zondag 18 februari 2018

Julie | Opruimen & Ruilen #3

http://www.verodoesthis.be/2018/02/julie-opruimen-ruilen-3.html

Ieder jaar hou ik weer eens een grote opkuis tussen mijn producten. Het leuke is dat ik dit niet alleen doe, maar samen met vriendinnen. We organiseerden dit jaar voor het derde jaar op rij en ruildag. Hierop brengt iedereen dan haar spullen mee waar je zelf niets meer mee gaat doen maar die je graag een nieuwe thuis wilt geven. Dit jaar waren we voor het eerst met zeven en iedereen bracht verschillende spullen mee. Verzorgingsproducten, make-up, thee, boeken… Het kwam allemaal aan bod op onze ruildag! Benieuwd welke spullen ik weg deed en welke nieuwe items ik hiervoor in de plaats gekregen heb? Lees dan zeker verder!Beginnen doe ik met de producten die ik weg gedaan heb. Je ziet hier verschillende soorten producten. De Cien Handzeep vond ik lekker van geur maar Nick kon er niet tegen. Het Lush poeder, Essence haarparfum en OralB speciale tandpasta? Gebruikte ik gewoon niet. De oranje fles is een bed & body mist die ik van geur niet zo lekker vond.

Onderaan zie je eerst een kokosmelk douchecrème die wij niet gebruikten, een kleine douchegel van Yves Rocher die totaal mijn geur niet was, een shampoo en conditioner van Rituals waarvan ik nog teveel voorraad heb en een badschuim die ik gewoon veel te weinig gebruikte.

Aan de rechterkant zie je dan twee geuren waxmelt die ik dubbel had en waarvan ik in andere geuren nog een te grote voorraad aan heb. De kleine Yankee Candle geurkaarsjes had ik drie keer en ik heb van alle geuren er gewoon twee gehouden en dan deze twee weg gedaan. Het boek dat je ook nog ziet, vond ik niet slecht maar ook niet goed genoeg om bij te houden.Op deze foto zie je links bovenaan enkele skincare producten. Twee micellair waters die ik van geur niet fijn vond en een 99% Aloë Vera gel van Kueshi die ik niet gebruikte. Ook nog enkele dagcrèmes waar ik nog een veel te grote voorraad van heb om ze allemaal te kunnen gebruiken. 

Links onderaan zie je allemaal verschillende gezichtspoeders. Blushes, bronzer, highlighter, het zit er allemaal tussen. Geen slechte producten maar ik gebruikte deze gewoon niet omdat ik andere favorieten heb die ik dan verkies boven deze.

Rechts vanboven zie je alle oogschaduw die ik de deur uit gedaan heb. Beetje hetzelfde verhaal als bij de gezichtspoeders: fijne producten maar ik verkies anderen boven deze. Afsluiten doe ik deze collage met een aantal nagellakjes die ik weg gedaan heb. Allemaal verschillende kleuren, top coats en zelfs een nagel(riem) gel. Kleuren die ik niet meer bij mij vond passen of die ik gewoon niet fijn vond.Ook wat andere make-up betreft, had ik nog enkele items die ik niet vaak gebruikte. Een primer die ik niet fijn vond voor mijn huid, een foundation die een tikje te donker is, mascara en wenkbrauwpoeder waarvoor ik andere alternatieven heb die ik vaker gebruik. Onderaan nog enkele primer sticks waarvan ik liever de vloeibare varianten gebruik, een gekleurde primer en een beautyblender dupe.

Op de rechtse foto zie je dan alle lipproducten die ik weg gedaan heb. Bovenaan enkele lipglossjes en verzorgende vloeibare lipbalms. Ik gebruik deze echt nooit meer maar vond het zonde om producten van pakweg Benefit en Clinique de vuilbak in de gooien, dus ben ik blij dat ze nu een andere eigenaar hebben. Onderaan zie je dan nog enkele lipsticks of liquid lipkleuren die ik niet bij mij vond passen of die ik te weinig droeg.Natuurlijk deed ik niet enkel producten de deur uit, ik nam ook enkele producten over van mijn vriendinnen. Om heel eerlijk te zijn, vind ik dat ik erg braaf gebleven ben! Ik heb mezelf echt ingehouden en enkel gekozen voor producten die ik écht wilde hebben of wist dat ik ze zou gebruiken. We ruilen altijd op een eerlijke manier. Wanneer meerder mensen hetzelfde item willen hebben, stoppen we namen in een potje en dan kan de persoon van wie het item is eerlijk een naam trekken. Zo ontstaat er geen ruzie/discussie en kan je anderzijds vermijden dat mensen elkaar zoveel gunnen dat ze zelf uiteindelijk met lege handen naar huis gaan. Bij deze ook een kort overzicht van de spullen die ik zelf nieuw gekregen heb.Linksboven zie je alle smaken thee die ik overgenomen heb van anderen. De zakjes links zijn vijf verschillende smaken en de kleine builtjes zijn in totaal vier verschillende smaken. De bovenste vijf hebben dezelfde smaak omdat ik wist dat ik die lekker vond en niemand anders wou die hebben. 

Onderaan links zie je drie verschillende handcrèmes. Ik ben vooral erg blij met die roze tube van Rituals omdat die echt geweldig is. Het is een ‘oude’ verpakking want dezelfde formule zit nu in een groene tube in het Dao gamma met de naam Night Balm. Met de andere handcrèmes ben ik niet bekend, dus daar ben ik wel benieuwd naar.

Rechts bovenaan kan je zien dat ik vier nagellakjes overgenomen heb van anderen. Dit komt altijd goed van pas omdat ik ieder week een Friday Nails artikel schrijf. De anderen die een nagellakje mee naar huis konden nemen, hebben deze nog even hier gelaten zodat ik er toch ook een artikel over kan schrijven!

Als laatste van deze collage zie je nog een Syoss haarolie die ik wel eens uit wilde proberen. Ik heb altijd schrik dat mijn haren hier te vet van worden maar ik wil het zeker eerst een kans geven. Een kleine shampoo van Yves Rocher werd ook de mijne en vind ik wel handig om mee op vakantie te nemen. Ook koos ik nog twee staaltjes om te kunnen gebruiken in mijn Sample Mania artikels.
De laatste producten die ik overnam zijn een micellair water van Yves Rocher in een handige reisverpakking, een Papaya Kiss parfummetje, een Catrice multi color blush en een stuk solide zeep van Lush. Deze producten lijken mij erg fijn en ik ben benieuwd naar hun werking!

Onderaan zie je de producten die ik heb overgenomen voor Nick. Ik denk dus niet alleen aan mezelf maar ook aan Nick wanneer ik nieuwe producten binnen haal. Hij is meestal fan van producten met kokos in, het mag dus niet verbazen dat ik een body lotion en shower cream in deze geur voor hem gekozen heb. De Kneipp doucheschuim met patchouli vind ik zelf ook fijn maar Nick is zelf ook fan van deze geur. Van de Sanex Protector hoop ik dat hij goed is voor zijn gevoelige huid. Hij kan al deze travel sizes handig mee in zijn sporttas meenemen en gebruiken na het sporten.

Het was weer een gezellige voormiddag waarop iedereen met nieuwe spullen naar huis kon gaan en zelf enkele producten kon doorgeven aan een van de vriendinnen. Het is echt een aanrader om zelf eens zo’n moment te organiseren!
Wat vinden jullie het leukste item dat ik toch weggegeven heb? En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar welk product uit de gekregen items jullie voorkeur heeft! Laat het me zeker weten in de reacties!

Liefs,


Julie x

20 opmerkingen:

 1. Goed bezig!! Lekker opruimen voelt achteraf altijd zo goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En ja ik ben ook weer blij dat alles uitgezocht is! :-)

   Verwijderen
 2. Wat een goed idee. Misschien moet ik dat ook eens organiseren want heb wel wat producten die ik niet gebruik

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is echt super leuk om te doen! Shoppen in iemand anders z'n stash zonder te moeten betalen! ;-)

   Verwijderen
 3. Wow wat heb jij veel make-up. Goed bezig dat je zo aan het opruimen bent!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dankjewel! Moet je de spullen eens zien die ik over gehouden heb! ;-)

   Verwijderen
 4. Wauw zoveel spullen! En zoveel lipsticks! Ik ben er dol op!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zó hele verzameling haha! Zou ik ook wel willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, dankjewel! Misschien ook eens een ruildag organiseren? ;-)

   Verwijderen
 6. Leuk! Ik zou het zo allemaal willen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja heel erg leuk. Een vriendin van me deed dat met een vrij grote vriendenclub 2 keer per jaar met kleding.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze kledingmaten zijn nogal verschillend denk ik, maar dat is inderdaad ook een leuk idee Frederique! ;-)

   Verwijderen
 8. Wat een tof idee om dit te doen. Lijkt me ideaal om eens een goede opruiming te houden en nuttig om met elkaar te ruilen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad Janet! Mocht je het ooit organiseren, wil ik graag het resultaat zien ;-)

   Verwijderen
 9. Wat goed bezig! Je hebt echt veel beauty producten en dat is leuk om met elkaar te ruilen

  http://dhini.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat leuk dat je dit doet. Achteraf zal je wel een voldaan gevoel gehad hebben!

  Liefs,
  Debby

  BeantwoordenVerwijderen