woensdag 25 april 2018

Julie | Makeup Revolution – Soph Eyeshadow Palette

http://www.verodoesthis.be/2018/04/julie-makeup-revolution-soph-eyeshadow.html

Vorige week liet ik jullie al mijn nieuwe Makeup Revolution Highlighter Palette zien dat ze gemaakt hebben in samenwerking met Youtubester Soph. Dit kocht ik in Londen, samen met het oogschaduw palette uit diezelfde samenwerking. Het is dan ook dit palette dat ik vandaag aan jullie wil laten zien! Ik had al langer mijn oog laten vallen op dit prachtige palette met maar liefst 24 kleuren oogschaduw voor €11.38 (oftewel £10). Ik had op dat moment in Londen het Sweet Peach Palette van Too Faced ook al gekocht maar kon deze echt niet laten liggen. Het is zo’n gevarieerd palette qua kleuren en finishes dat ik het wel moest proberen. Ben jij ook zo benieuwd naar dit palette? Lees dan zeker verder!Ik vond het palette meteen super mooi toen ik het voor het eerst zag. Thuis zocht ik al swatches op om te zien of de kwaliteit goed was en dat bleek gelukkig zo te zijn. Je kan zowel matte als glanzende kleuren terugvinden in dit palette en verder kan je een nude look maken of kiezen voor een knallende ooglook met een opvallend kleuraccent. Tussen de ingrediënten zie ik wel parabenen staan, als je dat liever niet hebt, moet je dit palette helaas overslaan. Ik vind de vormgeving mooi en het doosje is gemaakt van een vrij goedkoop plastic. Ik bewaar altijd het kartonnen doosje ook om mijn palette te bewaren op een zo goed mogelijke manier. 

Wat ik extra tof vind, is dat Soph alle kleurtjes voorzien heeft van een persoonlijke naam. Zo vond ze voor kleur Rosewood inspiratie bij haar favoriete serie Pretty Little Liars en verwijst Sparks Fly naar een nummer van Taylor Swift. Zulke wist-je-datjes vind ik altijd leuk om te ontdekken!Over naar de swatches dan! Ik had hoge verwachtingen van het palette en was benieuwd of deze ingelost zouden worden. Penguin is een matte witte kleur die zeker goed gepigmenteerd is. Pancakes lijkt wat weg te vallen op mijn lichte huid maar ook die tint valt me niet tegen. Het zijn toch vooral glanzende kleuren zoals Fairy Lights en Pink Champagne die mijn aandacht weten te trekken! Kijk nu hoe mooi deze zijn. Iced Coffee lijkt me een ideale kleur om te gebruiken in je arcadeboog als transitiekleur en ook Cuppa Tea kan hiervoor wel dienen. De pigmentatie van de eerste rij bevalt me zeker wel.De tweede rij begint goed met de kleur Grow Old, een glanzende gouden tint. Ook Sparks Fly vind ik zeker mooi om op het gehele ooglid te gebruiken. Smokey Bronze had van mij nog een tikje donkerder gemogen maar ook hiermee kan ik zeker aan de slag. De showstopper van deze rij is natuurlijk Mixed Berries, een glanzende paarse kleur. Ik hou wel van dit soort kleuren en wil hiermee nog vele looks maken. Op het einde van de rij vinden we weer twee matte, neutrale kleuren. Zowel Tiramisu als Peaches lijken me topkleuren om in de arcadeboog te gebruiken of om een zachte matte look mee te creëren.De meest gevarieerde rij tot nog toe, is deze derde rij. Matte kleuren staat er om bekend een mindere pigmentatie te hebben maar dat is duidelijk niet het geval bij Cloudberry. Het is een oranje tint die ik mezelf niet vaak zie gebruiken. Pumpkin daarentegen is van dezelfde kwaliteit en die oranje/rode kleur vind ik wel erg mooi. Pine Tree is opnieuw intens glanzend en zulke groene kleuren gebruik ik erg graag. Van Petrol ben ik een beetje geschrokken. Hij lijkt heel erg op het MAC pigment Blue Brown, terwijl ik hem veel blauwer verwacht had. Pug is een zachte beige tint die bewust een beetje ‘viezig’ oogt. Een kleur die je niet meteen zal terug zien in een look maar die wel een goeie basis vormt. Danger is ook matte maar heeft een iets mindere pigmentatie dan de eerste twee kleuren uit deze rij. Ik had hem ook donkerder verwacht maar volgens mij kan je deze best goed opbouwen. De laatste rij is zeker niet de minste! Zie je hoe Strawberry Sweets van het scherm knalt? Wat een prachtige roze kleur. Ik probeer steeds vaker opvallende looks uit en deze kleur vind ik echt geweldig. Festive Flame is een rode kopertint die ik ook zeker vaker wil gaan dragen. Copper Coin is dan iets meer oranje van ondertoon en ik denk dat ik met beide kleuren wel blijf weet. Met Mug Cake zijn we terug bij een matte, bruine tint aangekomen. Ik vind deze erg leuk om in de buitenste ooghoek te gebruiken. Toch ben ik nog meer fan van Rosewood! Deze bruine kleur heeft een roze ondertoon en is toch best uniek. Beide kleuren kunnen eventueel ook als wenkbrauwpoeder gebruikt worden, een slimme keuze. Als afsluiter heeft Soph voor de gitzwarte kleur Nightmare gekozen. Zulke kleuren gebruik ik niet vaak maar je kan ze ook als eyeliner dragen. Natuurlijk heb ik ook een look gemaakt met deze kleuren! Jullie zagen deze look al voorbij komen in het artikel over het Highlighter Palette maar toen ben ik er bewust niet dieper op ingegaan. Over het gehele ooglid bracht ik de kleur Festive Flame aan met in de binnenste ooghoek nog een beetje Srawberry Sweets eroverheen als tof kleuraccent. De glanzende kleur in de binnenste ooghoek is Pink Champagne die ik ook echt prachtig vind. Als transitiekleur in de arcadeboog koos ik voor Peaches en just onder mijn wenkbrauwen bracht is nog een beetje Pancakes aan. Aan de buitenste ooghoek maakte ik ook nog gebruik van de kleur Petrol, die helaas een beetje weggevallen is. Ook aan mijn onderste wimperrand gebruikte ik nog wat van de kleur Petrol.

