervan weet ik dus wel welke kleuren ik gebruikt heb. Ik begon met de kleur Silk Creme als transitiekleur in mijn crease. Op dezelfde kwast bracht ik de oranje kleur Creamsicle aan, opnieuw om te gebruiken in mijn arcadeboog maar dit keer meer naar boven toe. De kleur Jacz kwam ook in de crease terecht, maar dan meer naar de onderkant toe. Daarna is het belangrijk om deze goed te blenden zodat het één geheel vormt. De kleur Royalty vormde de basis voor deze look en deze bracht ik dan aan zowel op de binnenkant van mijn ooglid als op de buitenkant, en bovenaan de connectie gemaakt. Ik heb hiervoor mijn kwastje een beetje nat gemaakt om de kleur nog meer intens te maken. In het midden koos ik voor een ‘halo eye’ door de kleur Pool Party in het midden van mijn ooglid aan te brengen, opnieuw met een vochtig kwastje. Dezelfde kleuren als in mijn crease, bracht ik aan op mijn onderste wimperrand, waarna ik een klein beetje van de kleur Twerk toegevoegd heb. In mijn binnenste ooghoek maakte ik opnieuw gebruik van de kleur Enlight als highlighter. De look maakte ik af met een zwarte eyeliner bovenaan. Op mijn wenkbrauwbot bracht ik nog een matte witte kleur aan uit een andere palette, aangezien dat de enige kleur is die ik mogelijks mis in dit verder zeer complete palette.

Ik was zelf heel tevreden over deze twee looks en vooral de laatste zou ik nog wel vaker willen dragen! Ik weet nu al dat ik met mijn andere palettes die ik heb ook vaker zo’n halo eye wil gaan creëren. Hopelijk heb ik jullie hiermee ook kunnen inspireren om aan de slag te gaan met dit of een ander oogschaduw palette!

Wat vinden jullie van dit Morphe x Jaclyn Hill Palette? En welke look vinden jullie het meest geslaagd? Ik ben super benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

20 opmerkingen:

 1. Ik vind de tweede look echt prachtig staan bij je huidtint! De eerste look is een mooie warme look.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vind het een prachtig palette maar denk dat ik teveel kleurtjes niet zou gebruiken want jammer is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar heb je wel gelijk in! Ik probeer steeds vaker te experimenteren met allerlei kleuren! :-)

   Verwijderen
 3. ik zou niet zo een groot pallet kopen omdat ik niet zo avontuurlijk ben, maar Twerk vind ik - buiten de leuke naam - ook echt prachtig! Ik heb donkerbruine ogen, het zou ook mooi zijn denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik! Soms is het gewoon een kwestie van proberen Isa! :-)

   Verwijderen
 4. Ik vind het altijd zo knap als je jezelf zo mooi kunt opmaken! Zelf doe ik eigenlijk nooit iets met make-up...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor je compliment Lianne! Misschien moet je het gewoon eens een kans geven? :-)

   Verwijderen
 5. Wat een gave kleuren!! Ik doe eigenlijk niks met oogschaduw, maar het ziet er wel prachtig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Lizzie! Misschien moet je het gewoon eens proberen? ;-)

   Verwijderen
 6. Royalty en Twerk erg mooi zeg! Gekke naam though haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kleuren. Oogschaduw daar kun je zeker vrij mee experimenteren. Sinds kort ontdekt. De looks zijn erg mooi meid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Sherry! Ik probeer ook steeds vaker nieuwe dingen uit! :-)

   Verwijderen
 8. wauw dat is nog eens een pallet met veel en mooie kleurtjes. super!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooie look, vooral de look met alle kleuren vind ik fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen