zondag 25 februari 2018

Julie | Sample Mania #8

http://www.verodoesthis.be/2018/02/julie-sample-mania-8.html

Samples krijgen is altijd super leuk maar gebruik je deze dan ook echt? Ik wel, dankzij mijn Sample Mania artikels! Een keer in de twee à drie maanden geef ik jullie een klein overzicht van de samples die ik in die periode geprobeerd heb. Voor mij is het een manier om nieuwe producten te leren kennen en mijn eerste indruk met jullie te delen. Bovendien maak ik op nu ook daadwerkelijk mijn samples op. Dit keer heb ik weer vijf verschillende samples geprobeerd en daarover geef ik graag mijn mening. Naar goede gewoonte bespreek ik ook dit keer een parfum maar ook skincare en body conditioner komen aan bod! Benieuwd welke merken ik uitgetest heb? Lees dan zeker verder!Als eerste wil ik het met jullie graag hebben over het Olympèa parfum van Paco Rabanne. Iedereen kent de Lady Million en One Million geur van het merk maar deze Olympèa is zeker ook de moeite waard. Het parfum ruikt vrij sterk, bloemig en zoet. Je hebt ook nog een Intense variant van dit parfum maar die vind ik om eerlijk te zijn minder lekker van geur. Deze geur is vrij oriëntaals en ook Nick vind hem lekker ruiken op mijn huid. Deze zou ik zeker graag kopen en hij staat dan ook reeds op mijn wishlist. Om de geur zo goed mogelijk te beschrijven, laat ik het woord graag over aan de mensen van fragrantica.com.

Olympea van Paco Rabanne is een Oriëntaals Bloemige geur voor dames. Dit is een nieuw parfum. Olympea werd uitgebracht in 2015. Olympea is gecreëerd door Loc Dong, Anne Flipo en Dominique Ropion. Topnoten zijn Groene mandarijn, Water Jasmijn en Gemberbloem; hartnoten zijn Vanille en Zout; Basisnoten zijn Ambergris, Kasjmier hout en Sandelhout. 

