zondag 20 mei 2018

Julie | Battle – 3x Face Primers

http://www.verodoesthis.be/2018/05/julie-battle-3x-face-primers.html

Het is al een eeuwigheid geleden dat ik nog eens een battle artikel geschreven heb! Hierin neem ik één bepaald product onder de loep en test ik hiervan verschillende merken uit. Onlangs besloot ik een drietal primers te bestellen op boozyshop en deze eens onderling te vergelijken. In dit artikel bespreek ik de Prime Perfection van Milani, de Ultra Face Base Primer van Makeup Revolution en de Pro Prep HD Face Primer van L.A. Girl. Stuk voor stuk best betaalbare primers maar met een andere textuur. Benieuwd welke primer mijn favoriet geworden is? Lees dan zeker verder!Ik draag bijna dagelijks make-up en draag hier steevast een primer onder. Dit zorgt ervoor dat je make-up mooier zit en vooral ook langer goed blijft zitten. Ik had geen enkele primer meer reserve en besloot er gelijk drie te bestellen. Nog nooit ben ik echt omver geblazen door een primer en dus ben ik altijd op zoek naar een betere. Ik besloot om drie verschillende merken uit te kiezen en te gaan voor budget proof producten. Bij deze even de volledige namen en prijzen:

-      Milani Prime Perfection Hydrating + Poreminimizing Face Primer: €12.95/20ML
-      Makeup Revolution Ultra Face Base Primer: €6.49/25ML
-      LA Girl PRO Smoothing Face Primer: €5.95/15ML

Verhoudingsgewijs is de Makeup Revolution Primer de goedkoopste en die van Milani de duurste. Ik kocht deze zonder een echte review op te zoeken of zonder te bekijken welke texturen deze primers hebben. Dit artikel bevat dus zowel mijn eerste indruk als een uiteindelijke winnaar.Ik zal beginnen met even op te sommen wat deze primer z’n belofte is. Er wordt gezegd dat deze primer een mooie gloed geeft én fijne lijntjes, poriën en oneffenheden zou verzachten en maskeren. Bovendien onderhoud hij de vochtbalans van de huid en is hij vegan! Dit zijn zeker een aantal mooie beloftes. Deze primer voelt creamy aan en ruikt fris, een beetje zoals tandpasta. Hij is ook lichtelijk waterproof, dat merk ik als ik mijn handen na gebruik was. Tijdens het gebruik valt het me op dat het lijkt of deze primer ook kleine scrubdeeltjes bevat. Ik voel namelijk een lichte korrel bij het uitsmeren van dit product. Wat ingrediënten betreft ken ik er niet super veel van maar meestal vallen creamy primers bij mij wel in de smaak. Door de korrel die er in zit, vind ik hem niet zo comfortabel aanvoelen. Op het einde van de dag zit mijn make-up nog redelijk goed maar ik zou deze niet benoemen als all time favorite, daarvoor moet ik nog even verder zoeken…De beloftes van deze primer lopen aardig gelijk met die van Milani. Ook deze zou werken aan poriën lijntjes en oneffenheden en zou de vochtbalans van de huid onderhouden. Deze zou geen mooie gloed geven aan de huid maar juist je huid een egale basis geven voor de rest van je make-up. Meteen al zag ik dat de ingrediënten er niet zo goed uitzien… Niet alleen bevat deze primer parabenen, de overige ingrediënten zijn nagenoeg allemaal siliconen. Ikzelf heb ik geen last van op mijn huid maar er zijn veel mensen die deze primer hierom zouden skippen. Ik heb volgens mij ook nog nooit een ingrediëntenlijst gezien die zo kort is. Zoals je op mijn hand kan zien is deze primer echt een bom aan siliconen. Hij heeft geen echte geur, voelt heel silky aan op de huid en heeft een soort blur effect. Ik vind persoonlijk deze primer best fijn, al weet ik dat hij niet de beste kan zijn voor mijn huid. Mijn make-up brengt mooi aan, zonder dat de primer gaat rullen en op het einde van de dag ziet alles er nog behoorlijk goed uit. Als ik kijk naar zijn prijs, de hoeveelheid en de kwaliteit, kan ik niet anders dan goeie punten geven aan deze primer. Toch ben ik me bewust van de ingrediëntkeuze die niet bij iedereen positief in de smaak zal vallen.Deze laatste primer van L.A. Girl heeft het minste inhoud maar ook de laatste prijs. De beloftes van deze primer klinken ook weer best goed. Hij zou de huid egaliseren en opnieuw lees ik dat hij lijntjes en poriën optisch zou opvullen. Hij is parabenen- en parfumvrij en bevat vitamine E. Ook deze primer bevat ontzettend veel siliconen maar bevat geen parabenen dus dat is al beter dan die van Makeup Revolution. Verder zijn de primers van de laatste twee merken goed aan elkaar gewaagd. L.A. Girl heeft ook een primer gemaakt die silky aanvoelt op de huid, geen echte geur heeft en die een blur effect geeft aan je huid. Alleen merk ik bij deze laatste wel dat hij een beetje kan gaan rullen bij het aanbrengen van mijn foundation. Bovendien zit mijn make-up aan het einde van de dag nog best oké maar vind ik die van Makeup Revolution toch beter zijn werk doen. Voor mijn persoonlijk is dit de minst goeie primer van de drie.

Het is moeilijk om een eindconclusie te maken. Qua textuur en ingrediënten zou ik je zeker de Milani Primer aan kunnen bevelen. Nadeel is dat deze niet het beste werk levert en dat hij niet aangenaam aanvoelt door de korreltjes. Makeup Revolution heeft een hoger draagcomfort en heeft de beste prijs/hoeveelheid verhouding. Hierbij moet je dan wel de bedenkelijke ingrediëntenlijst in acht nemen. Toch zou ik die van Makeup Revolution als beste van deze drie benoemen wat betreft het verlengen van de houdbaarheid van mijn make-up. Anders zou ik voor die van Milani kiezen.

Een echte holy grail heb ik helaas niet ontdekt! Welke van deze drie primers spreekt jou het meeste aan? Ik heb al van alles geprobeerd, van Essence tot Benefit maar kan maar geen primer vinden die ik echt perfect vind! Welke primer zouden jullie mij aanraden om als volgende te proberen? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten