zaterdag 4 augustus 2018

Persoonlijk | Even kletsen


Het is alweer een hele tijd geleden dat jullie nog iets van mij gehoord hebben of alleszins toch voor de blogpost van vorige week zaterdag. Nu ik vakantie heb, begon het toch echt terug wat te kriebelen om te beginnen bloggen. Het was eerst niet gemakkelijk om weer wat goede onderwerpen te vinden, maar dat komt wel vanaf dat ik weer eventjes bezig ben. Vandaag wil ik jullie dus weer eventjes een update geven over hoe het nu met mij gaat en waar ik dan tegenwoordig weer mee bezig ben. Tegenover afgelopen schooljaar zal er vanaf september heel wat veranderen en dat kan een positieve invloed op mijn bloggen hebben. 

We zullen dan maar beginnen met hetgeen waar ik het meest blij om ben. Na twee jaar een extra opleiding gevolgd te hebben 's avonds kan ik eindelijk voor mezelf zeggen dat dat voorbij is. Helaas ben ik wel niet geslaagd, maar ik kan het gewoon niet opbrengen om dit nog eens een jaar te doen. Dit afgelopen jaar heb ik me op sommige momenten zo slecht gevoeld en kon ik me niet aanzetten om ook maar iets voor die opleiding te doen. Daarnaast heb ik ook beseft dat ik veel liever gewoon les geef en dat is uiteindelijk wat telt. Dus volgend schooljaren zijn mijn dinsdag - en donderdagavonden weer gewoon vrij! Dit voelt nu al geweldig! 

Nu het net even over lesgeven ging, heb ik helaas ook slecht nieuws. Na twee jaar op dezelfde school gewerkt te hebben, kreeg ik de laatste week voor de vakantie te horen dat er volgend jaar geen uren meer zijn voor mij. Dit wil dus zeggen dat ik opnieuw moest beginnen solliciteren en voorlopig heb ik nog geen vooruitzicht op werk in september. Toch blijf ik positief want ik weet dat er eind augustus nog heel wat vacatures online zullen komen. Indien het niet al voor september is, dan ben ik toch zeker dat ik in oktober wel weer aan het werk zal zijn. Duim voor me! Het heeft na dat nieuws wel eventjes geduurd tot ik het echt heb kunnen loslaten en ben kunnen beginnen genieten van de vakantie. De eerste paar dagen was het alsof ik in een of ander zwart gat terecht was gekomen. Ik wist niet wat ik met mezelf moest aanvangen en wat ik in hemelsnaam allemaal moest doen met al m'n tijd. Toch kon ik mezelf ook niet voor de blog inzetten, want dat voelde op dat moment dan weer niet nuttig genoeg. Gelukkig is ook dat gevoel verdwenen en geniet ik er nu zelfs van om achter m'n laptop te kruipen en een artikel te schrijven. Ook heb ik weer veel meer zin in het opzoek gaan naar inspiratie en het maken van foto's. Goed teken, me dunkt. 

Toch ben ik momenteel voor in mijn geniet-modus en probeer ik de gedachte 'moeten' zoveel mogelijk achterwege te laten, zelfs bij de klusjes die erbij horen. Zo 'moet' ik geen avondeten maken, nee ik ben zo vriendelijk om het eten te willen maken. ;) Maakt mezelf ook ineens een stuk positiever! Haha! En dan als laatste onderwerp in deze post toch een korte verwijzing naar mijn afvalavontuur dat in juni 2017 begonnen is. Het gaat niet enorm snel en nu in deze warme zomermaanden lukt het me amper om er iets af te krijgen (warmte maakt me namelijk heeel erg lui), maar ondertussen is er toch al ongeveer 11 √† 12 kg af. Afhankelijk van dag tot dag. ;) Zoals je misschien op de foto's kunt zien, ben ik er nog lang niet, maar persoonlijk vind ik wel dat ik toch al heel wat vooruitgang geboekt heb. Zeker als je gaat kijken naar de foto hiernaast. Ik weet niet of ik toen met een holle rug stond, maar wanneer ik deze foto bekijk, besef ik echt pas hoe dik ik op een bepaald moment geweest ben. Toen deze foto genomen werd, zat ik zo ongeveer op mijn zwaarste punt. Hiervan had ik zelf al enkele kilootjes afgekregen voor ik bij de di√ętiste startte. 

Dit was het zo ongeveer wel voor mijn persoonlijke update van nu. Ik probeer voortaan weer elke zaterdag te posten en als ik iets leuks tussendoor heb, komt dat nog wel op een andere dag online.

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten