zondag 4 februari 2018

Julie | Primark PS… Hydro Gel Sheet Mask

http://www.verodoesthis.be/2018/02/julie-primark-ps-hydro-gel-sheet-mask.html

Op de eerste zondag van iedere maand, bespreek ik een gezichtsmasker. Ik probeer elke keer een nieuw masker uit en dit keer heb ik gekozen voor het Hydro Gel Sheet Mask van Primark. Dit masker kan je slechts eenmaal gebruiken en het kost 3 euro per stuk. Toch sprak de verpakking me zodanig aan dat ik het masker graag wou uitproberen. Het masker bevat hyaluronzuur wat een super hydraterende werking heeft voor de huid. Ben je ook benieuwd of dit masker iets voor jou is? Lees dan zeker verder!Op de verpakking staat alle nodige informatie met zowel waarschuwingen als de ingrediënten. Het masker zou de huid reinigen en versterken. Je neemt het masker uit de verpakking en legt het met de gelzijde op je huid. Hierna kan je een lapje stof verwijderen van de andere kant en het masker glad wrijven op je gezicht. Je mag het masker maar liefst 20 tot 25 minuten op je gezicht laten intrekken. Dit is behoorlijk lang vergeleken met andere maskers maar ik heb het toch de volle 25 minuten laten zitten. Nadien mag je het resterende product inmasseren. Je kan het masker ook koud gebruiken als je het voordien in de ijskast legt, om zo het vocht inbrengende effect van de gel te verhogen.
Ik heb nog nooit een sheet masker geprobeerd dat zo nat uit de verpakking kwam als deze. In het zakje bleef zelfs zoveel vocht achter dat ik het er gewoon uit kon gieten! Op mijn gezicht lijken sheet maskers nooit echt helemaal goed te passen. Ik krijg het nooit glad gestreken omdat de voorziene gaten voor ogen, neus en mond niet helemaal juist zitten dan. Bij dit masker moest je nog een laagje verwijderen nadat je het had aangebracht, dat heb ik volgens mij nog niet eerder gehad. Op mijn gezicht voelt het masker heel nat en fris aan. Ik kan me voorstellen dat dit in de zomer erg lekker kan zijn als je het voordien nog even in de koelkast legt. 

Na 25 minuten heb ik het masker van mijn gezicht gehaald en ik moet zeggen dat die periode toch sneller om was dan gedacht. Het verwijderen is heel eenvoudig, zoals bij alle sheet maskers. Wat mij ontzettend verrast heeft, is dat de gel van het masker volledig ingetrokken was in mijn huid. Er viel niet veel resterend product in te masseren en ook het vel van het masker zelf voelde vrij droog aan. Dit had ik niet verwacht aan het begin! Mijn huid voelde na gebruik gehydrateerd maar toch ook strak aan. Hiermee bedoel ik het positieve soort strak en niet een trekkerig gevoel waarna je toch nog dagcrème nodig hebt. Voor mij is dit masker een regelrechte aanrader! Volgens mij ben ik nog nooit zo tevreden geweest over een sheet masker. Ik zou deze volgende keer als ik bij Primark ben zeker opnieuw kopen.

Hadden jullie al eens gehoord van dit Hydro Gel Masker? En wat is jullie favoriete (sheet) masker om te gebruiken? Ik hoor het graag in de reacties!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen: