zondag 5 augustus 2018

Julie | Maskerreview: Garnier – Charcoal Sheet Mask

http://www.verodoesthis.be/2018/07/julie-maskerreview-garnier-charcoal.html

Op de eerste zondag van iedere maand, bespreek ik een masker. Iedere keer weer probeer ik iets nieuws uit en dit telkens van andere merken of andere texturen. Deze keer wil ik het Garnier SkinActive Pure Charcoal Sheet Mask onder de aandacht brengen. Ik haalde dit masker in huis door een samenwerking van Goed Gevoel met Deauty. Elk jaar koop ik deze box om aan een voordelige prijs nieuwe producten te leren kennen. Eerder besprak ik al het HydraBomb masker van Garnier en vandaag komt dan de Charcoal variant aan bod. Benieuwd naar wat dit masker voor mijn huid doet? Lees dan zeker verder!Het enige wat ik in het begin een beetje jammer vond, was de Franstalige uitleg op de verpakking. Ik kan heus wel naar de plaatjes kijken en ik weet sowieso wel hoe een sheet masker werkt maar toch vond ik het storend. Gelukkig staat er wel in het Nederlands op dat dit een zuiverend & hydraterend masker is dat de poriën zou moeten verfijnen. Meer nog; één masker geeft je huid in amper 15 minuten hetzelfde effect als wanneer je een week lang een hydraterend serum gebruikt. Althans, dat is wat ze bij Garnier beloven. Ik zou het sterk vinden als deze belofte zou nagekomen worden. Goed dan, over naar het masker zelf! Ik vind de verpakkingen van Garnier altijd belachelijk groot en snap niet zo goed waar dit voor nodig is. Andere merken krijgen hetzelfde formaat van masker ook in een kleiner zakje. Wanneer ik het masker uit de verpakking haal, geeft dit geen specifieke geur af. Verrassend genoeg past het masker precies op mijn gezicht! Dat heb ik nog niet vaak eerder gehad. Het gevolg is wel dat ik me met dit zwarte masker net een overvaller voel maar dan wel eentje met een stralende huid natuurlijk! ;-) Het masker voelt koel aan op mijn huid en blijft tijdens de beoogde 15 minuten goed op zijn plaats zitten.

Het verwijderen is uiteraard zeer makkelijk. Je hoeft enkel maar het vel van je huid te halen. Nadien blijft er nog wat serum achter en dat kan je dan inmasseren in de huid. Mijn huid voelt nadien strak aan, maar dan in goede zin. Alsof het fijne lijntjes weer strak getrokken heeft. Mijn huid ziet er na gebruik best goed uit maar ik zie geen verbluffend resultaat. Ergens verwachtte ik dat ook niet maar zoals ik al zei, denk ik niet dat het de belofte kan waarmaken van hetzelfde resultaat te geven als na 15 dagen een serum gebruiken. 

Het is een fijn masker om even snel tussendoor te gebruiken maar dan zijn er volgens mij ook goedkopere alternatieven. Dit masker voor éénmalig gebruik kost zo’n €3.50 en dat vind ik het persoonlijk niet helemaal waard. 

Hebben jullie dit masker al eens geprobeerd? En houden jullie meer van peel-off, sheet of crèmemaskers? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

12 opmerkingen:

 1. Fijn dat het goed werkt, ook al is het dan vrij duur. Goed om te weten dat je het de prijs niet helemaal waard vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel erg grappig, zo’n opvallend masker. Het lijkt me heerlijk om je huid even zo te verwennen. Ik ga op zoek eentje die mijn rimpeltjes een beetje strak kan trekken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat is het zeker Margo! :-) En succes met je zoektocht!

   Verwijderen
 3. Ik ben zelf altijd fan van crèmemaskers :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die vind ik ook fijn, al is een sheet masker makkelijker te verwijderen natuurlijk! :-)

   Verwijderen
 4. Ziet er een goed masker uit! En ook niet zo duur!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op zich valt het nog mee, maar ik ken goedkopere die ik ook fijn vind Amelie! :-)

   Verwijderen
 5. Dit klinkt als een erg fijn masker, ben sowieso fan van tissue maskertjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou zelf meer van creme- of kleimaskers die je weer af kan spoelen. Maar zo'n sheetmasker heeft wel een leuke fun factor natuurlijk.
  Ben benieuwd naar je volgende review!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wissel graag af wat texturen betreft! En dankjewel, die komen er zeker aan! ;-)

   Verwijderen