zondag 8 juli 2018

Julie | Let’s Talk Movies #14

http://www.verodoesthis.be/2018/07/julie-lets-talk-movies-14.html

Het is weer drie maanden geleden dat ik jullie nog eens vertelde over de films die ik recent gezien heb. Dit keer heb ik het over de films die ik gezien heb in april, mei en juni. Volgens mij zijn alle oude artikels verwijderd uit veiligheid voor auteursrechten maar misschien dat ik die nog wel eens aanpas, als ik meer tijd heb. In dit artikel enkel gratis foto’s die gebruikt mogen worden! Benieuwd welke films ik allemaal gezien heb de afgelopen drie maanden? Zelfs tijdens onze huwelijksreis? Lees dan zeker verder!


Flatliners – 15/05/2018
In april hebben ik geen films gezien en de eerste die ik zag was reeds halverwege mei. Op 15 mei vertrokken Nick en ik richting Mexico en tijdens deze lange vlucht besloten we natuurlijk om films te kijken. Als eerste kozen we voor Flatliners. Deze film uit 2017 is een remake van een gelijknamige film uit 1990.

Ik wist vooraf niet of deze film wel iets voor mij zou zijn, aangezien hij de labels ‘Drama, Sci-Fi en Thriller’ kreeg. Toch was mijn interesse gewekt voor deze film door het lezen van de korte inhoud. Een van de hoofdrollen is weggelegd voor Nina Dobrev.
 


(Foto genomen uit trailer van Youtube)

“Vijf studenten geneeskunde zijn geobsedeerd door het mysterie van wat er na de dood gebeurt. Ze starten dan ook met een gewaagd en gevaarlijk experiment: door hun hart voor een korte periode te stoppen, veroorzaken ze een bijna-doodervaring. Hierdoor krijgen ze inzicht in het leven na de dood. Maar hun experimenten worden steeds gevaarlijker en uiteindelijk worden ze achtervolgd door de zonden uit hun verleden, die opgeroepen worden door de paranormale gevolgen van hun bezoekjes naar "de andere kant".” Ik vond deze film eigenlijk verrassend intrigerend. Ik weet dat het geen hoogstaande film is en dat thrillerliefhebbers vast op hun honger blijven zitten… Toch is het een film die wel eventjes blijft hangen, vind ik. Het gevaarlijke spel tussen leven en dood is toch spannend om naar te kijken. Voor iemand die zoals ik vaak kiest voor een comedy of een romcom, is dit zeker een aanrader! Op IMDB krijgt deze remake een schamele 5.2/10 maar van mij krijgt hij toch zeker een 8/10.

Maze Runner: The Death Cure – 15/05/2018
Deze tweede film hebben we ook tijdens onze vlucht naar Mexico gekeken. Deze was niet beschikbaar op het vliegtuig maar hadden we zelf op onze tablet gezet. Op onze terugvlucht hebben we geen film gekeken maar enkel naar de serie The Mentalist. Ik heb de boeken van The Maze Runner gelezen en de eerste twee films ook gezien, het was dus logisch om ook deze derde en laatste film te kijken.

In deze derde film zien we eigenlijk het vervolg op een verhaal dat al gaande is. Het is niet een film die je kan kijken zonder de eerste twee delen te zien. Ik vond de eerste film geweldig maar de tweede vond ik een tegenvaller. Benieuwd was ik dus naar hoe deze derde film zou zijn.
(Bron foto: Vimeo)

“In de epische finale van de Maze Runner saga leidt Thomas (Dylan O'Brien) zijn groep ontsnapte Laarders op hun laatste en gevaarlijkste missie tot nu toe. Om hun vrienden te redden, moeten ze inbreken in de legendarische Laatste Stad. Dit door WCKD gecontroleerde labyrint is misschien wel het meest dodelijke doolhof van allemaal. Iedereen die er levend uitkomt, zal antwoorden krijgen op de vragen die de Laarders hebben sinds ze voor het eerst in het doolhof arriveerden.” Je ziet het al aan de korte inhoud, je moet het verhaal kennen om te kunnen volgen. Er zit niks van een vorige film in, de film start meteen met een actiescène die voort lijkt te gaan na de tweede film. Ik was wel een fan van de boekenreeks dus ik wou de films ook graag kijken. Deze laatste film vond ik al beter dan de tweede en dankzij de actie bleef het boeiend. Op IMDB krijgt deze film een score van 6.3/10 maar voor mij is het toch wel een aanrader als je fan bent van deze reeks. Ikzelf zou hem dan ook graag een 8.5/10 geven.

