zondag 3 juni 2018

Julie | Maskerreview – Rituals LE Banyu Splash Mask

http://www.verodoesthis.be/2018/05/julie-maskerreview-rituals-le-banyu.html

Wanneer ik dit artikel schrijf, vertrek ik volgende week naar Mexico! Op de dag dat jullie dit lezen, ben ik alweer terug. Vooruit werken is een hele klus maar met mooie producten om over te schrijven gaat het toch weer een stukje vlotter. Vandaag is het weer tijd voor een nieuwe maskerreview en dit keer heb ik toch ook weer iets bijzonders. Rituals bracht in april The Ritual of Banyu op de markt, de nieuwe Limited Edition voor de zomer. Jullie konden alles al lezen over deze nieuwe producten maar vandaag ga ik dieper in op één product. Het Splash Mask is weer iets nieuws op onze Europese markt en daarom wou ik het graag aan jullie laten zien! Benieuwd wat dit masker juist voor je huid doet? Lees dan zeker verder!The Ritual of Banyu is geïnspireerd op een oude reinigingsceremonie uit Bali en brengt een ode aan water. In Korea hebben vrouwen al langer de traditie om water in het gezicht te splashen, toch wel honderd keer per dag, om zo diep mogelijk te reinigen. Deze K-Beauty trend is hier nog erg nieuw en daar speelt Rituals graag op in. Dit Banyu Splash Mask combineert combineert de eigenschappen van zuiverend Zeezout met de revitaliserende en hydraterende eigenschappen van Kelp Mineralen om zo je huid te verfrissen en te verhelderen. Dit doe je minimaal één keer per week al denk ik niet dat het kwaad kan om het veel vaker te gebruiken. Je kan het masker onder de douche gebruiken, rechtstreeks op de huid oftewel meng je een hoeveelheid van het masker met 500ML water.In het begin vroeg ik me af of dit masker nu daadwerkelijk iets zou doen voor je huid. Het lijkt toch maar gewoon wat water dat je in je gezicht spettert? Wel, de nadruk mag je eigenlijk niet leggen op het splashen zelf. In Korea noemen ze dit soort maskers meer ‘patting masks’ waarbij de nadruk vooral ligt op het tokkelen op de huid tijdens het gebruik. Je gezicht moet ofwel al nat zijn, ofwel meg je de botanisch-geïnfuseerde wateren met water zodat je het kan splashen. Dit omdat water helpt om het masker te absorberen in de huid. Dit masker van Rituals werkt verfrissend, verhelderend en hydraterend voor je huid. Het grote voordeel is dat je dit resultaat al kan bereiken op twintig seconden in plaats van een masker dat je twintig minuten moet ophouden. Een super makkelijke en snelle manier om je huid een extra boost te geven dus! Ik heb het masker al op beide manieren gebruikt en vind het allebei best fijn. Wanneer je het onder de douche gebruikt is het snel en makkelijk maar ergens vind ik het gebruik bij de wastafel meer charme hebben. Daarbij neem je echt die tijd om je huid extra te gaan boosten. Als je klaar bent met splashen masseer je de substantie zachtjes op je gezicht in en ‘klop’ je nadien het product nog met je vingertoppen in de huid. Zeker naar de zomer toe lijkt me dit een ideaal maskertje om snel even op te frissen. Het masker zou je huid ook helpen ontwaken als het ware, dus het lijkt me aan te raden deze vooral ’s morgens te gebruiken. 

Ik kan natuurlijk niet echt laten zien hoe dit masker er op mijn gezicht uitziet maar de foto hierboven is genomen na de behandeling. Mijn huid had op dat moment wel wat te lijden onder stress en onder mijn pollenallergieën en dat zie je ook vooral terug aan mijn ogen. Toch ziet mijn huid er ook gewoon helder en fris uit. Ik zou dit masker niet aanbevelen in plaats van een zuiverend kleimasker of hydraterend crème masker maar juist als aanvulling van je andere verzorging. Dit kan je na je reiniging ’s morgens gebruiken, voor je over gaat op je verzorging met dagcrème. Mocht je interesse hebben in dit masker, let er wel op dat het een tijdelijk product is in het gamma van Rituals en dat het op=op principe van toepassing is!

Wat vinden jullie van dit Splash Masker? Hadden jullie al gehoord van deze revolutionaire techniek uit de K-Beauty scene? Zouden jullie het zelf kopen? Ik ben reuze benieuwd naar jullie antwoorden! 

Liefs,


Julie x

10 opmerkingen:

 1. Wauw ! Ik had er nog niet van gehoord maar het lijkt me echt wel een leuk product. Alle sinds de geur van de Banyu lijn is echt hemels. Ik krijg zin om hem te halen en te testen :o Ben wel benieuwd hoe lang het gaat duren dat de andere merken hierop vliegen op dit "nieuwe" concept en hiervan remakes produceren :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rituals is altijd vrij innovatief op de Westerse markt, maar andere merken springen inderdaad snel op de kar! :-) Hopelijk vind jij het ook een fijn product Stefana!

   Verwijderen
 2. Ik zou het zelf niet kopen, ik houd niet van te waterig maar meer van dikke creme maskers

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik Linda! Dit is gewoon een andere textuur natuurlijk! Wel heel snel en makkelijk :-)

   Verwijderen
 3. Wow, oké! Ik wist zelfs niet dat dit bestond. Heb de laatste tijd het gevoel dat ik een beetje onder een steen leef op het vlak van beauty-nieuws, dus dat heb ik nu weer opnieuw. Wel een heel leuk productje lijkt mij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha het is dan ook nog vrij nieuw he Laura! :-) Het is inderdaad weer eens iets nieuws en leuk!

   Verwijderen
 4. Ik ken dit helemaal niet, maar het lijkt me super fijn om te gebruiken. Ik ben dol op Rituals :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ziet er een heerlijk maskertje uit. Ik zag deze nog niet liggen in de winkel. Het splashen lijkt me zeer verfrissend.

  BeantwoordenVerwijderen