Om de look af te maken heb ik gekozen voor een MAC Eyeliner in de kleur Privet. Als lipkleur koos ik voor de Ofra Liquid Lipstick in de kleur Charmed.

Ik ben echt tevreden met hoe de look er uiteindelijk uitzag, al moet ik toegeven dat het even zoeken was om alles te combineren! Ik wil graag nog meer met dit palette aan de slag en wil nog veel looks maken met deze kleuren. Wat vinden jullie van dit palette? Natuurlijk hoor ik ook graag jullie mening over de gemaakte ooglook. Laat zeker je mening achter in de comments!

Liefs,


Julie x

20 opmerkingen:

 1. IK HOU VAN DIT! EN VAN JE PALETTE! Heel tof! Looks good on you!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi palette! Vooral die pink champagne en de mixed berries!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kleuren. Deze look staat je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super mooie kleuren! Ik gebruik helemaal geen oogschaduw, maar als ik dit zie, dan is het wel de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gedaan! Benieuwd naar meer kleurencombinaties!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik wil zelf ook graag nog meer experimenteren met dit palette! :-)

   Verwijderen
 6. Dit palette had ik nog niet gezien. Er zitten hele mooie kleurtjes in maar toch ook wat die ik nooit zou gebruiken. Mooie look heb je ermee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie blog, en een leuke manier van kleuren gebruiken. Heb hem door gestuurd naar me vriendin ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke kleurencombinatie die je probeerde!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een ontzettend mooie gevarieerde kleuren bevat deze palette. Daarnaast vind ik de kleuren je onwijs mooi staan, mooi aangebracht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik zo'n ontzettend fijn compliment, bedankt Eileen! :-)

   Verwijderen
 10. Mooie look, het pallette ziet er echt prachtig uit, je maakt mooie foto’s!

  BeantwoordenVerwijderen