vrijdag 14 september 2018

Julie | Friday Nails #200 – Fifth Avenue

http://www.verodoesthis.be/2018/09/julie-friday-nails-200-fifth-avenue.html

In de Friday Nails van deze week wil ik jullie nog eens kennis laten maken met een lakje van Essie. Ik vind Essie echt een goed merk maar zelf heb ik er niet zoveel van in huis. Deze zijn overigens niet zo goedkoop, waardoor een hele collectie starten best een kostelijk plaatje is. Dit lakje is een kleinere uitvoering, die Essie vaak in sets van drie verkoopt. Ik mocht deze kleur 64 Fifth Avenue lenen van Karen en daar ben ik altijd dankbaar voor. Op deze manier kan ik iedere week toch een nieuw lakje laten zien en telkens weer nieuwe merken en kleuren uitproberen. Het is dit keer een klassieke rode tint en meestal hou ik daar niet van. Heeft Essie dit kunnen veranderen? Je ontdekt het hier.Zoals ik net al aangaf, is dit een kleinere variant van het klassieke Essie flesje. Ik vind de vierkante flesjes altijd super cute maar deze langwerpige hebben ook wel iets. Wat ik vooral leuk vind, is dat zulke kleinere verpakkingen makkelijk zijn om mee te nemen én ideaal zijn om nieuwe kleurtjes te ontdekken. Vaak zijn deze sets dan ook voordeliger dan dat je ze full size zou aanschaffen. Je ziet ook meteen welke kleur je moet hebben omdat de kleur uit dat je ziet, goed overeenkomt met de werkelijke kleur op je nagels. Bovendien kleeft Essie de naam sticker altijd op de bovenkant, zodat je ook in bovenaanzicht een idee hebt welke kleur je moet kiezen.Het kwastje ziet er vrij goed uit, al vind ik het een beetje aan de brede kant. Bovenaan zijn de haartjes afgerond en dat vind ik dan weer wel handig om mee te werken. Het kwastje neemt nochtans weinig product op en de lak brengt een beetje stroperig aan. Wellicht is dit een nagellak die al wat ouder is, ofwel is de formule van deze kleur niet zo aangenaam. Mocht je je overigens afvragen waarvan de kleurrijke ondergronden komen die ik de laatste tijd gebruik: van mijn grootmoeder. Ik heb zelf geen tijd (lees: geduld) om aan de slag te gaan met ‘kleuren voor volwassenen’ maar zij doet het heel graag. Ik vind de uiteindelijke tekeningen prachtig om als ondergrond te gebruiken dus ik krijg deze iedere keer wanneer ze een nieuwe tekening af heeft.De kleur brengt meteen perfect aan op mijn nagels. Het is de perfecte, klassieke rode kleur. Het is een heel heldere tint die het hele jaar door gedragen kan worden. Ik heb het al vaker gezegd maar rood is niet echt mijn kleur. Toch begin ik het meer en meer gewoon te raken om het op mijn nagels te hebben en begin ik het steeds mooier te vinden. Je zal me echter niet snel een rode nagellak zien kopen maar toch vind ik het leuk om ze uit te proberen. Het kwastje lakt vrij netjes en precies dus dat valt me zeker mee. De dekking bij deze eerste laag vind ik bijzonder goed, dat kan bij een tweede laag enkel beter worden!Het is niet de kleur maar wel de glans die intenser wordt bij het lakken van een tweede laag. Het is dus niet noodzakelijk maar wel fijn wanneer je deze manicure zo lang mogelijk wil behouden. Als je snel de deur uit moet, zou één enkele laag wellicht voldoende zijn om een mooi resultaat te hebben. Ik zou dringend eens wat meer lakjes van Essie in huis moeten halen want ik heb gezien dat ze enkele prachtige najaar kleuren op de markt hebben gebracht. De houdbaarheid heb ik helaas niet kunnen testen maar deze is over het algemeen prima bij Essie!

Wat vinden jullie van deze rode tint? Welke kleur dragen jullie het liefst op je nagels? Laat het me zeker weten in de reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten