donderdag 12 april 2018

2x gezond ontbijt recept


Sinds ik effectief bezig ben met afvallen, heb ik een heel andere kijk op eten gekregen. Al sinds ik mij kan herinneren geniet ik van eten, maar toch ga ik er nu een stuk bewuster mee om. Ik focus mij zowel op de kcal als op het feit dat ik het echt wel lekker moet vinden. Niks is namelijk zo jammer om kcal te verspillen aan iets wat niet eens lekker is. Zeker als het gaat over tussendoortjes wordt dit voor mij alsmaar belangrijker. Waar ik vroeger iets in mijn mond stopte puur om iets in mijn mond te hebben, denk ik nu al een stuk beter na. Het ontbijt is voor mij vaak een feest, tenminste als ik op tijd wakker ben om nog effectief te ontbijten. Op vrije dagen scroll ik vaak al een half uur door pinterest om te bedenken wat het ontbijt van die dag gaat worden. Als ode aan het ontbijt heb ik vandaag dan ook twee receptjes voor jullie van relatief gezonde ontbijtjes. 
Ik ben geen enorme zoetekauw maar af en toe gaat iets zoets er zeker wel in, ook als ontbijt. Iets wat ik dan nogal gemakkelijk durf te maken, is havermout. Zeker de instantversie gaat erg snel en gemakkelijk. 

Voor deze versie gebruikte ik: 
- 40 gram havermout
- 2 theelepels chiazaadjes 
- cacao poeder
- ahornsiroop
- 150 ml melk (ik gebruikte halfvolle, maar je kan uiteraard elke soort melk gebruiken)
- fruit om af te werken

Dit is zo belachelijk gemakkelijk te maken want je gooit eigenlijk alle ingrediĆ«nten samen in een kommetje, roert het eens goed door en dan gaat het voor enkele minuten de microgolfoven. Hou het wel goed in de gaten, want het kan ineens snel gaan en dan wordt het wat rubberachtig. 

Als je fruit gebruikt om af te werken meteen en je wilt het warm opeten, zou ik aanraden om diepvriesfruit te gebruiken. Het koude is erg fijn in combinatie met de warme havermout. Mijn blauwe bessen waren bijvoorbeeld vers en die worden dan zelf ook zo snel warm waardoor ik het iets minder lekker vond. 


Ook het hartige is een ontbijtje waar je eindeloos mee kunt variĆ«ren en de versie op mijn foto is maar pover aangezien ik toen voornamelijk met restjes werkte. Het gaat me hier uiteraard over de eiwraps die je hierboven ziet. 

Voor de wraps:
- 2 eieren
- peper
- zout
- verse kruiden (peterselie, bieslook...) 

En dan is het uiteraard heel gemakkelijk. Je verhit een pan en giet daar dan het ei mengsel in zodat het een dun laagje op de bodem vormt. Je kunt kiezen voor een non-stick pan of gebruikt een beetje olie. Bak je omeletje dan aan beide kanten. 

Wat je als vulling kunt gebruiken: 
- kruidenkaas
- salsa
- sla 
- paprikareepjes (rauw of gewokt) 
- champignons
- ...

Ik heb hier maar enkele suggesties gegeven, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. De volgende keer ga ik zelf eens meer richting het Mexicaanse gaan qua vulling.

Waaruit bestaat jullie ontbijt meestal?

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Ik ontbijt iedere ochtend anders, maar net waar ik zin in heb. Brood, kwart, havermout.

    BeantwoordenVerwijderen