woensdag 28 februari 2018

Julie | Opgemaakt #48 – Januari

Naar goede gewoonte deel ik op het einde van de maand mijn opgemaakte producten van de maand voordien. Dit is ooit zo begonnen omdat Veronique ook opgemaakt artikels maakte en we ze niet tegelijk wouden publiceren. Op zich niet erg dat het een maand later is, zo heb ik zeker alles al op foto en kan ik het artikel al op voorhand schrijven. Beginnen doe ik zoals altijd met mijn opgemaakte geurkaarsen.

Van Yankee Candle maakte ik twee samplers op in de Cassis geur die ik kocht via Groupon. Ik vond deze niet slecht maar zou ze niet in een jar aankopen. De Macaron Treats heb ik dan weer wel in een medium jar gekocht én opgemaakt. Ik vond deze geur echt super lekker omdat hij echt aanwezig was in de ruimte. Een zoete geur, perfect voor de winter.

Van Parcan heb ik nog de Apple Cinnamon theelichtjes opgemaakt. Die zou ik wel opnieuw kopen, al ruik je er bijna niks van omdat ze te klein zijn. Ook in een appel kaneel geur, maakte ik een kaars van Airwick op die van kleur verandert als je hem aansteekt. De geur was niet super sterk maar het was wel leuk om naar te kijken.

Als laatste heb ik dan nog de Indian Rose geurkaars van Rituals opgemaakt. We kochten er zo een heleboel om te gebruiken in de zaal tijdens ons huwelijk en zijn deze nu nog steeds aan het opmaken. Het mijn favoriete kaars van Rituals dus deze heb ik altijd in huis.

Benieuwd wat ik nog meer heb opgemaakt? Ik kan alvast verklappen dat het weer héél veel producten zijn! Klik snel op ‘Meer lezen’!

Om maar in de categorie ‘geuren voor in huis’ te blijven; in januari hebben we maar liefst drie flessen van geurstokken opgemaakt, allemaal van Rituals! Links zie je de Express Your Soul Geurstokken, de Limited Edition geur van afgelopen zomer. Deze heb ik het liefst staan in de kamer waar onze was hangt te drogen omdat de frisse citroengeur echt aangenaam is daar. Ik heb nog enkele back-ups maar hoop vooral dat de nieuwe zomergeur weer even lekker is!

In het midden zie je een lege fles van de Ritual of Light geurstokken. Deze geur was ook Limited Edition en dat in de winter van vorig jaar. Ik vond deze geur echt fantastisch en vind het jammer dat deze nu op is en dat ik hem niet meer opnieuw kan kopen.

Als laatste heb ik een navullingsfles opgemaakt in de Ayurveda geur. Deze heeft dezelfde geur als de Indian Rose geurkaars en ik heb deze fles gebruikt om een klein exemplaar in de gang bij te vullen. Ik ben echt verliefd op deze geur en wil deze snel opnieuw kopen, al heb ik nog verschillende flessen van andere geuren op voorraad. 

Iets wat ook wel haast iedere keer voorbij komt in deze artikels, is mijn Dao Bed & Body Mist van Rituals. Ik gebruik deze iedere avond voor ik ga slapen op mijn hoofdkussen omdat hij een ontspannende werking heeft. Ik heb ook nog wel andere geuren van deze sprays in huis maar die gebruik ik vooral op mijn lichaam of op kleding. Ik heb altijd een exemplaar van deze mist in huis en meestal zelfs alvast een reserve verpakking!

Scrubben doe ik het hele jaar door maar zeker in de winter is dit erg belangrijk. Op deze manier kunnen crèmes die je nadien smeert beter hun werk doen en voorkom je een droge, jeukerige huid. Voor mijn gezicht heb ik de Brightening Face Exfoliator van Rituals opgemaakt en deze heb ik al vaker gehad. Op dit moment heb ik weer en andere in gebruik maar ik koop deze vast nog wel eens opnieuw.

Wat lichaamsscrub betreft heb ik maar liefst twee producten opgemaakt in januari. Bovenaan zie je de Bali Blue Surf Scrub van Bath & Body Works die Axel voor me had meegebracht uit Amerika. Deze geur was lekker fris en bevat onder andere mandarijnbloesem, sand, zeewater en jasmijn. Ik vond deze super van geur maar het echte zand er in vond ik een beetje raar. De scrub had echt zo’n bruine zandkleur… Ik weet niet of ik deze nog opnieuw zou kopen.

Van Rituals heb ik van de Ritual of Anahata ook een lichaamsscrub opgemaakt. Dit is de Limited Edition van deze winter en is nog een kleine maand verkrijgbaar, nadien vertrekt hij uit het gamma. Ik vind deze geur super lekker en heb alvast een voorraad ingeslagen.

Wat dagcrème betreft kies ik eigenlijk altijd voor een exemplaar waar ook SPF bij in zit, ook in de winter. Dit keer gebruikte ik de Eucerin Aquaporin Active crème waar SPF 25 en UVA protectie in zat. Ik ontdekte deze via een Deauty box en ik vond deze crème echt heerlijk in gebruik. De geur had ook een beetje weg van zonnecrème en ondanks dat hij redelijk rijk was van textuur, trok hij toch erg snel in de huid. Ik heb in de winter nog geen problemen gehad met mijn huid wat droogte betreft en dat is mede dankzij deze crème. Ik zou deze zeker nog wel eens opnieuw willen kopen.

Wat niet kan ontbreken in deze artikels zijn gezichtsdoekjes en andere basisspullen. Ik heb in januari maar liefst drie pakjes gezichtsdoekjes opgemaakt en één pak wattenschijfjes. Om te beginnen heb ik de Delhaize Care doekjes met micellair water opgemaakt. Deze vond ik echt niet lekker van geur en ik was erg blij dat ze op waren. Het mag duidelijk zijn dat ik deze niet meer opnieuw ga kopen.

Van de doekjes van Flormar en Primark ben ik dan weer wel tevreden. Het ene pakje heb ik boven aan mijn make-up bureau opgemaakt en het andere beneden in de badkamer. Ik gebruik deze om een eerste laag make-up van mijn huid te halen of om swatches te verwijderen. Beide merken vind ik erg fijn en zou ik dus opnieuw kopen.

Van Demake-up heb ik nog een pakje gewone wattenschijfjes opgemaakt. Ik kocht deze eens in promotie want anders vind ik goedkopere alternatieven minstens even fijn. Ik zou deze dus niet meteen opnieuw kopen ondanks dat ze prima zijn in gebruik.

Een terugkerende favoriet in mijn opgemaakt artikels is deze Healthy Balance Gezichtspoeder van Bourjois in de kleur 52 Vanilla. Ik heb deze altijd in huis omdat ik hem iedere dag gebruik wanneer ik make-up draag. Ik gebruik hem om mijn foundation mee af te poederen en om een klein beetje kleur toe te voegen. Van mezelf ben ik vrij bleek maar dit is echt een goeie kleur voor mij. Opnieuw kopen? Zeker en vast, nadat ik mijn voorraad weer eens opgemaakt heb.

Nadat ik mijn lichaam gescrubd heb, was ik het natuurlijk ook onder de douche. In januari heb ik maar liefst twee doucheproducten opgemaakt. Nick heeft deze allebei wel eens mee gebruikt maar ikzelf heb wel het grootste deel opgemaakt. Links zie je de Twilight Showergel van Lush in een klein formaat. Deze zat in mijn Under The Mistletoe Cadeaupakket dat ik vorig jaar kocht. Ik vond deze geur met lavendel niet slecht maar zou hem niet meteen opnieuw aanschaffen, vooral omdat ik nog zoveel andere douchegels heb staan!

Van Bilou heb ik de Tasty Donut Doucheschuim opgemaakt. Deze moest je eerst schudden en kwam nadien echt als slagroom uit de verpakking. De geur was mierzoet aangezien hij naar aardbeidonuts ruikt. Ik vond deze wel erg fijn en wil misschien nog wel eens een andere geur van het merk proberen.

Na het scrubben en wassen hoor je natuurlijk te smeren! Dat deed ik in januari voor de laatste keer met deze Clinique Happy Gelato Cream in de geur Berry Blush. Ik vond deze zowel van geur als van textuur echt ontzettend fijn. Ik kocht hem in korting bij de Estée Lauder Company Store en zou hem daar zeker opnieuw willen kopen. Aan volle pot vind ik hem te prijzig maar hij is het anderzijds wel echt waard! De geur is vrij zoet en vrouwelijk en valt goed te combineren met andere producten.

Het merk Naobay ken ik eigenlijk uitsluitend van uit een Deauty box. Deze HydraPlus Cleansing Milk komt dus ook uit zo’n doos en ik vond deze niet verkeerd. Om eerlijk te zijn zeg ik altijd dat ik dergelijke cleansing milks niet fijn vind, totdat ik zonder zit en toch weer een nieuwe wil. Ik gebruik deze om mijn make-up te verwijderen en haal het product uiteindelijk weg met een reinigingsdoekje. Deze van Naobay vond ik wel fijn van geur maar de verpakking was wel moeilijk leeg te krijgen, een pompsysteem was prettiger geweest. Ik koop deze dus niet opnieuw.

Sinds ik Lady Speed Stick ken ben ik eigenlijk voornamelijk deodorant sticks gaan gebruiken in plaats van spray. Enkel in mijn handtas kan je nog een spray vinden omdat het gewoon gemakkelijker is. Omdat Lady Speed Stick hier in België nergens te koop is, wissel ik het merk af met de deodorant sticks van Rituals. Dit keer heb ik de Sakura variant opgemaakt en die vind ik ook wel lekker van geur. Qua werking vind ik Lady Speed Stick net wat beter maar Rituals is een goed alternatief. Ik heb deze ondertussen al opnieuw gekocht.

In de winter is het altijd smeren geblazen en Nick en ik hebben dan ook twee handcrèmes opgemaakt in januari. Links zie je The Raspberry Kiss van Treacle Moon. Deze kochten we een keer in Oberhausen en ik vond hem niet slecht. Het is meer een lotion dan een dikkere crème dus voor echt droge handen sla je deze beter over. De geur vond ik lekker en de werking was op zich prima. Ik denk echter niet dat ik deze opnieuw zou kopen. De verpakking is lastig leeg te krijgen en doorknippen is niet echt een optie bij dit soort plastic.

Mijn favoriete handcrème ooit moet toch wel deze Night Balm van Rituals zijn. Het is zonder twijfel de meest voedende en rijke handcrème die ik ooit gebruikt heb. Hij is dan ook speciaal ontwikkeld om ’s avonds voor het slapengaan te gebruiken. ’s Morgens voelen je handen echt zijdezacht en heel gehydrateerd aan. Ik voel zelfs de crème nog een beetje zitten! Echt een topproduct nu het zo koud is want hiermee voorkom en genees je echt de droogste handen. We hebben hiervan al een nieuwe in gebruik.

Niet alleen handcrème maar ook handzeep wordt hier in huis best veel gebruikt. Links zie je een overschotje van de Reindeer Rock solide zeep van Lush. Deze zat ooit in de Kerstcollectie en vond ik erg fijn van geur. Zo’n blok zeep is toch al snel een beetje uitdrogend en daarom gebruikt Nick deze niet mee. Het duurt dus best een tijd voor ik alleen een blok zeep opgemaakt krijg! Ik zou deze niet opnieuw kopen omdat ik nog andere varianten heb liggen en het erg lang duurt om ze op te krijgen.

Van Rituals hebben we in de keuken de Reflection handzeep opgemaakt. Deze zit nu in een donkerblauwe, vierkanten verpakking en zit in het Hammam gamma. Dit is niet mijn meest favoriete geur maar hij is wel erg fris dankzij de eucalyptus. Bovendien werd deze onlangs nog als tweede beste handzeep verkozen in een vergelijkend artikel. We hebben nog enkele handzepen in huis en die van Rituals staan er zeker tussen maar deze geur zal ik zelf niet snel opnieuw kopen.

Een beetje een raar product om op te maken is deze Tinkle Eyebrow Razor. Het mesje is echter bot geworden dus wat mij betreft mocht hij de vuilbak in. Ik kocht deze eens in een set van drie omdat ik ergens gelezen had dat deze erg goed waren. Je kan deze gebruiken om je wenkbrauwen mee in model te ‘scheren’ maar ik gebruik hem ook om pluishaartjes van mijn gezicht te halen. Hierdoor zou make-up mooier zitten en dat sprak me natuurlijk wel aan. Ik heb mezelf al een nieuw setje aangeschaft.