Mensen die van dit parfum houden, houden ook van La Vie Est Belle, BonBon, Poison Girl en Alien, allemaal geuren die ik inderdaad ook lekker vind!Het tweede product dat ik uitgeprobeerd heb, is deze Christingle Body Conditioner van Lush. Ik vroeg hier een sample van tijdens mijn laatste shoppingtrip in Antwerpen. Ik ken het gebruik van zulke body conditioners doordat ik deze al heb in de Snow Fairy variant. Je gebruikt deze als laatste stap onder de douche door hem aan te brengen en lichtjes weer af te spoelen. Hierna hoef je niet noodzakelijk gebruik te maken van een bodycrème omdat je huid hiermee al super gehydrateerd aanvoelt. Snow Fairy is natuurlijk een erg zoete geur en Christingle is juist een hele frisse geur! Hierin zit namelijk munt en pepermuntolie. Hij werkt dus verfrissend en verkwikkend maar tintelt niet op de huid. Ik zou deze zelf zeker kunnen aankopen om eens af te wisselen met zijn zoetere broertje.Bij Ici Paris XL kreeg ik onlangs drie samples van het merk DHC in een boekje met meer uitleg over deze producten. Het eerste product is deze Deep Cleansing Oil. Je verdeelt hiervan normaal twee à drie pompjes op je gezicht met droge handen. Dit kan je dan even inmasseren en nadien verwijderen om je huid te reinigen. Ik vond de geur van deze reinigende olie niet erg lekker maar hij voelt wel fijn en zacht aan op mijn huid. Volgens mij werkt dit product ook erg zuinig aangezien ik met deze sample drie keer heb kunnen doen. Je hebt hiervan dus niet veel nodig en dat maakt dat dit product zijn prijs wel waard is. Op zich is het een product dat ik wel zou kunnen kopen maar de geur vind ik toch een groot minpunt. Voor 70ML zou je zo’n €17.90 betalen en dat vind ik dan weer wel een goeie prijs!In combinatie met de Deep Cleansing Oil kan je deze DHC Mild Soap gebruiken. Het is een blokje zeep om te gebruiken als gezichtsreiniger. Je kan deze twee producten dus combineren voor een diepgaande reiniging. Ik haalde met de olie mijn make-up er af en zorgde voor een goeie reiniging van mijn gezicht door middel van deze milde zeep. Ook met dit product kom je best lang toe aangezien de sample zelfs nog steeds niet op is. Je schuimt deze zeep op in natte handen, waarna je er mee over je gezicht kan gaan. Ook hiervan vind ik de geur niet zo lekker maar de werking is opnieuw wel goed. Voor 90ML hiervan betaal je €21.50. Mocht ik tussen deze twee producten moeten kiezen, ging ik voor de olie.
Het derde en laatste product dat ik van dit merk heb geprobeerd is deze Facial Scrub. Ik ben dol op skincare producten dus ik vond het echt wel tof om op deze manier drie producten van hetzelfde merk te ontdekken. Ik gebruikte deze gezichtsscrub onder de douche en er zat product in voor één gebruik. Je brengt deze zachtjes masserend aan om de huid te stimuleren en spoelt hem nadien af. Ik schrok een beetje van de kleur van deze scrub omdat het een metallic substantie was. Ik voelde me net een robot met deze scrub op mijn gezicht. Hij voelde wel vrij stevig aan voor een gezichtsscrub, dus persoonlijk zou ik deze afwisselen met een mildere scrub. Alweer was het de geur die ik niet zo fijn vond, al viel het bij dit product al bij al nog mee. Het voelt aan als een degelijke scrub al denk ik niet dat ik hem zou kopen. Voor 100ML betaal je €24 en ondanks dat ik dit een redelijke prijs vind voor die hoeveelheid, ken ik toch goedkopere scrubs die ik fijner vind.

Dat was het dan weer voor deze keer. Wat vinden jullie het leukste product uit dit artikel? Ik ben zelf erg blij dat ik de DHC producten heb kunnen proberen maar het is toch vooral de parfum en de body conditioner van Lush die ik mezelf full size zie kopen. Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

12 opmerkingen:

 1. Ik houd ze voor in de handbagage op een vlucht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook een goeie tip! Al durf ik in het vliegtuig niet zomaar een maskertje doen! ;-)

   Verwijderen
 2. Leuk al de samples 😃👍🏻 ik gebruik alleen de samples die ik echt lekker vindt. De sample van Lush lijkt mij super 😃

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Shirley! En ja maar vaak weet je dat pas als je hem ook echt gebruikt! :-)

   Verwijderen
 3. Die Body Conditioner van Lush ziet er tof uit! Ik zoek het eens op hun site op!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat hij van de Kerst collectie was, maar ze hebben vast nog andere geuren het hele jaar door! ;-)

   Verwijderen
 4. Dat zijn een boel samples. Ik heb die zelf eigenlijk nooit in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vroeger was ik altijd helemaal gek op samples. Ik was altijd dat brutale kind wat drogist in en uit liep om er een paar te vragen. Zo slecht! Wel mooi dat ze van Lush ook samples hebben. Ik wil dit merk altijd al een keer proberen, maar werd zo overweldigd in de winkel dat ik weer weg ben gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh haha zoiets heb ik nooit gedurfd! Ik moet nu al mijn moed al bijeen rapen om een sample te vragen, zelfs al heb ik veel gekocht! Misschien moet je eens aan iemand anders vragen om een sample van Lush voor je mee te brengen? :-)

   Verwijderen
 6. Ik ben iemand die samples eigenlijk niet echt gebruikt maar als ik het zo zie, zou ik dat wel wat meer moeten doen.

  BeantwoordenVerwijderen