zondag 25 maart 2018

Julie | Let’s Talk Movies #13

http://www.verodoesthis.be/2018/03/julie-lets-talk-movies-13.html
(bron foto)

Ik zie net dat dit alweer mijn 13de Let’s Talk Movies artikel is voor deze blog. In deze artikels bespreek ik telkens de films die ik de afgelopen drie maanden heb gezien. Vandaag lezen jullie dus meer informatie over de films die ik in januari, februari en maart gezien heb. Zoals het afgelopen jaar wel vaker het geval was, zijn dit er niet zo heel veel. Nick en ik kijken vaker series dan films omdat je voor een film toch nog meer tijd moet uittrekken. Ik kan alvast verklappen dat ik drie heel uiteenlopende films gezien heb in de eerste drie maanden van 2018. Benieuwd? Lees dan zeker verder!


Pitch Perfect 3 – 02/02/2018
De eerste film van dit jaar bekeken we samen in de bioscoop. We hadden van mijn grootouders cinematickets gekregen voor Kerstmis en hebben deze hiervoor benut. Omdat we de eerste twee films van Pitch Perfect ook gezien hadden, leek het ons leuk om ook deel drie in de bioscoop te gaan kijken. 

Net zoals bij de andere films, spelen The Barden Bella’s ook dit keer weer de hoofdrol. Je ziet hier nog steeds Anna Kendrick, Brittany Snow en Rebel Wilson aan het werk. Voor de mannelijke zanggroep was dit keer geen plaats aangezien de personages niet meer op school zitten. Ik hou wel van a capella liedjes en zeker als het covers van bekende nummers zijn.“In Pitch Perfect 3 proberen de Bellas na hun afstuderen het te maken in de echte wereld. Na de roes van het winnen van de World Championships gaan de Bellas elk hun eigen weg. Maar dan krijgen ze de kans om op tournee te gaan in het buitenland. Zo komt de meidengroep nog één laatste keer bij elkaar om samen muziek te maken.” Wat ik vooral leuk vind, is om te zien hoe de groep nog steeds graag samen wil zingen. Dit is niet alleen een muzikale film, je ziet ook echt het verhaal van een hechte vriendschap. Persoonlijk vond ik het ook extra leuk dat ze een eerbetoon gebracht hebben aan de overleden George Michael door met een nummer van hem aan de slag te gaan. Volgens mij zou dit wel eens de laatste film kunnen zijn maar ook hier heb ik weer van genoten. De nummers uit de eerste film blijven favoriet, al zitten hier ook enkele leuke medleys tussen! Op IMDB krijgt deze feel good film een magere 6/10 maar van mij krijgt hij een 8.5/10.

 

Fifty Shades Of Grey – 17/02/2018
Een film die al super lang op onze ‘to watch list’ stond, was Fifty Shades Of Grey. Ikzelf heb de boeken allemaal gelezen en was dus ook benieuwd naar de verfilming. Om eerlijk te zijn, vond ik de boeken best oké maar vond ik het de grote hype niet helemaal waard. Bovendien had ik liever Matt Bomer en Alexis Bledel in deze hoofdrollen gezien maar dat heb je natuurlijk niet voor het kiezen.

Ik begrijp wel dat acteurs zoeken voor deze film niet evident is. De personen moeten er natuurlijk mee akkoord gaan om expliciete scènes te willen spelen. Ik was er een beetje bang voor dat de seks te veel aan bod zou komen in de film omdat ik dit in de boeken ook best overdreven vond. Het klink misschien cliché of erg stom maar het is vooral het verhaal van de personages dat mij intrigeert. 


 (bron foto)

“Literatuurstudente Anastasia Steele interviewt de 27-jarige zakenman en multimiljonair Christian Grey voor het universiteitsblad. De ontmoeting met Grey verandert haar leven en ze beginnen een seksuele relatie. Grey is emotioneel beschadigd waardoor hij niet meer op een normale manier intimiteit kan beleven. Daarnaast is hij bang om op welk moment dan ook de controle los te laten. Sm is voor hem een manier om zich zelf niet te veel bloot te hoeven geven en ook nog volledig in controle te blijven. Christian en Anastasia onderwerpen zich aan sadomasochistische rollenspellen.” De film leunt erg dicht aan tegen de boeken en dat vind ik goed. Voor mij hoeven er niet meer expliciete beelden aanwezig te zijn. Voor mij draait deze film ook om het verhaal over de karakters, anders moet je maar een pornofilm bekijken. Toch krijgt deze lang verwachte film niet de gehoopte scores. Op IMDB krijgt hij zelfs een ronduit slechte score van 4.1/10. Nick vond de film ook niet zo geweldig maar ik denk wel dat ik de andere delen ook wil zien. Daarom krijgt de film van mij toch wel een 7.5/10.


De Premier – 17/03/2018
De laatste film die ik met jullie wil bespreken is De Premier. Erik Van Looy maakt wat mij betreft altijd goeie films die tot het einde weten te boeien. Ik vind dat zowel hij als Jan Verheyen onze Belgische trots zijn wat regisseurs betreft. Deze film stond ook al een tijdje op ons lijstje van films die we nog wilden zien en uiteindelijk hebben we deze in de Eurostar op onze tablet bekeken op de terugweg naar huis van Londen.

Koen De Bouw is echt een top acteur, dat hebben we al mogen zien in films zoals Loft en Het Vonnis, beide echt geweldige films als je het mij vraagt. Stiekem ben ik er ook een beetje trots op dat hij net zoals ik uit Turnhout komt en zelfs naar dezelfde school ging als ik. Ik wist in het begin niet of dat deze film iets voor mij zou zijn omdat ‘De Premier’ mij iets te politiek gericht in de oren klinkt.(bron foto)

“In 'De Premier' wordt de Belgische eerste minister, gespeeld door Koen De Bouw, op weg naar een belangrijke ontmoeting ontvoerd. Hij verneemt dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan... de president van de Verenigde Staten.” Je zou denken dat deze film een vrij duidelijk verhaallijn heeft maar toch zitten er nog voldoende verrassingen in het verhaal. Ik vond de film echt goed en vond de acteurs ook allemaal goed in hun rol passen. Zelfs bijrollen werden briljant vertolkt, zoals die van de chauffeur. Ik hou eigenlijk wel van Vlaamse films zoals deze want Loft en Het Vonnis vind ik echt ijzersterke films, net zoals De Premier dat ook is. Er zitten wel een aantal gruwelijke scènes in waarin geweerschoten en bloed niet geschuwd worden. Op IMDB krijgt deze film een 6.3/10, wat ik zeker veel te weinig vind. Van ons krijgt deze film een dikke 9/10!

Hebben jullie in de eerste drie maanden van het jaar veel films gezien? En welke van deze drie spreekt jullie het meeste aan? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

12 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen! Ik ben gek op Pitch Perfect en moet deel 3 nog kijken, dus dat ga ik binnenkort zeker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk dat je de films ook zo graag ziet! Veel plezier met deel. 3 ;-)

   Verwijderen
 2. Wij kijken vooral films op Netflix, dus zeker geen nieuwe films. Pitch Perfect 3 moet ik nog een keer samen met mijn dochter kijken, nog niet aan toegekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb zelf geen Netflix maar zou er vooral series op kijken denk ik! :-)

   Verwijderen
 3. Hier hebben we niet veel films gezien, alleen degene die toevallig op tv langskwamen. Wel zijn er de laatste tijd Lucifer aan het kijken op Netflix, dat vind ik erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Drie films op drie maanden is ook niet zoveel! Tijd maken voor films is soms erg moeilijk! :-)

   Verwijderen
 4. Ik heb de laatste tijd heel weinig films gezien eigenljik. Dat komt ook door Netflix. Daar kijk misschien wel te veel op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik wel! Hoewel ik zelf geen Netflix heb, lijkt het me erg leuk! :-)

   Verwijderen
 5. Enkel de eerste film vond ik er echt uitspringen! Het concept van Pitch Perfect is echt super, maar de chemie van de eerste film is natuurlijk al een beetje lager. De twee andere films vond ik wat tegenvallen. The Shape of Water al gezien? Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik! Ik vond ook de eerste film de beste maar heb me toch goed geamuseerd bij nummer 3! En nee die heb ik nog niet gezien, die ga ik onthouden! ;-)

   Verwijderen
 6. Vroeger keek ik veel films, tegenwoordig zijn het series op Netflix die ik volg. Ik heb Fifty Shades of Grey wel gezien, maar vind hem ook niet zo sterk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook meer van de series, alleen dan niet op Netflix! :-) Ik vond hem gewoon 'oké' maar had er denk ik meer van verwacht nog!

   Verwijderen