vrijdag 15 juni 2018

Julie | Friday Nails #188 – Mint Candy Apple

http://www.verodoesthis.be/2018/06/julie-friday-nails-188-mint-candy-apple.html

In de Friday Nails van vandaag heb ik nog eens een nagellak van Essie voor jullie. Ik vind Essie een goed nagellak merk maar heb er zelf niet erg veel kleurtjes van. Opnieuw mocht ik kiezen uit de collectie van Karen om dit artikel te maken. Het formaat van dit flesje is kleiner dan gewoonlijk en dat komt volgens mij omdat deze in een set verkocht worden en niet apart. Tegen de feestdagen komt Essie vaak op de proppen met dit soort kleine flesjes in een gift set of je kan ze vaak scoren bij Action of Big Bazaar. Het lakje kreeg de naam Mint Candy Apple en dat heeft het te danken aan zijn zachte mintgroene kleurtje. Benieuwd hoe deze het doet op mijn nagels? Lees dan zeker verder!Zoals ik net al zei, zijn deze flesjes opmerkelijk kleiner dan gewoonlijk. Ze bevatten slechts 5ML maar zijn daardoor wel ontzettend handig om ergens mee naartoe te nemen en makkelijk op te bergen omdat ze weinig plaats in beslag nemen. Het kleurtje zelf is goed zichtbaar door de verpakking heen en dat vind ik altijd wel een pluspunt. Nog leuker zou ik het vinden als merken bovenop hun dop een kleursticker zouden kleven met daarop de naam van het kleurtje, in de kleur die de nagellak heeft. Zo kan je veel sneller kiezen uit je lade met nagellak. Het kwastje zelf is breder dan dat ik verwacht had. Uit zo’n smal flesje komt toch een behoorlijk kwastje, als je het mij vraagt. Ik heb altijd al een haat-liefde verhouding gehad met Essie. Ja, ze hebben super veel kleuren en de nagellak blijft lang op zijn plaats zitten maar hun kwastjes zijn niet mijn ding. Op een of andere manier slaag ik er vaak niet in om netjes te werk te gaan met hun kwastjes. Aan de bovenkant zijn ze schuin afgesneden en dat vind ik wel fijn maar volgens mij zijn ze echt wat te breed. Het kleurtje zelf vind ik wel degelijk de moeite! Het is geen super unieke tint maar echt een goede standaard mintgroen. Er was een periode waarin ik alles in deze kleur wou: kleding, nagellak, handtassen… Maar op mijn nagels en in kleding heb ik er een beetje genoeg van ondertussen. Ik blijf het wel mooi vinden maar het past niet meer 100% bij mij. Toch vind ik het leuk om nog eens een dergelijk kleurtje uit te proberen voor deze blog. De dekking bij één laagje mag er zeker zijn maar ik mis toch nog wat intensiteit.Een tweede laag ziet er echt perfect uit. De kleur knalt van je nagels en glanst ontzettend mooi. Toch zie je dat ook deze keer het kwastje net iets te breed was voor mij om netjes te werken. Dit kan je vooral aan mijn ringvinger zien, waar ik lichtjes de rand van mijn vinger geraakt heb. Tijdens het lakken van deze laag kwam er overigens een haartje los uit het kwastje op mijn pink. Deze heb ik voorzichtig kunnen verwijderen maar dat vond ik natuurlijk niet zo fijn. De dekking is dan weer wel erg goed en normaal gezien heeft Essie ook een goede houdbaarheid.

Wat vinden jullie van dit kleurtje? En welk merk is jullie favoriet wat nagellak betreft? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten