woensdag 8 augustus 2018

Julie | Too Faced – Natural Love Palette

http://www.verodoesthis.be/2018/08/julie-too-faced-natural-love-palette.html

In het artikel van vandaag wil ik jullie nog eens een oogschaduw palette laten zien. Ik leende deze van vriendin Karen omdat ik zelf natuurlijk niet ieder oogschaduw palette kan kopen dat ik mooi vind. Ik heb best veel palettes maar ook Karen heeft een aardige collectie. In de komende maanden gaan jullie dus nog meer producten van haar zien. Too Faced is een merk dat mij ontzettend aanspreekt. Zowel qua verpakkingen als producten zelf, vind ik het een prachtig merk. Ik heb erg lang niks anders gebruikt dan mijn Chocolate Bar Palette en sinds kort ben ik verliefd op het Sweet Peach Palette. Deze keer laat ik het Natural Love Palette zien met maar liefst 30 kleuren! Benieuwd? Lees dan zeker verder!Het palette is vrij groot dus niet echt travel friendly maar als je deze in huis hebt, kan je een heleboel verschillende looks maken. Als je het palette diagonaal in de helft zou snijden (links boven naar rechts onder), heb je aan de bovenkant een aantal lichtere kleuren en aan de onderkant een aantal donkerdere tinten. Het palette bevat ook een grote spiegel, wat ik erg handig vind. Op de achterkant kan je lezen dat het eerste Natural Eyes Palette uit 2009 komt én dat er een aantal kleuren uit andere palettes in zitten maar ook erg veel nieuwe kleuren. Er zitten 7 matte, 13 shimmer en 10 sparkle kleuren in dit palette. Het palette kost rond de €65, wat niet goedkoop is maar dan heb je ook wel wat.Naar goede gewoonte, zit er ook bij dit palette een boekje met voorgestelde looks. In dit boekje kan je ook lezen wanneer alle natural palettes uitgekomen zijn, zoals deze speciale editie die uitkwam in 2017. In het boekje staan maar liefst zes looks uitgelegd die je kan maken met het palette. Natuurlijk zijn de mogelijkheden eindeloos maar deze zes looks zijn vrij klassiek en zijn een grote hulp voor beginners. Ikzelf heb me niet laten leiden door deze looks maar als het mijn eigen palette zou zijn, zou ik ze wel allemaal uitproberen. Natuurlijk heb ik van alle kleuren ook swatches gemaakt en nadien laat ik jullie mijn full face look zien.En we zijn vertrokken met de eerste rij swatches! Het palette begint met de matte, witte kleur Heaven. Kleuren zoals deze, vind ik altijd mooi op het wenkbrauwbot. Fairy Tale is een glitterende gouden kleur die ik erg mooi vind maar zoals je kan zien is hij helemaal anders van textuur als de andere kleuren. Nudie is een prachtige nude taupe kleur die ik graag gebruik als transitiekleur. Tickle Me is een shimmer kleur die bij iedereen wel mooi zal staan omdat hij erg neutraal is. Don’t Settle heeft een groene ondertoon en daar hou ik wel van. Het is klassiek maar toch bijzonder. Fingers Crossed is de donkerste kleur uit de rij en is een beetje korrelig. De tweede rij begint met de matte roze kleur Lace Teddy. Ik vind deze kleur echt geweldig mooi en zou deze ook als transitiekleur kunnen gebruiken. Satin Sheets is een van mijn favoriete kleuren uit het palette en op de foto is hij niet half zo mooi als in het echt. Het is een unieke shimmer kleur! Push Up is een kleur die je in erg veel palettes kan terugvinden: een glanzende zacht bruine kleur. Honey Pot knalt echt van het scherm als gouden tint. Deze vind ik perfect om op het bewegend ooglid te gebruiken. Chocolate Martini is een donker bruine kleur met chunky gouden glitters doorheen. Undercover is dan weer een zachtere bruine kleur, hoewel hij in de verpakking donkerder lijkt.Pink Cheeks valt een beetje weg op mijn bleke huid maar het is opnieuw een prima matte kleur. Kittens is de intensere versie van Satin Sheets, al komt hij op de foto veel meer lila uit dan in het echt. Hij heeft in zonlicht ook een bijzondere gouden gloed dus deze kleur vind ik erg mooi. Bunny Nose krijgt misschien wel de prijs voor schattigste naam uit het palette en ook de lichtroze kleur zelf is erg cute. Moonbeam vind ik weer zo’n klassieke gouden kleur die ik erg makkelijk vind om te combineren. Love Bug heeft me erg verrast en behoort ook tot favoriete kleuren van mezelf. Het is een donkere kleur met zacht paarse ondertoon. Smonkin’ valt me erg tegen omdat de pigmentatie echt te wensen overlaat. Bij zo’n naam verwacht ik een kleur die veel intenser is dan wat ik hier zie.De voorlaatste rij bevat veel bruine en groene tinten, een beetje legerachtig van stijl. Toch begint de rij met Poodle, een krijtwitte kleur die volgens mij een donkere look echt kan oplichten. Cutie Patootie ziet er wat mij betreft uit als een prima basiskleur. Een roségouden kleur die in dit palette zeker op zijn plaats zit. Dear Diary heeft een fantastische pigmentatie en houdt het midden tussen een gouden en groene kleur. Coffee Date vind ik een mooie bruine shimmer kleur die ik persoonlijk zou gebruiken in de buitenste ooghoek. Spoiled valt me opnieuw een beetje tegen omdat de bruine tint een beetje vlekkerig aanbrengt. Night Fever is een beetje beter maar zoals je kan zien is hij niet overal even intens. Bovendien vind ik hem vrij gelijkend met kleur Undercover.De laatste rij is heel gevarieerd zowel van kleuren als van pigmentatie. Spotlight is een lichte crèmekleur die ik op mijn wenkbrauwbot zou gebruiken bij bepaalde looks. Honey Butter vind ik een erg mooie transitiekleur omdat het zo zacht bruin/taupe is en een perfecte matte pigmentatie heeft. Honeymoon is een kleur die ik graag gebruik omdat het een glanzende rozerood tint is. Hot & Bothered heeft een belachelijk goede pigmentatie en deze oranje/bruintint zou ik ook in mijn buitenste ooghoek aanbrengen. In de laatste twee kleuren ben ik een best teleurgesteld. Makeup & Chill is een mooie matte bruine kleur maar brengt vrij vlekkerig aan. Ook voor Stiletto moet je geduld hebben om de kleur op te bouwen. Deze matte zwarte kleur zou ik als lijntje gebruiken, zowel op als onder mijn oog.Om te beginnen wil ik alvast zeggen dat het moeilijk kiezen was tussen alle mooie, naturelle kleurtjes. Je kan veel kanten op met dit palette maar ik wou echt een erg natuurlijke look maken om er dan een felle lipstick bij te combineren. De laatste twee kolommen uit het palette vond ik vrij korrelig. Kittens, Cutie Patootie, Satin Sheets en Love Bug waren mijn favoriete kleuren uit het palette, dus die wou ik zeker gebruiken. 

Op mijn hele ooglid bracht ik een mix aan van Satin Sheets, Kittens én Cutie Patootie. Ik vond deze kleuren erg mooi in de pan maar op het ooglid vallen ze een beetje weg. Daarom besloot ik ze alle drie te gebruiken over elkaar heel. Als transitiekleur koos ik voor Lace Teddy en Honey Butter. Beide kleuren zijn erg mooi en daarom wou ik ze ook combineren. In mijn crease koos ik uiteindelijk voor de kleur Love Bug en op mijn wenkbrauwbot viel de keuze op Heaven. In mijn binnenste ooghoek wou ik graag wat extra glitter en daarom ging ik voor Fairy Tale. Als laatste bracht ik nog een beetje Spoiled aan in de buitenste ooghoek en op mijn onderste wimperrand.


Mijn eindoordeel is dat dit een erg uitgebreid palette is en ik denk dat letterlijk iedereen wel een ooglook voor elkaar kan krijgen met dit palette. Toch zou ik het zelf niet kopen omdat ik meer hou van uitgesproken kleuren en minder snel kies voor een complete natural look. Toch vond ik het erg leuk hier mee aan de slag te gaan! Vinden jullie de look geslaagd? En zouden jullie dit palette kopen? Welke tint spreekt je het meeste aan? Ik ben dan ook erg benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

12 opmerkingen:

 1. Nee, ik zou dit niet kopen. Met mijn twee kleurtjes heb ik genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Twee kleurtjes? Oei! Haha, ik heb zoveel palettes liggen en zou niet kunnen kiezen! :-D

   Verwijderen
 2. Oh wauw die doos vind ik echt prachtig. Wat een romantische vormgeving, zo met die bloemen en zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, Too Faced heeft altijd prachtige verpakkingen Nicole! :-)

   Verwijderen
 3. heel mooi pallet had nog nooit van het merk gehoord

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens de moeite om te bekijken Naomi! Ze hebben erg fijne producten! :-)

   Verwijderen
 4. je zou dit palet toch alleen al voor de verpakking kopen! zo schattig

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben helemaal voor de natural look. Ik ben niet echt een make-up mens. Dus als ik het gebruik, dan wil ik dat de make-up niet opvalt (maar dat mensen wel zeggen: wat zie je er goed uit!).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik helemaal Jessie! Dan zou dit palette zeker wat voor jou zijn! :-)

   Verwijderen
 6. Wat een super super mooie kleuren allemaal! Enige reden dat ik hem nooit heb gekocht is dat ie zo groot is. Vind het belangrijk dat ik een palette makkelijk kan opbergen bij derest van m'n collectie. Maar toch... die kleuren! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat snap ik Tessa! Ik vind hem ook best groot... Dat is niet handig om mee op vakantie te nemen of op te bergen inderdaad! :-)

   Verwijderen