zondag 27 mei 2018

Julie | Sample Mania #9

http://www.verodoesthis.be/2018/05/julie-sample-mania-9.html

Ik vind het zo leuk wanneer ik in winkels iets van cosmetica koop, dat ik er ook een sample bij krijg. Bovendien vind ik het de ideale manier om een product alvast eens uit te proberen voor je het eventueel aan zou willen schaffen. Zo voorkom je vaak miskopen omdat je op deze manier toch al een eerste indruk hebt over de geur, textuur en werking van een product. Om deze samples ook effectief te gaan gebruiken, riep ik het Sample Mania artikel in het leven. Hierin laat ik jullie ongeveer om de twee maanden een aantal samples zien die ik recent getest heb en hierbij vertel ik dan mijn eerste indruk en of ik het product eventueel zou willen aankopen. Benieuwd welke samples ik deze keer gebruikt heb? Lees dan zeker verder!Beginnen doe ik zoals altijd met een parfum dat ik uitgeprobeerd heb. Dit keer is dat Scandal van Jean Paul Gaultier. In artikel 6 uit deze reeks, kwam er al eens de body lotion van deze geur aan bod en die vond ik in ieder geval al de moeite waard. Deze parfum ruikt vrij zwaar en ik ruik zowel bloemige als kruidige accenten. Ik heb deze ondertussen op mijn wishlist gezet, al heb ik zeker geen gebrek aan parfums op dit moment! Ik geef nog even de officiële geurnoten mee zoals ze omschreven worden door het merk zelf:

“Scandal van Jean Paul Gaultier is een Chypre Bloemige geur voor dames. Dit is een nieuw parfum. Scandal werd uitgebracht in 2017. De Parfumeur achter dit parfum is Daphne Bugey. Topnoten zijn Bloed sinaasappel en Mandarijn; hartnoten zijn Honing, Gardenia, Jasmijn, Oranjebloesem en Perzik; Basisnoten zijn Patchouli, Bijenwas, Karamel en Zoethout.”

Mensen die van dit parfum houden, zouden ook fan kunnen zijn van onder andere de volgende geuren: Dior – Poison Girl, Paco Rabanne - Olympéa, Carolina Herrera – Good Girl, Yves Saint Laurent - Manifesto, Dior - Miss Dior Absolutely Blooming en Viktor&Rolf – BonBon. Letterlijk al deze geuren heb ik zelf ook in mijn stash! Ik snap nu dus wel waarom ik dit geurtje van JPG ook zo lekker vind!De volgende sample die ik probeerde, was deze Drops Of Youth Cream van The Body Shop. Ik heb zelf het Bouncy Sleeping Mask uit deze lijn en daar ben ik erg tevreden over. Dit masker gebruik ik niet super vaak maar wel telkens ik het gevoel heb dat mijn huid een overnight boost kan gebruiken. Deze Youth Cream heeft ene lichte gel textuur en ruikt lekker fris. De geur herken ik meteen aangezien het bouncy sleeping mask dezelfde geur heeft. De crème trekt snel in en vormt hiermee een goeie basis om onder je make-up te gebruiken. Het enige nadeel is dat deze crème geen SPF bevat en daarom zou ik hem sneller enkel als nachtcrème gebruiken terwijl ze zelf aanraden dat hij zowel ’s morgens al ’s avonds aangebracht kan worden. 

Tussen de ingrediënten kan ik ook alcohol denat ontdekken. Dit is een soort alcohol die bewust slecht smaakt zodat mensen het niet in hun hoofd halen producten te drinken. Deze alcohol denat zorgt ervoor dat een crème licht aanvoelt en snel wordt opgenomen door de huid. Tot hiertoe klinkt dat positief maar zijn grote nadeel is ook dat het als uitdrogend kan ervaren worden. Dit is de reden dat veel mensen producten met alcohol denat toch liever overslaan. Iets om rekening mee te houden dus! Ik heb nog genoeg andere fijne crèmes in huis dus ik denk niet dat ik deze snel zou aanschaffen in een full size pot.Fresh is een merk dat ik pas recent heb leren kennen, tijdens mijn trip naar Londen. Het is best een prijzig merk maar hun producten spreken me zeker aan. Nadat ik een uitgebreide uitleg kreeg over het merk en zijn producten, kreeg ik ook verschillende samples mee naar huis. De eerste die ik wou uitproberen, was deze Sugar Face Polish. Het is een natuurlijke gezichtsscrub met echte aardbeizaadjes die je huid zou verzorgen en onzuiverheden doet verdwijnen. Gek genoeg is dit een soort masker scrub aangezien ze aanraden deze 5 tot 10 minuten te laten zitten op je huid. 

Een pot van 125G van deze scrub kost $62 en dat is natuurlijk behoorlijk aan de prijs. De scrub bevat naast aardbeipitjes ook bruine suiker en dat ruik je aan zijn zachte en lekkere geur. Hij voelt fijn aan op de huid en je mag hem 3 tot 4 keer per week gebruiken. Mijn huid voelt goed aan na gebruik, namelijk zacht, gehydrateerd en niet trekkerig. Ik ren nog niet meteen naar de winkel maar na deze eerste ervaring ben ik zeker benieuwd naar meer!Origins is een fijn luxe merk dat ik een eerste keer leerde kennen via een Deauty Box. Ik werd op slag verliefd op de Three Part Harmony crème en kocht deze dan ook full size in Londen. Nadien kocht ik nog een set met Origins producten uit deze lijn bij de Estée Lauder Company Store. Hierin zat ook een kleine tube van het Oil-Infused Serum uit dit gamma. Ik wou deze natuurlijk meteen uitproberen en dat heb ik dan ook gedaan. Het serum ruikt lekker fris, net zoals de crème dat doet. Het smeert vlot uit en trekt snel in, wat wel te verwachten is van een serum. Hij past perfect bij de crème en zou de huid herstellen, vernieuwen en doen stralen. Ik ben helemaal fan geworden van Origins en zou deze serum dan ook zeker ooit kunnen aankopen. Op dit moment heb ik nog genoeg voorraad in huis maar ik denk dat ik ooit nog wel meer producten van het merk zal aanschaffen.Het laatste product dat ik uitgeprobeerd heb is de Velvety Smooth Cleansing Foam uit de nieuwe The Ritual Of Namasté Purify Collectie van Rituals. Ik ben dol op skincare en test daarom zo graag vele nieuwe producten. Vroeger had je keuze uit twee gezichtsreinigers bij Rituals, nu zijn het er ondertussen vier. Deze nieuwe Velvety Smooth Cleansing Foam doet heel erg denken aan de vroegere Creamy Foam Cleanser en lijkt me een goed alternatief voor de fans van dat product. De nieuwe lijn van Rituals is voor 98% natuurlijk en ruikt daardoor wel anders dan zijn voorganger. De hoofdingrediënten zijn holy lotus en moringa die de huid verzorgen, verzachten en hydrateren. De textuur voelt mousse-achtig aan en maakt je gezicht proper zonder het uit te drogen. Je brengt het aan op een natte huid en spoelt het af nadat je het rond gemasseerd hebt. Deze reinigingsschuim is makkelijk in gebruik en erg doeltreffend. Na het gebruik van dit product ontdek ik namelijk géén make-up sporen meer op mijn watje met toner. Ik ben fan en zou deze zeker eens in een full size verpakking willen aankopen.

Dat waren dan weer alle samples die ik de afgelopen periode uitgeprobeerd heb! Ik heb geen enkele negatieve ervaring gehad maar als ik één product zou moeten laten vallen, zou het de crème van The Body Shop zijn. Alle andere samples hebben me zin gegeven in meer! Wat vinden jullie van deze samples? Welk product spreekt jullie het meest aan? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten