zondag 11 februari 2018

Julie | Groupon – Yankee Candle Bestelling

http://www.verodoesthis.be/2018/02/julie-groupon-yankee-candle-bestelling.html

Een tijdje geleden kreeg ik een bericht van Karen met daarin een link naar een Groupon actie waarbij je Yankee Candle kaarsen kon bestellen aan een goeie deal. Natuurlijk kon ik dit niet laten liggen en ik ging meteen over tot bestellen. Zowel Karen, Eva als mijn grootmoeder kozen ook voor dezelfde deal met de kleine samplers. Ikzelf en mijn grootmoeder kochten ook nog twee grote jars via zo’n actie. Vandaag bespreek ik welke geuren ik binnen gekregen heb en hoeveel ik hiervoor heb moeten betalen. Het was overigens de eerste keer dat ik via Groupon iets gekocht heb! Benieuwd naar al deze geurtjes? Lees dan zeker verder!Mijn grootmoeder is al even dol op geurkaarsen als ik en een mooie deal kunnen we dan ook niet laten schieten. Je kon een large jar apart bestellen of in een set per twee. Hierbij had je dan verschillende combinatie mogelijkheden en we kozen allebei voor deze Pink Island Sunset in combinatie met Paradise Found. De actie was zo dat je deze set kon kopen voor slechts €18.90. Veronique wees me er nadien op dat deze niet uit het reguliere gamma van Yankee Candle komen maar uit de goedkopere Home Inspiration lijn. Op zich maakte mij het niet veel uit omdat ze wel hetzelfde aantal branduren hebben als de duurdere varianten. Ik moet deze kaarsen allebei nog branden, bij mijn moeke is de blauwe al helemaal op en ze heeft op dit moment de roze kaars branden. Persoonlijk is de roze geur ook mijn favoriet van deze twee en zou ik deze dus ook als tweede pas branden. Bij deze nog even de geuromschrijvingen:

Pink Island Sunset heeft de geur van tropisch fruit dat op zonsondergang lijkt. Het tropische fruit en de citrusvruchten doen denken aan de zachte passaatwinden en zonsondergangen die zich uitstrekken tot aan de horizon”

Paradise Found heeft de schone geur van eilandbloemen die bloeien onder de tropische zon en maakt van elke kamer een vakantiebestemming.”De volgende aanbieding bestond uit kleine sampler geuren, die wel echt van Yankee Candle zelf zijn. Je kon kiezen voor een set van 3, 6, 9 of 12 kaarsjes. We kozen alle vier voor de grootste set omdat je hiermee het grootste prijsvoordeel kon doen. De waarde van 12 samplers staat op €72.16 en bij Groupon kon je ze kopen voor €18.98. We hadden al afgesproken dat we onze geuren zouden ruilen onderling als we een ander pakket zouden krijgen. Helaas bleek onze inhoud van alle vier identiek in die zin dat er dezelfde vijf geuren in zaten. Hierbij kreeg je dan 2 kaarsjes van iedere geur en was er gekozen om van 2 anderen een derde exemplaar erbij te stoppen. Best jammer vonden we dit, al vallen de geuren gelukkig wel mee. De eerste geur waarvan ik een extra kaarsje ontvangen heb is Sea Salt & Sage. Ik zal bij alle geuren de omschrijving van sensationalhome.nl plaatsen.

“Yankee Candle Sea Salt & Sage is een warme en uitnodigende geur van salie vermengd met de schone en frisse geur van zeezout… alsof je een ontspannende wandeling maakt langs de kust. Yankee Candle Sea Salt & Sage behoort tot de groep fresh geuren van Yankee Candle. Top note: Zeezout, Bergamot. Middle note: Zilte Lavendel, Blauwe Salie. Base note: Witte Amber, Vetiver (Grassoort)”
De volgende geur waarvan ik drie exemplaren heb ontvangen is Olive & Thyme. Nu ben ik niet echt zo’n olijven liefhebber, hoewel ik tegenwoordig al groene olijven lust. Toch ben ik geen echte fan van producten die een olijfgeur hebben, ondanks de goeie werking van olijfolie. De geur van deze kaarsjes valt echter nog best goed mee omdat ze lekker fris ruiken.

“Yankee Candle Olive & Thyme, een frisse, kruidige geur van de Middellandse zeekust met olijfblad, citrus en muskus. Yankee Candle Olive & Thyme behoort tot de groep food & spice geuren van Yankee Candle. Top note: Olijf bladeren, Citroen en Sinaasappel. Middle note: Tijm. Base note: Musk.”De geur Sweet Apple sprak mij eigenlijk meteen aan! Ik hou echt van een mooie, rode en vooral zoete appel. Ik eet nooit zo’n zure groene appel dus deze geur past echt in mijn straatje. Ik ben benieuwd of je deze hard zal ruiken. Ik heb wel besloten ze ook effectief telkens per twee aan te steken om op die manier toch een beetje extra van de geur te kunnen genieten. Het derde exemplaar van de eerste twee geuren ga ik weggeven aan vriendinnen. De geur van Sweet Apple krijgt de volgende omschrijving:

“Yankee Candle Sweet Apple ruikt naar de suikerzoete scherpte van een perfect rijpe appel vers van de boomgaard. Yankee Candle Sweet Apple behoort tot de groep fruit geuren van Yankee Candle.” Hierbij werden geen aparte geurnoten benoemd.De geur Oud Oasis sprak me ook wel vrij direct aan. De geur is een beetje bloemig maar ook zwaar en zoet en daar hou ik wel van. Ik vind dat je meteen al kan zien aan de print op de verpakking dat de geur vrij oriëntaals is. Naar deze geur ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe hij zal ruiken wanneer je ze aansteekt.

“Yankee Candle Oud Oasis is een rijk verleidelijk wierook met een rustgevende sfeer. Yankee Candle Oud Oasis behoort tot de groep frisse geuren van Yankee Candle.” Ook bij deze geur werden geen aparte geurnoten besproken.
De enige geur uit deze set die ik al opgebrand heb, is deze Cassis. Geen idee waarom we deze als eerste geprobeerd hebben maar je moet natuurlijk ergens beginnen. Cassis is een vrij herkenbare zoete fruitgeur en daar hou ik wel van. Toch vond ik het jammer dat ik deze niet hard geroken heb tijdens gebruik. Zelfs van dergelijke kleine samplers ben ik eigenlijk meer gewend. 

“Yankee Candle Cassis is een weelderige geur van frisse zwarte bessen. Yankee Candle Cassis behoort tot de groep fruitige geuren van Yankee Candle.” Ik denk dat hierbij enkel gebruik gemaakt is van zwarte bessen om de geur te bekomen.

Dat was dan alweer de bestelling die ik gedaan heb via Groupon. Het was een gemengde eerste ervaring. Ik vond het jammer dat de grote jars niet van Yankee Candle zelf zijn en dat er in de kleine set niet twaalf verschillende geurtjes zaten. Toch vind ik de deals op zich nog wel de moeite waard! Wat vind jij van deze deals? Zou je ze zelf ook aanschaffen? En welke geur spreekt jou het meeste aan?

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Oeh nice!! Ik heb nog nooit iets van Yankee candle gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een grote variatie! Ziet er tof uit.
  Zelf ben ik ook gek op geurkaarsen, maar ik let er altijd op of ze natuurlijke stoffen gebruiken in de kaarsen. Het kan enorm schadelijk zijn voor je luchtwegen blijkbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! En hoe kan je dat juist nagaan? Het klinkt wel interessant! :-)

   Verwijderen