Omdat make-up niet alleen mooi moet zitten maar ook làng moet blijven zitten, gebruik ik altijd een setting spray. Dit keer heb ik de L.A. Girl PRO Setting Spray opgemaakt. Ik kocht deze eens bij Boozyshop omdat het kleine flesje me handig leek om mee op vakantie te nemen. Bovendien zocht ik nog een goedkoper product om aan het bedrag voor gratis verzending te komen. Ik vond deze spray niet verkeerd en zou hem zeker wel kunnen aanraden. Op dit moment gebruik ik echter toch weer mijn MAC Fix+ Spray.

In de categorie ‘niet-opgemaakt-wel-weggegooid’ kan ik je deze vier items laten zien. Het is vooral lipgloss die niet meer in goede staat was en een blending kwastje van Hema. Het kwastje kreeg ik ooit als eerste kwast van Veronique maar was nu wel echt rijp voor de vuilbak. De linkse lipgloss komt uit een oude Twilight collectie van Essence, de middelste is een super glanzende gloss van Gosh en rechts zie je dat ik met pijn in het hart afscheid moet nemen van een Estéé Lauder Lipgloss. Die laatste kocht ik ooit op vakantie met Nick en ik vond het moeilijk om deze producten weg te doen maar het was toch wel echt nodig. Bovendien draag ik eigenlijk nooit nog lipgloss dus opnieuw kopen zal ik ze ook niet.

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: dit is het beste sheet masker dat ik ooit geprobeerd heb. Ik schreef over dit Hydro Gel Mask van Primark ook al een volledige review en ook daarin kon je al lezen dat ik fan ben. Het masker kost 3 euro en dat is dan voor één gebruik. Voor de Primark normen is dat best veel maar ik vind dat dit masker dat waard is. Ondanks dat het erg nat uit de verpakking komt, trekt het serum van het masker echt volledig in de huid. Als ik nog eens bij Primark kom, neem ik deze zeker opnieuw mee.

Als luchtverfrisser op het toilet hebben we deze Glade Be Cool spray in gebruik gehad. Ik vond hem per keer dat ik hem ging gebruiken erger en erger. Geen idee wat ik tegen deze geur had maar ik werd er echt misselijk van en niet eens omdat hij zwaar of zoet was. Uiteindelijk is hij op geraakt maar ik zou deze zeker niet opnieuw kopen. Hij was dan ook Limited Edition en dat is maar goed ook.

Het merk Kueshi ken ik wederom dankzij Deauty boxen. Het is een merk waar ik al verschillende producten van gebruikt heb, steeds met wisselend succes. Deze Agua Micelar is dus een micellair water van het Spaanse merk. Ik vond deze niet slecht omdat hij gewoon zijn werk deed en een neutrale, aangename geur had. Toch vond ik dat hij soms prikte aan mijn ogen. Geen idee hoe dit komt maar nu ik hem niet meer gebruik en een ander merk van micellair water aan het gebruiken ben, heb ik er geen last meer van. Ik zou deze zelf dus niet aanschaffen ondanks dat hij verder prima zijn werk deed.


Als laatste product voor de maand januari heb ik nog iets opgemaakt wat natuurlijk niet kan ontbreken in deze artikels; een droogsampoo! Het mag niet verbazen dat ik ook dit keer een droogshampoo van Batiste heb opgemaakt, daar het mijn favoriete merk in zijn soort is. Ditmaal is het de Oriental variant die ik heb opgemaakt en ik wissel nogal graag af tussen zijn verschillende geuren en kleuren. CoLab is ook een merk dat ik weet te appreciëren maar toch blijft Batiste favoriet. Ik heb ondertussen alweer een nieuwe fles in gebruik.

Als ik het even natel heb ik in januari maar liefst 34 verschillende dingen opgemaakt! Lukt dat bij jullie ook altijd zo goed? En wat is jullie favoriete product uit dit artikel? Laat het me zeker weten in de comments!

Liefs,


Julie x


37 opmerkingen:

 1. Wat een mooie producten gebruik je!! Ik ben ook gek op Rituals en heb afgelopen week mijn eerste Yankee Candles gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Laura! Ik werk bij Rituals dus het is moeilijk niet iedere dag wat te kopen ;-) En oeh, welke geur heb je gekozen? :-)

   Verwijderen
 2. Wauw wat een boel producten heb je zeg! En wat heb je er lekker veel opgemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje dat zijn er zeker veel! Mijn favoriet zijn de geurkaarsen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje, jij maakt meer op in een maand dan ik in een jaar! Ik deel je voorliefde voor Rituals.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, grappig! En ik werk bij Rituals, dus het was onmogelijk er niet verliefd op te worden! ;-)

   Verwijderen
 5. Wow, zoveel producten gebruik en maak ik niet op in een maand! Ik ben zelf erg fan van de DAO rituals producten. Ik heb er een heerlijke massage olie van. Ik zou de mist ook wel willen proberen voor op mijn kussen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om te horen Marlies! Moet je zeker eens proberen, is heerlijk om te ontspannen! :)

   Verwijderen
 6. Leuke productjes. Ik ben fan van de lipglossjes.


  xxx, Eva
  www.dark-rebel.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Eva! Helaas heb ik deze moeten wegdoen, maar ik heb nog genoeg voorraad! ;-)

   Verwijderen
 7. Dat is een hele lijst aan opgemaakte producten. Goed bezig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Emmy! Ik maak echt super graag producten op! ;-)

   Verwijderen
 8. Ik vind de producten van Rituals heerlijk! Bij mij komt er straks ook een online over wat ik in februari heb opgebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben nu alvast benieuwd naar je artikel Amelie! :-)

   Verwijderen
 9. wat ontzettend veel producten die je hebt opgemaakt! ik ben heel erg benieuwd naar de geurstokken van Rituals. Ik heb die namelijk zlf nog nooit gehad, ze lijken me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Janine! Er zijn wel heel veel verschillende geuren om uit te kiezen, misschien maar eens langsgaan om te ruiken? ;-)

   Verwijderen
 10. Wow je hebt echt wel veel opgebruikt en superveel Rituals. Moet zeggen dat ik eigenlijk nog niet vaak iets van dat merk gekocht heb

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En mocht je het toch uitproberen mag je me altijd om advies vragen he! ;-)

   Verwijderen
 11. Wat een hoop producten! Die Eucerin wil ik wel eens proberen, want als het zo koud is als nu heeft mijn huid toch iets meer nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha inderdaad Karin! En dat is zeker een fijne crème voor nu! :-)

   Verwijderen
 12. Poeh, ik zou het niet weten joh wat ik heb opgemaakt, dat hou ik totaal niet bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maak je veel op of eerder weinig in een maand tijd denk je? :-)

   Verwijderen
 13. Leuk overzicht! Ik ben zelf nog steeds naar de droogshampoo. Die zou hier ook wel van pas komen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben groot fan van Rituals! De deo stick ken ik nog niet, deze ga ik zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen Leonie! Hopelijk bevalt hij je! :-)

   Verwijderen
 15. Wat heb je een hoop mooie producten opgemaakt! Ik haal de 34 alleen nooit, bij mij zal dat eerder 4 a 5 stuks verpakking zijn, haha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben zo fan van rituals 👍🏻😃

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bij mij in huis maken we vooral eten op ;) Grappig trouwens dat je de kaars via Groupon hebt, ik denk bij producten er niet aan om via Groupon te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha wat een grappige opmerking, die heb ik nog nooit eerder gehad! :-) En het was ook de eerste keer dat ik via Groupon iets besteld had! :-)

   Verwijderen
 18. Amai, ik heb er nooit aan gedacht om mijn opgemaakte produceten van ene manad eens te verzamelen.... Nog ene origineel concept. Dit lijkt me wel veel, maar misschien heb ik totaal geen idee wat ik juist oopmaak. Gewoon als beuwtsworingsprojectje van wat egbruik ik allemaal zou het wel eens leuk zijn om te doen eigenlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja het is echt leuk om te doen! Zo heb je meteen ook een goed idee van je verbruik van dingen! Laat het maar weten als je er mee begint! ;-)

   Verwijderen
 19. Die producten van Rituals vind ik echt zo geweldig! Ze ruiken ook heel goed.

  BeantwoordenVerwijderen