zondag 29 juli 2018

Julie | Opgemaakt #53 – Juni

Wat is het een hitte terwijl ik dit schrijf! Hitterecords worden verpulverd en het is niet uit te houden buiten of binnen. Toch probeer ik om al mijn artikels aan het gewone tempo online te laten komen. Op het einde van iedere maand is het tijd voor de opgemaakte producten van de maand ervoor. Dit keer zien jullie dus alle producten die ik heb opgemaakt in juni.

Beginnen doe ik zoals altijd met de geurkaarsen. Welke gek met deze hitte nog geurkaarsen aansteekt? Ik dus. In juni hebben we thuis een pakje Monoï D’Été geur theelichten op van Carrefour. Deze waren best oké maar nadien heb ik nog enkele andere pakjes van het merk gehad en deze waren verschrikkelijk. Deze koop ik niet meer opnieuw.

De andere kaars die we opgemaakt hebben is de Pear & Blue Mint geur van Primark. Het was maar een klein blikje maar de geur kon je echt nergens ruiken, zelfs niet als je er pal boven ging hangen. De kaars is ook niet mooi opgebrand en nadien zat er nog heel veel kaarsvet in het potje. Ook deze kopen we dus zeker niet meer opnieuw. Benieuwd naar wat ik nog meer heb opgemaakt? Lees dan zeker verder!
Op 2 juni kwamen we terug thuis van onze huwelijksreis in Mexico. We hebben daar veel reisproducten gebruikt en nadien hebben we sommigen thuis nog verder opgemaakt. Zo ook deze The Ritual of Dao Body Cream van Rituals. Ik vind deze geur erg lekker en bovendien is hij zacht en ontspannend. Hij is ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid en daar heb ik op vakantie wel eens last van. Deze zou ik zeker opnieuw kopen maar ik heb er nog enkele tubetjes reserve van in huis.


Natuurlijk hebben we ook voldoende aftersun moeten smeren na onze vakantie en dat hebben we thuis ook nog eventjes gedaan. Zo hebben we een kleine tube van de Rituals Aftersun Hydration Lotion opgemaakt. Deze kan je zo niet kopen maar kreeg je ooit eens cadeau bij besteding van een bepaald bedrag. De grote tube hiervan koop ik wel telkens opnieuw en nemen we elke keer mee op vakantie.


Van Yves Rocher hebben we de Protectyl Végétal Aftersun Lotion opgemaakt. Voortaan zit deze in een andere verpakking maar ook deze vind ik erg fijn. Zowel die van Rituals als Yves Rocher ruiken lekker, plakken niet en verzorgen je huid. Als je in de zon gezeten hebt, zorgen deze ook voor afkoeling voor je lichaam. Ook deze heb ik ondertussen, in de nieuwe verpakking, opnieuw gekocht.

Ook wat parfum betreft neem ik vooral travel size producten mee op vakantie. Van Balea heb ik de Sternen Schweif Eau De Toilette opgemaakt. Deze zat in hun AdventKalender anderhalf jaar geleden en heb ik nu pas op vakantie opgemaakt. Het was een lekker luchtig geurtje voor overdag en zo heb ik hem dus ook gebruikt. Ik denk dat deze Limited Edition was en dat je deze nu dus niet meer kan kopen. Anders zou ik hem niet in het groot hebben aangekocht maar misschien wel opnieuw in zo’n kleine verpakking.


Van Rituals heb ik een travel size Voyage En Inde Parfum opgemaakt. Dit is een Limited Edition geur van twee winters geleden en volgens mij is dit mijn absolute favoriet. Het is een vrij zware en kruidige geur maar ik vind hem echt geweldig. Deze heb ik in het groot en ik kocht toen ook verschillende kleintjes reserve. Mocht ik deze ooit allemaal opmaken, denk ik dat ik de zwarte geur van Narciso Rodriguez For Her koop want die lijkt hier vrij hard op.

Wat gezichtsverzorging betreft heb ik zeker goed mijn best gedaan in juni. Op vakantie heb ik de Origins Original Skin Matte Moisturizer in een reisformaatje gebruikt als dagcrème. Deze vond ik zo ontzettend fijn omdat hij snel introk en inderdaad mijn huid matteerde. De geur was ook lekker zacht. Nadien heb ik deze thuis verder opgemaakt. Ik heb deze op mijn wishlist staan om in het groot aan te schaffen.


Van Babaria heb ik uit de Twenty lijn de gezichtscrème opgemaakt. Deze kocht mijn mama altijd op vakantie en ze was dol op dit potje met granaatappelgeur. Ik heb haar laatste potje nu dus opgemaakt als nachtcrème en ik vond hem ook erg fijn. De geur deed me dan ook aan haar denken maar de textuur vond ik ook oprecht goed. Ik zou deze zeker opnieuw kopen als ik hem op vakantie nog eens tegenkom.

