donderdag 5 april 2018

Het geld waard? #gadgets


Persoonlijk ben ik het type dat lang nadenkt over een duurdere aankoop om het dan eens hals over kop toch te kopen. Kunnen jullie nog volgen wat ik bedoel? Zo twijfelde ik enorm lang of ik wel een e-reader zou kopen en op een luie avond bestelde ik er dan toch een op bol.com en zo kan ik nog wel enkele andere spullen opnoemen waar het net zo mee gegaan is. Ondertussen is mijn laatste aankoop van dat kaliber al bijna een jaar geleden en leek het mij eens leuk om te overlopen hoe lang ik bepaalde dingen al heb en of ik het nog steeds het geld waard vind. iPod Classic

Eerst en vooral de toegeving dat bovenstaande iPod classic niet de mijne is. De mijne is zilver en ziet er ondertussen niet meer zo fotogeniek uit. Het feit dat deze klassiekers al enige tijd niet meer te koop zijn en ik mij zelfs niet meer kan herinneren van wanneer de mijne dateert, verklaart natuurlijk wel genoeg. Ook de exacte prijs kan ik mij al niet meer herinneren, maar ik denk dat het tussen de €150 en €200 lag. 

Ik ga meteen met de deur in huis vallen wat dit ding betreft: hij was absoluut elke euro waard. Ook zoveel jaar later wanneer de meeste mensen ondertussen hun telefoon gebruiken om muziek te luisteren, wordt deze toch nog een aantal keer per jaar uit de schuif gehaald. Wanneer ik weet dat ik langere tijd met het openbaar vervoer moet reizen of wanneer ik op vakantie ga dan neem ik hem altijd mee. Allereerst omdat ik de batterij van mijn telefoon wil sparen, maar ook gewoon omdat dat ding ervoor gemaakt is en nog steeds werkt. Het geheugen is dan ook gigantisch waardoor er nog steeds de muziek op staat van toen ik hem net kreeg en uiteraard komen er elk jaar weer wat nieuwe liedjes op. 

Als deze het ooit begeeft, wees dan maar zeker dat ik reanimatie ga overwegen. Het is geen product dat ik dagelijks of zelfs maandelijks gebruik, maar wanneer een vakantie dichterbij komt, begin ik toch al enkele weken op voorhand te zoeken in alle schuiven in de hoop dat ik hem nog weet liggen (en raar maar waar, deze vind ik altijd meteen terug!)

E-reader


Ik hoor het mezelf nog roepen dat een e-reader niks voor mij en dat papieren boeken nog altijd veel aangenamer zijn om uit te lezen. Oh boy, I was wrong. Nog nooit las ik zoveel boeken per week/jaar/maand als nu ik deze e-reader heb. Ik moet toegeven dat ik hem af en toe een tijdje durf te vergeten, maar het afgelopen half jaar is hij nooit lang van mijn zijde verdwenen. 
Het grote voordeel is dat je natuurlijk enorm veel boeken bij je hebt zonder het gewicht dat er normaal bij hoort. Eerst vond ik dit vooral geweldig met vakanties in gedachte, maar ondertussen kan ik hem niet meer wegdenken uit mijn dagdagelijkse routine. Zeker wanneer ik samen slaap met mijn vriend. Hij valt namelijk vroeger in slaap dan ik en ik kan met mijn e-reader nog gewoon lezen zonder dat er een lampje aan moet. Win-win situatie, me dunkt. 

Ik heb mijn e-reader ondertussen al twee of drie jaar en ook deze is echt wel zijn geld waard geweest. Ik koop nog steeds papieren boeken, puur omdat er sommige zijn die ik graag op papier wil, maar die pak ik echt niet snel. Dit is gewoon veel gemakkelijker. 

FitBit Alta Hr

Het schoolvoorbeeld van 'someone made me buy it'. Hierover heb ik enorm lang getwijfeld omdat ik niet wist of ik het echt wel zou blijven dragen. Horloges zijn nooit een succes geweest, waarom zou een Fitbit dat dan wel zijn? In augustus heb ik er een artikel over geschreven toen ik hem pas had en nog laaiend enthousiast was. Ondertussen zijn we dus al heel wat maanden verder en heb ik nog veel meer de kans gehad om hem uit te testen en te zien of dit niet iets is wat de eerste weken erg leuk is en daarna snel begint te vervelen. 

Laat ik al beginnen met te zeggen dat de dagen dat ik mijn Fitbit helemaal niet gedragen heb in al die maanden op een of twee handen te tellen zijn. Ik ben het nu zo gewoon dat ik altijd kan zien hoe laat het is, maar ook dat ik mijn stappen in de gaten kan houden. Ik zeg niet dat ik elke dag mijn best doe om die stappen ook te behalen, maar net wanneer ik extra actief ben geweest, is het leuk om te checken of ik niet minder gedaan heb dan ik zelf denk. 

Het enige nadeel is natuurlijk dat je hem af en toe moet opladen en dan dus niet kunt dragen. Ik probeer dit tussendoor in de auto te doen of gewoon eens een nachtje door te brengen zonder mijn slaap te meten zodat hij volledig kan opladen. Het ergste wat me kan overkomen is dat ik hem vergeet of dat hij zonder dat ik het merk volledig plat gaat. Als ik dan mijn gsm moet nemen om het uur te checken, voel ik me plotseling heel naakt. 


Dankzij dit artikel besef ik toch wel dat mijn aankopen precies niet zo impulsief zijn als ik zelf voor ogen had. Deze laatste hele dure aankopen (laptop en telefoon even niet meegeteld) waren extra's die uiteindelijk toch met heel veel liefde en plezier nog steeds gebruikt worden. 

Welke 'extra' zou jij niet meer kunnen missen? 

Liefs
Veronique 

1 opmerking:

  1. Leuk artikel om te lezen! Ik kan niet meer zonder mijn e-reader en mijn draadloze oplader voor mijn mobiel.

    BeantwoordenVerwijderen