vrijdag 9 maart 2018

Julie | Friday Nails #176 – Or Pailleté

http://www.verodoesthis.be/2018/03/julie-friday-nails-176-or-paillete.html

In de Friday Nails van deze week, bespreek ik opnieuw een nagellak van Yves Rocher. Dit deed ik de voorbije weken ook al maar eigenlijk is het toeval. Ik mocht deze lenen van Eva en zij had op korte tijd enkele nieuwe kleurtjes van het merk die ze dus ook aan mij liet proberen. Dit keer speelt Or Pailleté de hoofdrol in het artikel. Het is een gouden kleur met heel veel glitter, zowel grove bolletjes als fijne glinsters. Ik was benieuwd of je deze als volwaardige nagellak kan dragen of dat het toch eerder een top coat zou zijn. Kijken jullie mee?
Het uiterlijk van het flesje is hetzelfde als dat van alle flesjes van het merk. Ze maken altijd lange, smalle flesjes die erg handig zijn om op te bergen. In het flesje zit 5ML qua hoeveelheid en dat vind ik prima. Je maakt toch niet zo vaak een nagellak op en op deze manier is het ook een handig formaat om ergens mee naartoe te nemen. Normaal komen hun nagellaken op een prijs van €5.90 maar er zijn regelmatig aanbiedingen aan de helft van de prijs. Ik vind deze er in het flesje alvast erg mooi uitzien!
 


Yves Rocher noemt het zelf ook effectief een glitternagellak die je gewoon als dekkende kleur kan gebruiken en geen top coat. Deze tint zou voorzien zijn van een nieuw, speciaal penseeltje dat zorgt voor een gelijkmatig resultaat met een kleur die overal tegen bestand is. Ik vind het kwastje er vrij normaal uitzien en kan het met veel andere merken vergelijken. Hij is vrij breed en is bovenaan een beetje schuin afgesneden. Ik vind dit soort kwastjes altijd best oké. Het enige jammere is bij een glitternagellak dat de verdeling nog wel eens te wensen overlaat. Zoals je kan zien bij een eerste laag, is deze kleur zeker niet gelijkmatig. Ik dacht nu zeker dat het een top coat was en volgens mij kan je deze dan ook perfect dragen onder een zwarte basiskleur. Het is altijd moeilijk doseren om een gelijkaardig aantal glitters op ieder van je nagels te verkrijgen. Ik vind dat je ziet dat de kleur zelf naar de zijkant trekt en in het midden van de nagel zie je hier weinig van terug. Het was dan ook een uitdaging om deze mooi aan te brengen zonder al te veel te knoeien.
Bij een tweede laag vind ik het resultaat al veel beter. Toch zie je her en der mijn natuurlijke nagel nog doorschijnen en dat vind ik jammer. Voor een tweede laag heb ik de lak meer deppend aangebracht om zoveel mogelijk kleur en glitter te kunnen vangen op één nagel. Er zit in deze nagellak ook elemihars verwerkt, een oliehoudende harssoort die voor extra glans moet zorgen. De glans is zeker aanwezig maar dat verwacht ik altijd wel bij een glitternagellak. Het verwijderen van deze tint is een helse klus. Het verwijderen op zich is al moeilijk en de glitters komen echt overal te zitten. Ik gebruik vaak zo’n ‘dip & clean’ potje maar zou voor deze nagellak toch aparte wattenschijfjes met remover aanraden. Zelf zou ik deze niet aanschaffen maar het was weer eens leuk om uit te proberen!

Wat vinden jullie van deze kleur? En houden jullie zelf van glitternagellak of meer van een gewoon dekkend kleurtje? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

Geen opmerkingen:

Een reactie posten