Dark Places – 24/05/2018
Deze film hebben we tijdens onze huwelijksreis gekeken omdat het zo hard regende die dag. Nick had een manier gevonden om onze tablet te connecteren met de grote televisie die we hadden. Ook deze film is een verfilming van een boek dat ik al gelezen heb: Duisternis van Gillian Flynn.

Het boek zelf is me vaag bijgebleven. Ik weet dat ik het gelezen heb maar ik kon me de details of het plot niet meer duidelijk voor de geest halen. Ik vond het wel leuk om deze te kijken omdat ik het altijd leuk vind om verfilmingen te zien. Toch had ik een beetje mijn twijfels bij het genre ‘Action, Drama & Mystery’.


(Foto genomen uit trailer van Youtube)
 
“Libby Day (Charlize Theron) is een vrouw die op 7-jarige leeftijd een bloedbad overleeft. Ze getuigt hierbij tegen haar broer Ben (Tye Sherridan) die hun familie vermoord heeft. Vijfentwintig jaar later confronteert een groep die geobsedeerd is met het oplossen van beruchte misdrijven haar met vragen over de gruwelijke gebeurtenis.” Zowel Charlize Theron, Nicholas Hoult en Chloë Grace Moretz hebben een hoofdrol in deze spannende film. Het is allemaal vrij mysterieus omdat het lijkt alsof de moordzaak nog veel geheimen heeft, terwijl er al wel iemand 25 jaar in de gevangenis zit. Het boek was spannend en de film was dat ook. Op zich vond ik het goed dat ik de ontknoping niet meer kende. Ik vond de film goed maar er zit wel wat weinig vaart in. Op IMDB krijgt hij een 6.2/10 maar ik zou hem nog willen belonen met een 7.5/10.

Masterminds – 25/05/2018
Deze film stond al wat langer op onze tablet en omdat het opnieuw zo fel regende in Mexico, hebben we deze als tweede film gezien. Het is meteen ook de laatste film van dit artikel. Masterminds is een film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Deze actiekomedie met Zach Galifianakis, Owen Wilson en Kristen Wiig is de enige film uit het rijtje die grappig zou moeten zijn. Benieuwd of hij de verwachtingen kan inlossen…
Ik vind het gek dat deze film een waargebeurd verhaal zou vertellen want het is eigenlijk te gek voor woorden. Toch kan ik me wel iets voorstellen bij zo’n grote ramkraak in het zuiden van Amerika. In het begin stoorde ik me aan het accent en aan de ‘marginaliteit’ van de personages maar nadien begon ik er minder op te letten.
 (Foto genomen uit trailer van Youtube)

“David rijdt als beveiliger samen met collega Kelly op een geldwagen. Het leven op de wagen is saai totdat hij wordt overgehaald om mee te doen aan een overval. In samenwerking met domme crimineel Steve krijgt David het voor elkaar om een bedrag van 17 miljoen dollar te stelen. Als David het geld overhandigt aan Steve gaat alles compleet mis. In korte tijd geeft Steve al het geld uit aan auto's, huizen en een borstvergroting voor zijn vrouw. David laat hij niet alleen met lege handen achter, ook stuurt Steve de gestoorde huurmoordenaar Mike op hem af.” Om 17 miljoen dollar te stelen moet je al van goeden huize komen. Toch slaagt de ietwat domme David er in om het voor elkaar te krijgen! Bizar hoe dit echt is kunnen gebeuren. Enkele keren heb ik wel gelachen maar ik vond het zeker geen topfilm. Op IMDB krijgt hij een 5.8/10 en van mij krijgt hij niet veel meer, namelijk een 6.5/10.

Moest ik een favoriet kiezen uit deze vier films zou het denk ik Flatliners zijn. Hij krijgt niet de hoogste score maar wist me wel het meest te verrassen en is me het meest bijgebleven. Welke films hebben jullie recent nog gezien? Hebben jullie één van deze vier films ook gezien? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten