maandag 20 augustus 2018

Recept | Gyros salade


Op dieetdagen mag ik eigenlijk zo weinig eten dat ik wel echt wil dat mijn avondeten lekker is en zeker goed vult. Na het avondeten is het normaal niet echt de bedoeling dat ik nog ga snacken (of ik moest nog een stuk fruit over hebben). In het begin aten we heel vaak een koude schotel, maar dat ben ik ondertussen al zo beu.  Een tijd geleden stelde Patricia voor om eens een soort Gyros salade te maken en zo gezegd zo gedaan. Vandaag deel ik jullie het recept van de tot nu toe best gelukte versie. Die met tzatziki. 

Benodigdheden:
- 150 gr kipfilet (per persoon)
- tomaat
- augurken (zuur/zoetzuur)
- Chinese kool
- maïs
- rode ui
- rode paprika
- komkommer
- magere yoghurt
- shoarma/gyros kruiden
- saus naar keuze (wij gaan meestal voor ketchup & mayonaise als er geen tzatziki gebruikt wordt)
- sambal
- olijfolie
- knoflook

Bereiding kip: 
- Snij de kip in kleine blokjes en marineer deze in olijfolie en de kruiden. 
- Zet de kip voor ongeveer een uurtje in de ijskast zodat de smaken kunnen intrekken. 
- Bak de kip tot hij gaar is. Je kunt zelf kiezen om hem warm of koud te serveren.

Bereiding tzatziki:
- Gebruik een mandoline om de komkommer in filterdunne schijfjes te snijden.
- Voeg de magere yoghurt toe aan de komkommer. 
- Pers de knoflook en voeg deze eraan toe. 
- Voeg zout en peper toe naar smaak. (Je kunt er eventueel ook dille aan toevoegen). 

Daarna snij je alle andere groentjes in blokjes en de Chinese kool in reepjes. Dan leg je alles in laagjes op je bord met als laatste de tzatziki en de sambal. Het lekkerste is om het door elkaar te mengen wanneer je het effectief gaat eten. 

Buiten het snijwerk is dit eigenlijk een gerechtje dat redelijk snel klaar en lekker is! Door magere yoghurt als saus te gebruiken bespaar je ook nog eens heel erg veel kcal, wat mooi meegenomen is als je net zoals ik wilt afvallen. 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten