maandag 30 juli 2018

Wat ik zoal eet op een "dieet-dag"


Dagboek artikels zijn voor mij al een eeuwigheid geleden en dit is eigenlijk wel jammer. Dit waren vroeger namelijk mijn favoriete artikels om te schrijven, maar ook om zelf van anderen te lezen. Sinds ik ben beginnen werken, had ik veel minder de kans om foto's te nemen van alles wat ik deed en dat is nu in de vakantie toch wel iets anders. Vandaag heb ik ervoor gekozen om met jullie te delen wat ik zoal op een dieet-dag eet. Een tijdje  geleden heb ik geprobeerd om dit eens op foto te zetten. Ik zal proberen om voortaan als ik iets anders qua avondeten eet dat ook op foto te zetten, zodat ik een overzichtje van mogelijke avondmaaltijden kan voorschotelen.Normale mensen beginnen hun dag met een ontbijt, maar dat was bij mij op de dag dat ik deze foto's maakte dus niet het geval. Misschien had ik te lang geslapen of had ik gewoon geen honger 's morgens, wie zal het zeggen. Op deze foto zie je dus mijn middageten. Het is een gebakken eitje met chinese kool en prei erin. Erop zie je light kruidenkaas, komkommer en wat ui. Hier heb ik meestal semi-genoeg mee, maar het gebeurt wel eens dat wanneer ik het net op heb, ik precies meer honger heb dan ervoor. Om die reden probeer ik bij mijn eitje dus voldoende groentjes te eten om een iets voller gevoel te krijgen. De combinatie gebakken ei en kruidenkaas vind ik trouwens superlekker! 


Tussendoor probeer ik zeker genoeg te drinken, maar vaak is dit helaas iets wat ik vergeet. Deze vakantie ben ik al een aantal keer 's avonds tot het besef gekomen dat ik nog niets gedronken had. Ik weet het! Dit is superslecht, maar vaak heb ik gewoon geen dorst en denk ik er gewoon niet aan. Ik drink zelfs bijna geen koffie meer nu tijdens de vakantie en dat kon ik mij tijdens het schooljaar zelfs niet voorstellen. 


Dit 'papje' is op dieetdagen een redder in nood. Het is een soort van zelfgemaakt vruchtenijs. Supergemakkelijk te maken en eigenlijk heel lekker. Ik maak dit namelijk door bevroren fruit te pletten met een klein beetje melk erbij. Ik doe er zelf geen zoetstof in want de mix die ik gebruik is redelijk zoet. Overlaatst maakte ik het met een fruitmengeling van een andere winkel en dat was iets minder lekker. Ik vind dit trouwens zo lekker dat ik dit soms zelfs op gewone dagen durf te maken! 


Het avondeten op deze dag was iets fancier dan anders. We hadden namelijk nog varkenshaas over van de dag ervoor en aangezien dat ook redelijk mager vlees is , mag dat ook op een dieetdag. Ik maakte dan gebakken tomaatjes met wat mozzarella erop en gebakken champignons met look. Daarnaast nog een heel klein beetje barbecuesaus (wat trouwens qua kcal nog heel goed meevalt!) Dit soort avondeten komt niet vaak voor op dieetdagen. Heel vaak maken we eerder slaatjes of koude schotels, maar dit was toch een fijne afwisseling. 

Wanneer ik dit schrijf, is het trouwens ook een dieet-dag en ik krijg alweer honger van zelfs naar deze foto's te kijken. Tijd om in bed te kruipen dus! 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten