vrijdag 13 april 2018

Julie | Friday Nails #180 – Red Night Mystery

http://www.verodoesthis.be/2018/04/julie-friday-nails-180-red-night-mystery.html

Bordeaux. Een kleur waar ik een haat-liefdeverhouding mee heb. Ik blijf beweren dat rode lipstick mij niet staat en draag nooit rode nagellak maar bordeaux blijkt de uitzondering te zijn in het rode kleurenpallet. Het laatste jaar heb ik wel vaker gemerkt dat ik bordeaux kleding erg mooi vind en ook goed bij me vind passen. Net zoals ik in de winter wel eens een bordeaux lipstick durf uit te kiezen en ook de nagels mogen gezien worden in dit kleurtje. Ik was dan ook erg benieuwd om de kleur Red Night Mystery van Catrice uit te proberen. Als ik me niet vergis, is dit kleurtje tijdens onze ruildag van eigenaar gewisseld en mocht ik hem als eerste uitproberen om er dit artikel over te schrijven. Benieuwd naar deze rode tint? Lees dan zeker verder!Het flesje ziet er typisch Catrice uit. Gewoon een simpel rond flesje met de nam van het merk op de voorkant en op de achterkant de naam van het gekozen kleurtje. Ik hou wel van die uniformiteit als een merk zijn standaard gamma op dezelfde manier vormgeeft. Voor Limited Editions mag dan alles uit de kast getrokken worden qua opvallende verpakkingen. In het flesje spreekt deze kleur me niet echt aan omdat het lijkt te gaan om een bruine tint met een rode ondertoon. Ik zou deze zelf niet uitkiezen in de winkel maar wou er wel graag mee aan de slag.Het kwastje van deze nagellak is aan de brede kant. Op zich kan dit snel en makkelijk zijn maar vaak zorgt het bij mij voor meer geknoei. Geen idee of het aan mijn onhandigheid ligt of dat jullie hier ook last van ondervinden? Naar het uiteinde toe is het kwastje afgerond en dat vind ik dan weer wel handig. Om mijn teennagels te lakken heb ik liever een kwastje dat iets dunner is maar deze kleur zou ik daar toch nooit voor gebruiken dus is het wel oké. Wat ik wel fijn vind is dat de haartjes allemaal netjes bij elkaar staan en dat ze niet te lang zijn. Het kwastje neemt prima product op en dat is toch wel een pluspunt.Wanneer ik een eerste laag van deze kleur aanbracht, viel het me meteen op dat de dekking niet 100% is. Hier en daar zie je nog wat lichtere stukken en op andere plaatsen juist een donkerder plekje. Dit had wat mij betreft beter gekund, zeker voor zo’n donkere kleur als deze. Bij een eerste laag is het echt een wijnrode bordeauxkleur die ik zelf wel mooi vind. Je kan ook wel zien dat ik niet overal even netjes gelakt heb. Het kwastje maakt het toch moeilijk om egaal te lakken aan de randjes van de nagels. De kleur spreekt me wel aan maar verder ben ik niet helemaal overtuigd.Een tweede laag van deze kleur geeft wel een beter resultaat. Hierbij zie je dat de dekking wel goed zit én dat de kleur nu ook overeenkomt met wat je te zien krijgt in het flesje. Het is nu wel meer een soort chocoladebruin in de plaats van bordeaux rood, vind ik. Of dit nu een voor- of een nadeel is moet denk ik ieder voor zichzelf beslissen. Met zulke donkere tinten vind ik het toch altijd moeilijk om netjes te lakken en om de kleur overal egaal te laten dekken. De kleur droogt gewoon normaal op en je kan vrij snel verder met je volgende laag. De houdbaarheid heb ik helaas niet kunnen uitproberen maar mijn ervaring leert me dat dit bij Catrice vaak niet langer is dan drie of vier dagen.

Wat vinden jullie van dit kleurtje? Zijn jullie fan van donkere kleuren of mag het nu naar de zomer toe allemaal wat lichter? Laat het me zeker weten in de reacties!

Liefs,


Julie x

16 opmerkingen:

 1. Ik houd wel van donkere kleurtjes. De kleur zou inderdaad wel wat roder mogen, maar desondanks een mooie kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kleur. En goed dat je het laat zien, aangezien het niet zo goed zichtbaar is vanuit de verpakking!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. donkere kleuren bij dames vind ik altijd iets meer stijlvol hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Phoe wat een verschil de eerste en tweede laag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vond ik dus ook Irma! Het lijkt wel een heel andere kleur! :-)

   Verwijderen
 5. Voor de zomer vind ik lichtere kleuren ook wel mooi maar persoonlijk zijn de donkere kleuren meer mijn ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi lakje, vooral een leuke kleur voor de herfst!

  BeantwoordenVerwijderen