zaterdag 25 augustus 2018

Review | 2x Teatime kookboek


Zoals jullie al dan niet weten, was ik een paar weken geleden jarig terwijl ik op vakantie was. Toen ik terug kwam, kreeg ik van de ouders van Toon twee kookboeken cadeau die zich richten op een high tea. Zelf vind ik dit soort dingen superleuk en het leek me wel fijn om mijn bevindingen erover met jullie te delen. Let wel op, ik heb nog geen specifieke recepten geprobeerd. Hetgeen ik vandaag ga vertellen is puur gebaseerd op hun lay-out en inhoud. 

The Women's institute teatime collection


Het eerste boek waar ik het over ga hebben is dit. Het staat vol met recepten van allerlei zoetigheden. Het gaat dan van cupcakes tot zelfs zelfgemaakte chocolaatjes. Om heel eerlijk te zijn was ik best wel onder de indruk van wat er hier allemaal instaat. Zo vind je er zelfs taarten van drie verdiepingen die dan nog eens prachtig gedecoreerd zijn. 

Bij de meeste high tea's krijg je ook hartige dingen, maar daar houdt dit boek zich niet mee bezig. Zoals ik hierboven al vermeldde gaat dit enkel over de zoete dingen. Ook vanbinnen ziet het boek er erg mooi uit. Bij veel van de recepten staat een foto en qua lettertype en grootte is het makkelijk te lezen. Let wel op dat dit boek in het Engels is. Over het algemeen wordt erg duidelijke taal gebruikt, maar soms kan het wel eens handig zijn om een woordje op voorhand op te zoeken. Kwestie dat je er tijdens het koken niet over struikelt. 

Wat ik nog erg fijn vind is dat de hoeveelheden gewoon in gram staan aangegeven. Bij Engelstalige recepten wordt er nogal snel gegrepen haar cups en teaspoons, maar daar ben ik zelf nog niet helemaal mee bezig. 

Als je houdt van zoetigheden en Engels geen drempel vindt, is dit een ideaal kookboek om in huis te hebben. Ik weet alvast dat ik toch zeker enkele dingen ga uitproberen! 

The Ritz London book of Afternoon Tea

Het tweede boek ziet er heel chique uit. Het is gebaseerd op de afternoon tea's die je in het Ritz in Londen kunt krijgen. Dit boek is eigenlijk compleet anders dan het eerste. Waar het andere echt puur een kookboek was, krijg je heel ook heel veel uitleg over het onstaan van high tea's en de verschillende soorten thee.

Daarnaast is er in dit boek ook nog een hoofdstukje dat hartige recepten bevat. Dit is in mijn ogen wel een pluspunt. De extra informatie over de soorten thee is ook wel leuk, maar in mijn ogen niet perse nodig. En dit is hoe het boek er langs binnen uit ziet. Zoals je ziet is ook dit compleet anders dan in het vorige boek. Het is wederom een Engels boek en daar stoppen eigenlijk de gelijkenissen. Het is een stuk minder overzichtelijk en doordat het een klein boekje met veel informatie is, is ook het lettertype een stuk kleiner. 

Wat ik nog mis in dit boek zijn foto's. Af en toe vind je een zwart-wit tekeningetje van hoe het eruit zou moeten zien. Wel een pluspunt is dat de hoeveelheden op drie verschillende manieren is weergegeven en daarnaast vind je ook wel eens een ander woord voor een ingrediĆ«nt wat mij al een pak opzoekwerk bespaart. 

Als ik zelf zou moeten kiezen, zou ik voor het eerste boek gaan. Nu hoeft dit niet en ben ik uiteraard ook erg blij met het tweede. Wanneer ik iets uit een van de boeken gemaakt heb, zal ik dit zeker even met jullie delen.

Liefs
Veronique2 opmerkingen:

  1. Ze zien er goed uit! Alleen inderdaad jammer dat The Ritz London book of Afternoon Tea geen afbeeldingen heeft!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Een foto zou je toch al ineens zoveel meer zin geven om eens iets te maken, niet? :D Fijn dat je m'n mening deelt!

      Verwijderen