Opnieuw van Origins heb ik ook een travel size nachtcrème opgemaakt. Met dit kleine potje kom je echt super lang toe! Ik nam hem mee naar Londen én Mexico en heb hem nadien toch nog thuis verder moeten opmaken. Ik heb deze Three Part Harmony gezichtscrème al in het groot aangekocht maar hij is wel best prijzig. Nadien wil ik hem zeker opnieuw aanschaffen maar hopelijk kan ik dat met korting doen.

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik geen grote fan ben van The Ritual of Buddha lijn van Rituals. Onlangs is de geur echter licht gewijzigd en nu vind ik hem alvast beter. Er zitten ook enkele nieuwe producten in dat gamma, waaronder een deodorant spray en stick. Deze laatste heb ik dan ook met veel plezier opgemaakt. Ik had deze voor mijn vakantie in gebruik thuis en heb hem nadien gewoon thuis verder gebruikt. Ik zou deze zeker opnieuw kopen.


Op vakantie zelf heb ik gebruik gemaakt van de Lady Speed Stick in de geur Orchard Blossom. Deze blijft toch mijn ultieme favoriet van het merk en ik heb er dan ook bijna altijd eentje in huis. Op het einde is hij helaas afgebrokkeld, zoals je kan zien, maar toch blijf ik fan van deze deodorant stick.

Het is al lang geen geheim meer dat Nick en ik iedere avond handcrème gebruiken voor we gaan slapen. Ik heb dan ook een best grote voorraad handcrèmes in huis en zo kunnen we iedere keer afwisselen. Dit keer hebben we thuis de The Ritual of Dao Hand Balm opgemaakt en die vind ik erg fijn. Het is een balsem maar toch is hij niet te dik en trekt hij snel in. De geur is heerlijk zacht en hetzelfde kan gezegd worden van de textuur. Ik vind deze echt erg fijn en zou hem best opnieuw willen. Ik heb echter nog een te grote voorraad om deze nu al opnieuw te kopen.


In de Estée Lauder Company Store kocht ik bij mijn laatste bezoek deze Take It Away Makeup Remover Lotion. Ik nam hem mee op vakantie en heb hem thuis verder opgemaakt. Het was een vrij dunne lotion maar hij deed zijn werk zeker niet slecht. Kwestie van prijs is hij natuurlijk niet goedkoop en dan vind ik toch die van Rituals veel beter, zowel van prijs als van textuur. Ik zou deze dus enkele opnieuw kopen als er een kortingsactie op is.


Wat betreft gezichtsdoekjes heb ik ook mijn best gedaan. De roze Flormar Make-Up Wet Wipes gingen mee op vakantie en heb ik thuis verder opgemaakt. Deze heb ik al vaker gehad maar met mijn gevoelige vakantiehuidje vond ik ze soms toch een beetje prikken. Ze ruiken wel lekker en ik vind ze van stevigheid ook erg fijn maar anderzijds ken ik goedkopere pakjes waar meer doekjes inzitten… Misschien koop ik ze nog wel opnieuw maar ik twijfel toch een beetje.


Van het merk Seacret heb ik ook Makeup Remover Wipes opgemaakt. Deze zaten in de meest recente Deauty box en zouden een waarde van maar liefst 25 euro hebben. Dat zou ik nooit uitgeven aan een pakje doekjes en dat waren ze naar mijn mening niet waard. Waren ze dan slecht? Helemaal niet! Ze waren best prima maar opnieuw: dan ken ik goedkopere pakjes met een minstens even goede kwaliteit. Voor die prijs wil ik doekjes die met één veeg make-up àànbrengen in plaats van verwijderen! Leuk om eens uit te proberen maar deze koop ik dus niet opnieuw.

Van Corine de Farme heb ik nog nooit veel producten gebruikt. Ooit eerder één keer een gezichtscrème maar dat zal het dan ook wel zijn. Ik kocht deze Purity Micellar Water eens in een aanbieding en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast werd. Ik vond dit een van de fijnste micellair waters die ik al geprobeerd heb. Hij deed goed zijn werk en heeft nooit geprikt aan mijn ogen of op mijn huid. Als ik deze nog eens ergens in de winkel zie, koop ik hem vast weer opnieuw.


Van Rituals heb ik ook nog twee heel fijne producten opgemaakt. Ze komen uit de Express Your Soul Limited Edition van vorige zomer. Ik vond deze citroenfrisse geur erg lekker maar hij had zo zijn voor en tegenstanders. Eerder al maakte ik de scrub hiervan op en dit keer waren het de doucheschuim en bodycrème. Ik heb van beiden nog een exemplaar reserve in huis, nadien is het gedaan. Rituals vernieuwd ieder half jaar zijn assortiment dus hopelijk blijven ze ons verrassen met lekkere geuren zodat we de voorbije geurtjes niet te hard gaan missen!


Iets wat ik altijd bij me heb, is een handgelletje. Het liefst gebruik ik die van Bath & Body Works omdat deze erg lief zijn voor je huid én omdat de geur super lang blijft hangen. Bovendien zijn deze vrij goedkoop dus je kan er in één keer een heleboel inslagen. In juni heb ik thuis de Ghoui Friend geur opgemaakt, een vrij zoete geur die ik wel fijn vond. In mijn handtas zat op dat moment de Sunlight & Apple Trees geur die iets frisser was. Ik vond ze allebei fijn maar koop iedere keer het liefst weer andere geurtjes! Ik heb nog een heleboel van deze PocketBac’s in huis maar nadien koop ik er zeker weer opnieuw.


Rituals blijf toch altijd bovenaan het lijstje staan wat betreft aantal opgemaakte producten. Logisch ook! Niet alleen werk ik er, ze hebben ook gewoon erg fijne producten. Zoals deze Goji Berry Parfum d’Interieur bijvoorbeeld. Het is een erg grote fles waar je lang mee toekomt en dat in een friszoete geur met goji besjes. Hij kan soms een beetje scherp zijn door het fruitige van de besjes maar ik vind dit zeker een zomers geurtje. Ik heb nog een fles van deze geur in huis en heb ook nog andere geuren staan. Ooit koop ik deze misschien nog wel eens opnieuw maar ik ga eerst mijn voorraad opmaken.


Wat ik ook altijd mee op vakantie neem is deze The Ritual of Karma Tan Enhancing Shower Scrub. Niet alleen ik gebruik deze milde scrub graag, ook Nick is fan. We hebben hem dus samen gebruikt op vakantie en thuis verder opgemaakt. Ik kan niet echt gebruik maken van het tan enhancing effect omdat ik sowieso niet echt bruin word maar ook vooral omdat ik een zonneallergie heb en daarom beter niet te lang in de zon kom. We hebben op dit moment nog twee tubes in huis maar voor deze terug tijdelijk uit het gamma gaat, ga ik toch nog een reserve tube in huis halen.


Ik begin meer en meer te vallen voor frisse geuren en zeker ook voor citroen. Deze Sweet Lemon Showergel van The Body Shop vond mijn mama ook altijd erg lekker en ik ben hem ook gaan waarderen. Helaas zit deze niet in het vaste gamma van TBS en komt hij enkel met soldenperiodes soms in de rekken. Ik vond hem erg fijn om een verfrissende douche mee te nemen en heb hem dus met plezier opgemaakt. Ik zou deze dus zeker opnieuw willen kopen en misschien ook met een bijpassende scrub.


Het lijkt wel of juni in het teken stond van duo’s want naast twee handgels, twee deodorant sticks en twee pakjes reinigingsdoekjes, heb ik ook twee Bed & Body Mists opgemaakt. Deze zijn beide van Rituals maar komen uit een andere lijn. Links zie je The Ritual of Dao geur, die ik iedere avond op mijn kussen spray voor ik ga slapen. Ik heb hiervan al vele flesjes opgemaakt en ik zal deze ook zeker opnieuw blijven kopen.


Rechts zie je nog een flesje Chakra Water, deze komt uit de Ayurveda lijn en zit nu in een iets donkerdere verpakking. De geur is echter hetzelfde gebleven, ik heb deze eens tijdens de solden gekocht. Deze spray hebben we eigenlijk op het toilet opgemaakt. Het is dan ook een mist die je zowel op je lichaam als op kussens, lakens en textiel kan gebruiken maar ook als interieurluchtje. Nick was niet zo’n fan en ik vind andere geuren ook beter. Deze kopen we dus waarschijnlijk niet opnieuw.


Als laatste heb ik nog een product dat eigenlijk niet helemaal opgemaakt is. Ik heb deze Volume Mascara van T. LeClerc weggegooid omdat hij slecht geworden was. Ooit kreeg ik deze in een Deauty box en ik heb hem enkele keren gebruikt maar was nooit helemaal tevreden. Het is een vrij dik borsteltje en daar komen wel eens klontertjes en foutjes bij kijken. Telkens had ik een andere mascara die ik liever gebruikte en daarom is deze wat blijven liggen. Ik zou deze dus niet opnieuw kopen.

Zo te zien heb ik weer goed mijn best kunnen doen in juni om toch heel wat producten op te maken. Maken jullie ook veel producten op? En wat is jullie favoriete product uit dit artikel? Ik lees het graag in de reacties!

Liefs,


Julie x

9 opmerkingen:

 1. Wat was het heet hè?! Ik vond het ook niet te harden, en zat steeds binnen te schuilen voor de hitte. Echt snert. Gelukkig is het nu koeler. Je hebt veel opgemaakt zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik geniet echt van de open ramen en deuren in huis op dit moment Nicole! ;-)

   Verwijderen
 2. Heerlijke producten gelukkig is het nu wat koeler

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gaaf dat je bij de Rituals werkt! De interieur parfum lijkt me heerlijk, ga er binnenkort is voor kijken hier in Tilburg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is leuk om tussen al die fijne producten te staan! :-) En laat zeker weten of je hem gekocht hebt!

   Verwijderen
 4. Dit weekend was een verademing qua temperatuur. Helaas wordt het nu wee wat warmer :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben zelf ook groot fan van de producten van Rituals, bij ons is de doucheschuim bijna op :-)

  BeantwoordenVerwijderen