maandag 27 augustus 2018

Review | Australian Gold Soothing Aloë after sun


Toen ik een paar weken geleden op vakantie was, maakte ik de fout om te denken dat factor 30 wel zou volstaan. Resultaat? Een verbrand huidje. Ik had natuurlijk zelf wel al aftersun bij, maar had niet het gevoel dat die voldoende werkte. Ik besloot dus een tripje te doen naar een plaatselijke apotheek om te zien of er niets was dat er iets straffer uit zag. Naast een flesje zonnebrand factor 50, kocht ik ook een fles Australian Gold Soothing ALOE aftersun gel. Het feit dat het een gel was, deed me denken dat dit een iets verkoelender effect zou hebben dan de crème die ik van thuis meegebracht had. Benieuwd wat ik er van vond? 


Laten we het eerst en vooral even over de prijs hebben. Voor deze fles betaalde ik 34 lev. Dit komt neer op ongeveer €18. Dit is uiteraard al een redelijk hoge prijs, maar als je gaat kijken naar de prijs hiervan bij Kruidvat of online is hij toch nog iets goedkoper. Uiteraard kosten zulke dingen op vakantie net ietsjes meer dan thuis. Zelfs als je eigenlijk op reis gaat naar een goedkoop land. 


Maar dan, het belangrijkste: wat vind ik van het product zelf? Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, is het een doorzichtige groene gel. De gel voelt heel erg koel aan en dat doet na de eerste 'shock' wel deugd op een verbrande huid. Je kunt deze ook in de ijskast bewaren zodat hij nog kouder is. Dit hebben wij enkele dagen gedaan, maar dat was eigenlijk niet per se nodig. 

De aftersun heeft wel een erg speciale geur. Het heeft iets weg van chocolade in mijn ogen. Ik lees op heel veel plaatsen dat mensen de geur erg lekker vinden. Persoonlijk was ik er niet de grootste fan van, maar dit is natuurlijk iets waarover je kunt blijven discussiëren. Als je wilt weten of jij hem wel lekker vindt, kun je er natuurlijk altijd in de winkel even aan ruiken en dan weet je snel genoeg of het iets voor jou is. Wat gelukkig wel zo was is dat de geur me niet in die mate stoorde dat ik hem niet meer zou gebruiken. 

In gebruik was hij voor de rest wel erg fijn. De gel trekt snel in, maar geeft nog wel even een licht plakkerig gevoel. Voor mij geen ramp, aangezien ik dan nog even aan het lezen was voor ik effectief ging slapen. Daarnaast heeft deze aftersun echt wel geholpen om mijn verbrande huid te verkoelen en te kalmeren. Ik ben achteraf op een paar plaatsen heel lichtjes afgeveld, maar niet zo erg als ik gevreesd had. 

Hebben jullie nog tips voor goede aftersun of zonnebrand? 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Het ziet er ook gewoon al verkoelend uit vind ik. Dat hebben ze goed gedaan qua kleur en vormgeving.

    BeantwoordenVerwijderen